Fun

10 gekke tips om zwanger te worden

Judith2821 x bekeken

Wanneer je moeite hebt om zwanger te worden, krijg je allerlei tips om eens te proberen. De één adviseert bepaalde houdingen en standjes, de ander zweert bij bepaalde voedingsmiddelen. Deze tips om zwanger te worden zijn wel heel bijzonder en lang niet altijd een echte aanrader…

handstand via shutterstock.com
Handstand via shutterstock.com

1. Doe meteen na de ‘daad’ de handstand

Tsja… De logica zien we hier wel van in. Als je de handstand doet, moet alles automatisch de juiste kant op stromen, toch? Helaas, er zijn maar weinig dames die er erg veel zin in hebben om telkens de handstand te doen. Bovendien is er geen enkel bewezen effect…

2. Kies eten met de ‘juiste vorm’

Er zijn mensen die zweren bij eten dat de juiste vorm heeft. Dit geloof is gebaseerd op ideeën van vroeger, waarbij het geneesmiddel leek op het lichaamsdeel waar het probleem zat. Zo zou asperge goed zijn voor de prestaties van de man (het beeld is duidelijk). Ook dadels zouden hier goed voor zijn omdat ze lijken op de zaadballen. Avocado’s zouden bij de vrouw de eierstokken en baarmoeder stimuleren. Of dit nou echt waar is…? Je kunt het altijd proberen!

3. Was je niet meer

Dit idee wordt vooral veroorzaakt door artsen die vroeger beweerden dat je niet zwanger kon worden als je te schoon was. De reden? Waarschijnlijk dachten ze dat het wegwassen van het spul na de daad de kansen verminderde… Wel een echte tip is om even geen heet bad meer te nemen, net als je man.

4. Zorg voor stress

Huh? Tsja, wij waren ook verbaasd… De theorie is dat kortdurende stress, bijvoorbeeld even een heel drukke dag tussendoor met veel gevlieg en gehaast, zorgt dat je vol zit met stresshormonen. Je hartslag gaat sneller, de bloeddoorstroming wordt beter en je bent actiever. De conclusie: misschien helpt het ook wel om zwanger te worden als je een super drukke dag inplant en tussendoor ook nog ‘even’ met elkaar in de weer gaat.

5. Wees een goede huisvrouw

Vroeger was het idee dat je sneller zwanger zou worden zolang je maar een goede huisvrouw was. We weten vrijwel zeker dat deze tip is bedacht door een man.

6. Zorg voor de perfecte hoeveelheid zaad

Het idee van Middeleeuwse artsen was dat teveel zaad elkaar zou verdringen, waardoor er geen zwangerschap zou ontstaan. Te weinig zaad zou natuurlijk ook minder kans geven. Het idee was dat, als je zwanger wilde worden, je precies moest timen om te zorgen dat de juiste hoeveelheid zaad binnen kwam. Er is geen handleiding hoe je dat dan voor elkaar zou moeten krijgen.

7. Sla je benen niet over elkaar

Zit je graag met over elkaar geslagen benen? Niet doen! Volgens een arts (helaas ook weer Middeleeuws) zou dit de boel beneden ‘beklemmen’ waardoor het zaad zou worden doodgedrukt en je daardoor niet zwanger zou raken. Hoe meer ruimte je het gaf, hoe meer kans er zou zijn op zwangerschap. Dus als iemand je vraagt waarom je overal met je benen wijd gaan zitten…

8. Ga naakt in bad

Daarnet hadden we nog een tip die beweerde dat je juist niet in bad moest gaan. In dit geval moet je dat juist wel doen en uiteraard poedeltjenaakt. Je zou volgens deze Oud-Griekse theorie spontaan zwanger kunnen raken door het badwater.

9. Flink roken

Eh… Voordat je deze tip leest: voer hem alsjeblieft niet uit!! In de jaren ’80 waren er mensen die heilig geloofden dat je van roken sneller zwanger raakte omdat je dan meer ontspande. Tot op zekere hoogte klopt het dat ontspanning helpt, maar doe dat liever door een lekkere massage dan door te roken!

10. Eet je zwanger

Lang, lang geleden was het ideaalbeeld van de vrouw een rond en mollig wezen. Dit was het teken van een goed leven en vruchtbaarheid. In de tijd van de Oude Grieken geloofde men zelfs dat vrouwen die veel en vaak eten eerder zwanger zouden worden omdat in een grote buik ook een grote baby past.

Ken jij ook nog maffe tips die zouden helpen bij het zwanger worden? Laat dan een reactie achter! Mocht het je zijn gelukt om -eindelijk- zwanger te raken, dan is het een goed idee om dit artikel aan je man te laten lezen…

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer