PraktischVeiligheid

Een babybox uitzoeken: welke box past bij jou?

Judith1929 x bekeken
Babybox

Voor de een is het vinden van een goede box gemakkelijk, voor de ander niet. Dat heeft voor een deel ook te maken met het budget dat beschikbaar is. Heb je meer dan 600 euro te besteden, dan kun je haast elke box kopen die je maar wilt. Maar heb je een wat kleiner budget, dan moet je beter opletten. Je moet dan een afweging maken welke box je wilt. Ga je voor een wat duurdere box van een bepaald merk? Of is een goedkoop modelletje ook prima? En om het nog moeilijker te maken: niet elke goedkope box is van slechte kwaliteit en een dure box kan soms ook behoorlijk tegenvallen. Dus bij het uitzoeken van een nieuwe babybox heb je genoeg om over na te denken. Dit zijn in elk geval vijf vragen die je jezelf altijd moet stellen als je een box zoekt.

1. Welke vorm?

De meeste babyboxen zijn rechthoekig en hebben standaard afmetingen. Handig als je er bijvoorbeeld een boxkleed bij zoekt: die past altijd. Maar de rechthoekige vorm is lang niet altijd handig. Heb je maar weinig ruimte, dan is een hoekbox waarschijnlijk een stuk handiger. Er zijn ook vierkante boxen en ronde, dus het is maar net wat in jouw huis het beste past.

2. Verstelbaar?

Sommige boxen zijn instelbaar qua hoogte, andere niet. Op zich hoeft het geen probleem te zijn als je de box niet kunt verstellen. Een niet-verstelbare box staat altijd in de laagste stand. Op zich geen probleem, maar het kan wel vervelend zijn voor je rug om telkens helemaal voorover te moeten buigen. De meeste boxen zijn wel verstelbaar, sommige traploos en andere in verschillende standen.

3. Op wielen?

Rond een leeftijd van 9 maanden krijgen veel kinderen last van verlatingsangst. Ze willen dan absoluut niet meer alleen zijn en zullen naar je toe proberen te komen. Niet veilig, als jij in de keuken met hete pannen bezig bent terwijl er een kleintje rondkruipt! Dan is een box op wieltjes erg handig. Je kunt die gewoon verrijden, dus kan je kindje op een veilige plek zitten en toch meekijken met wat jij doet.

4. Merk of merkloos?

Er zijn bepaalde bekende merken als het gaat om babyboxen. Het merk Bopita is bijvoorbeeld erg bekend. Een merk heeft lang niet altijd te maken met goede kwaliteit. Boxen zijn vrijwel altijd van massief hout en dus zijn haast alle boxen stevig en robuust. Maar een merk heeft wel te maken met hoe mooi de box is. Je betaalt soms flink wat extra voor een box van een merk. Je moet zelf bepalen of dit binnen het budget past en of je dat wel of niet belangrijk vindt.

5. Met la of zonder la?

In een la onder de box kun je van alles en nog wat kwijt. Er zijn twee typen laden: de open en de gesloten la. De open la heeft als nadeel dat iedereen kan zien wat je erin gepropt hebt. De gesloten la heeft als nadeel dat op de plaat stof komt te liggen dat je regelmatig even moet wegpoetsen. Toch ziet de gesloten la er een stuk netter uit in de woonkamer, dus vind je uiterlijk belangrijk, dan ga je voor een gesloten la.

Er zijn zoveel babyboxen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het goed om deze vragen al bedacht te hebben voordat je je echt gaat oriënteren. Zo kun je rustig bepalen welk type box je wel of niet mooi vindt en welke bij jou past. Bij Lionshome vind je heel veel verschillende boxen, van low budget tot prachtig design. Welke box vind jij het mooist?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer