Fun

10 grappige dingen die jouw peuter doet

Judith2020 x bekeken

Peuters doen vaak gekke, onverwachte dingen. Ze hebben vreemde gewoontes die je niet zou verwachten van zulke schattige mini-mensjes. Verbaas jij je ook over het gedrag van jouw mini? Dit zijn 10 opvallende dingen die peuters doen en waar jij stiekem om moet lachen.

1. Metaal likken

Veel peuters houden van de smaak van metaal. Ze likken aan sleutels, metalen speelgoed en het kettinkje van de winkelwagen. Alles van metaal moet die mond in. Wat daar nou zo lekker aan is…?

2. Hoofd stoten

Er zijn verrassend veel peuters die expres hun hoofd tegen dingen aanstoten. En niet zomaar even, maar lang en vaak (en met opzet). Geliefde plekken zijn de zijkanten van het bedje, de spijlen van de box of de rand van de salontafel.

3. Praten met zichzelf

Peuters kunnen hele lange gesprekken voeren in hun eigen brabbeltaaltje. Meestal ben jij een geliefd onderwerp daarvoor, maar ze kunnen het ook in de box doen tegen hun knuffels, speeltjes of gewoon tegen zichzelf. Eigenlijk best schattig, al vraag je je stiekem wel af of dat nog goed komt.

4. Focus op eten

Of je het leuk vindt of niet: veel peuters ‘spelen’ eerst met hun eten voordat ze het opeten. En dat nemen ze bloedserieus! Je eet toch zeker geen gewone bloemkool? Alleen bloemkool in de vorm van een kasteel of berg is eetbaar. Sommige peuters vertellen een heel verhaal over hun eten voordat het opgegeten wordt.

5. Onschuldig zijn

Met handjes vol chocola, een gezichtje waar de vegen overheen zijn gesmeerd tot in het haar en een kruimelspoor van de koektrommel naar zijn kamer, staat hij je met grote, onschuldige ogen aan te kijken. Nee, hij heeft echt geen idee waar die koekjes heen zijn. Misschien zitten er muizen in de keuken?

6. Er onderuit komen

Tsja, wat doe je als mama met een boze blik naar je kijkt (en terecht)? Je probeert trucjes uit om er onderuit te komen. Allereerst de lieve, onschuldige lach. Dan een enthousiast wijzen naar iets anders, misschien leidt dat af. Of gewoon wijzen op je kleine broertje, want natuurlijk was jij onschuldig en heeft hij het gedaan. Ook al is hij nog maar pas geboren.

7. Verstoppen terwijl iedereen hem ziet

Peuters denken dat, als zij jou niet zien, jij hen ook niet ziet. In het begin verstoppen ze zich dus door een handdoek over zich heen te doen. Waarop jij vol verbazing uitroept: “waar is hij nou?”. Later wordt de peuter iets slimmer en verstopt hij zich helemaal, bijvoorbeeld onder het bed. En jij hebt natuurlijk echt geen idee dat hij daar zit…

8. ‘Onopvallend’ tijd rekken

Nee, ik kan absoluut niet zonder knuffel naar bed. En laat die nou net ‘kwijt’ zijn. En nee, ik wil ook een kusje van papa anders kan ik niet slapen. Ja, ik weet dat papa pas laat thuis komt. Tsja, dan zal ik maar even TV moeten kijken tot hij er is. Mama, ik heb dorst, echt hoor.

9. Het poept het lekkerst in een schone luier

Zolang je kindje nog niet zindelijk is, draagt hij luiers. En je zult zien: zodra er een schone luier om die kont heen zit komt er een geconcentreerde blik op het gezichtje. En even later wordt er trots vermeldt dat hij ‘stinkie-bah’ is. Tsja. Blijkbaar poept een schone luier het lekkerst.

10. Een obsessie voor ondergoed

Veel peuters krijgen een obsessie voor ondergoed. Tenslotte draag je als baby een romper en pas als je ‘groot’ bent doe je ondergoed aan. Dus wil je kleintje ook zien wat jij draagt ouder je kleren. Ook andere kindjes op het kinderdagverblijf moeten eraan geloven. En als je pech hebt ook opa en oma, de buurman en de meester.

Peuters leren veel en krijgen ondeugende trekjes. Ze doen ook vaak gekke dingen, die meestal heel grappig zijn. Wist je trouwens dat er ook heel veel overeenkomsten zijn tussen zwangere vrouwen en peuters?

 

De afbeelding is afkomstig van shutterstock.com

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer