Cadeaus tot 2 jaarCadeausCadeaus vanaf 2 jaar

10 cadeautips voor een 2-jarige jongen

Sander Wijdemans2816 x bekeken
cadeau tips 2 jarig jongetje

Je checkt je weekplanner en ziet dat er dit weekend toch echt nog een verjaardag op de rol staat: je buurjongetje wordt alweer 2 jaar (aaah, je weet nog goed dat je ‘m als pasgeboren frummel in je armen hield) en jullie zijn uitgenodigd om een taartje te komen eten.

Jippie, ik ben jarig!

En als je buurjongetje niet jarig is, is de kans vást heel groot dat er een ander kindje in je omgeving kaarsjes mag uitblazen; een neefje, het kindje van je goede vriendin, het kleinkind van je oude buurtjes, we zijn er maar druk mee, verjaardagen! Gezellig is het natuurlijk wel en wat is er fijner dan zo’n brede glimlach tevoorschijn zien komen bij al die speciale aandacht en… het uitpakken van de cadeautjes!

Top-tips

Maar waar maak je een 2-jarig jongetje blij mee? Nog net te jong voor de stoer-kleuter-speelgoedjes maar ook alweer te wijs voor het baby-assortiment. We helpen je een stukje op weg met deze 10 toffe cadeautips:

1. Voorleesboek

welke kersverse peuter houdt er nu niet van een verhaaltje voor het slapen gaan? Bedenk eens wat jij vroeger zelf leuk vond om te lezen of naar te luisteren? Grote kans dat het ook bij de jarige in de smaak valt.

2. Vloerpuzzel

keus te over met geweldig leuke thema’s voor een stoere 2-jarige knul, wat dacht je bijvoorbeeld van ‘het verkeer’ of ‘dieren’? En als het lastig wordt, dan schuift mama of papa gewoon even aan, om mee te puzzelen – gezellig!

3. Kliederschort

héérlijk, stiekem zouden we allemaal wel wat vaker ongegeneerd willen kliederen, maar als je jong bent, dan mág het gewoon. Als de jarige meteen leert dat het aantrekken van een schortje z’n lievelings-shirt mooi houdt, zijn alle partijen blij.

4. Leuke foto op een drinkbeker (of een schaaltje)

als je de moeder van de jarige goed kent, is de kans groot dat ze jou weleens een geinige foto van haar zoontje heeft geappt. Kies een leuke foto uit en laat deze afdrukken op een bekertje of schaaltje voor de jarige. Eens kijken of-ie meteen herkent wie erop staat…

5. Kleurboek

binnen de lijntjes kleuren hoeft nog helemaal niet als je 2 bent, maar alvast oefenen en je lievelingskleuren gebruiken is een hele fijne manier van creativiteit stimuleren. Kies een boek met extra grote afbeeldingen.

6. iTunes giftcard

‘hè, een iTunes giftcard?’ zul je misschien denken. Maar wat leren die kleintjes toch snel en handig om te gaan met een iPad (of andere tablet). In overleg met de ouders van de jarige kunnen er met jouw giftcard geweldig leuke apps die helemaal bij zijn leeftijd passen op de tablet worden gezet.

7. Houten loopfietsje

heb je net geleerd hoe je kunt lopen zonder telkens op je billen te vallen, komt de volgende fase er alweer aan: leren fietsen! Als gezonde, Nederlandse jongen komt dat vast wel goed, maar voor nu is het fijn dat er een tussenoplossing is: de loopfiets! Uren plezier gegarandeerd, zzzzjooooeef!

8. Badspeeltje

niets zo lekker als wild om je heen spetteren in bad. Met als fijne bonus dat je ook nog een klein beetje schoner wordt dan je was. Een badpuzzel van foam waarbij de puzzelstukken lekker tegen de tegels aan geplakt kunnen worden is een must.

9. Pop

waarom ook niet? Poppen zijn allang niet meer voorbehouden aan opgroeiende meisjes. En bovendien: wat veel meisjes leuk vinden om te krijgen, vinden jongens vaak ook interessant. Eerlijk delen, samen spelen.

10. IJsje halen

dit is geen cadeautje dat je heel gemakkelijk kunt inpakken (knipoog), maar je kunt ook ‘een gezellig momentje’ cadeau geven. Samen een ijsje halen bijvoorbeeld. En omdat je jarig bent, mag je dan heus wel een bolletje extra…

Reageer