Cadeaus vanaf 2 jaarCadeaus

10 kleine cadeautjes voor 3-jarige meisjes

Judith1674 x bekeken

Als je dochtertje 3 jaar wordt, zit je soms met de handen in het haar. Wat moet je nu weer verzinnen als cadeautje? Je hebt al zo ontzettend veel speelgoed in huis! Veel ouders hebben maar weinig inspiratie voor het maken van een cadeau lijstje. Daarom helpen bij een handje: dit zijn 10 kleine cadeautjes voor 3-jarige meisjes (en die sommige jongetjes vast ook heel leuk vinden!). Ze kosten maximaal 20 euro.

1. Nieuw dekbed

Denk je dat speelgoed veel leuker is dan iets nuttigs? Dan zit je ernaast. De reden waarom een dekbed zo leuk is, is omdat er zoveel keus is. Misschien vindt jouw dochtertje Frozen erg leuk, of Woezel & Pip. Een ideaal cadeautje en het kan ook nog nuttig gebruikt worden.

2. Badcape

Een badcape is een badhanddoek met een gat waar het hoofd doorheen kan. Vaak hebben ze ook een capuchon. Super handig, want als je dochtertje dan in het badje heeft gespeeld kan ze meteen de cape om. Zo krijgt ze het niet koud en heeft ze toch haar handen vrij. Er zijn hele leuke capes te vinden in allerlei kleuren en thema’s.

3. Een uitbreiding van wat ze al heeft

Misschien heb je al ZoefZoef, Playmobil, Duplo of ander ‘duur’ speelgoed. Als dat zo is, is dit een goed moment om een uitbreiding te vragen. Dat kan ook in de vorm van kookspulletjes voor het keukentje of een nieuw boekje in een set. Het is klein, makkelijk en past goed bij wat ze al heeft.

4. Knutselspullen

Potloden, viltstiften en waskrijtjes zijn geweldig speelgoed. Maar uiteindelijk doen de stiften het niet meer goed en raken de potloden versleten. Je moet ze dus wel af en toe vervangen. Door ze voor haar verjaardag te vragen, heb je voorlopig weer even een voorraadje. Dat geldt ook voor kleurboeken, stickervellen en ga zo maar door.

5. Klei en kleivormpjes

Speelgoedklei is lekker creatief. Doorgaans geeft het spelen met klei ook weinig rommel in huis, dus veel moeders worden er ook blij van. Vanaf drie jaar gaan kindjes ook steeds beter spelen met vormpjes en dat soort dingen. Tijd om je kleisetje uit te breiden dus.

6. (Vloer)puzzel

Rond de drie jaar kunnen de meeste kindjes zonder moeite houten puzzels leggen. Ze stappen over richting kartonnen puzzeltjes. Misschien zijn zelfs de kleinste kartonnen puzzels al te eenvoudig! Kijk naar het niveau van je kind en vraag een puzzel die daarbij past. Gemiddeld kan een meisje van drie jaar een puzzel van 16-24 stukjes goed leggen. En met wat oefening verbeterd dat heel snel naar een puzzel van wel 50 stukjes!

7. Leuke boekjes

Bij kindjes van 3 jaar is de fantasie zich sterk aan het ontwikkelen. Ze leven helemaal mee met verhalen en boekjes. Ze zullen enthousiast meegenieten en hetzelfde verhaaltje wel 100x willen horen. Door wat nieuwe boekjes aan te schaffen, stimuleer je haar creativiteit. En bovendien is het voor jou ook wat afwisselender.

Bekijk hier de 10 leukste babyboekjes

8. Naspelen van beroepen

Doktertje, moedertje, brandweerman of -vrouw… Je kind gaat zich verdiepen in rollenspellen. Ze zal bijvoorbeeld graag moedertje spelen met haar poppen of ineens de vaderrol uitproberen. Geef haar ook de kans om eens als dokter in de weer te gaan of bied verkleedkleren aan.

9. Simpele gezelschapsspellen

Kleine kindjes kunnen al vrij snel spelletjes gaan doen. Bepaalde spelletjes kunnen al vanaf drie jaar gespeeld worden. Zo leert je kind zich te houden aan (simpele) spelregels en om een ander ook aan de beurt te laten. Spelletjes als Memory, het Hengelspel en dergelijke kleine spelletjes zijn hier geschikt voor.

10. Klein buitenspeelgoed

Buiten in de tuin is veel te doen. Je kunt je kind allerlei klein speelgoed geven voor buiten. Denk aan een watersetje, speelgoed voor in de zandbak of bijvoorbeeld een tuinsetje. Je kunt ook denken aan een voetbal of ander speelgoed voor in de tuin.

Een kind hoeft lang niet altijd grote cadeaus te krijgen. Sterker nog, je zit er lang niet altijd op te wachten. Het huis is meestal al zo vol met alle spulletjes en speelgoed die je al hebt. Het is dus best fijn als je ook kleine cadeautjes op het lijstje kunt zetten. Handig voor de verjaardag, maar ook bijvoorbeeld voor sinterklaas. Wat wil jouw driejarige graag hebben?

 

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer