Fun

10 overeenkomsten tussen zwangere vrouwen en peuters

Judith1752 x bekeken

Oke, misschien wil je tijdens je zwangerschap niet vergeleken worden met een peuter. Maar voor de mensen in je omgeving is het allang duidelijk: als zwangere vrouw gedraag je je af en toe als een peuter. Vraag het een willekeurige echtgenoot en die zal dit beamen. Denk je dat jij ook maar een haartje beter bent? Check dan deze 10 overeenkomsten tussen zwangere vrouwen en peuters en zie hoeveel ‘peuter’ er nog in jou is blijven zitten. Zwangere vrouwen en peuters…

1. …hebben stemmingswisselingen

Je peuter valt en begint meteen keihard te huilen. Maar dan gaat jouw telefoon over en vergeet hij zijn verdriet: hij wil meteen met je telefoon spelen. Wanneer dat niet mag wordt hij boos. Maar dan trek je een gek gezicht en schiet hij in de lach. Met peuters is het echt ‘Jantje lacht, Jantje huilt’. En dat geldt (helaas) ook voor zwangere vrouwen. Het ene moment zitten jullie samen te lachen, even later leest ze een zielig verhaal en lopen de tranen haar over de wangen…

2. …voelen zich onbegrepen

Peuters en zwangere vrouwen verwachten beide dat iemand meteen snapt wat er aan de hand is. Je peuter raakt vooral gefrustreerd als jij zijn brabbeltaaltje niet goed interpreteert. Een zwangere vrouw verwacht gewoon dat je aanvoelt hoe zij zich voelt en waarom dat zo is. Zelfs als ze zichzelf niet eens begrijpt.

3.  …hebben nieuwe kleren nodig

Dacht je dat kinderen en vrouwen niet veel kleren nodig hebben? Dan heb je pech als je zowel een peuter als een zwangere vrouw hebt. Beide groeien ze flink en hebben ze al binnen enkele maanden een compleet nieuwe garderobe nodig. Je vrouw in de breedte (hallo kilo’s!) en de peuter vooral in de lengte. En beide zijn ze lang niet altijd blij met het feit dat ze nieuwe kleren nodig hebben.

4. …houden niet meer op met eten

Stop jij een handvol chips in je mond, zit er ineens een peuter hongerig naar je te staren. Ben je net op de bank gaan zitten, vraagt je vrouw of je héél alsjeblieft naar de winkel wilt gaan om roomijs. Denk je dat je rustig voetbal kunt kijken, dan zul je eerst zowel je zwangere vrouw als je peuter voldoende te eten moeten geven. Anders kun jij je wedstrijd wel gedag zeggen…

5. …veranderen van mening

Het ene moment is iets nog geweldig, het volgende moment is het saai. Is Chinees het lekkerste eten wat er is, dan kan het best zo zijn dat zowel peuter als zwangere vrouw besluiten dat ze eigenlijk toch liever wat anders hebben. Ben je het ene moment nog lief, het volgende moment wordt er tegen je geschreeuwd. Kortom: leer omgaan met een veranderende mening. Elke twee minuten.

6. …verwachten dat je klaarstaat

Toegegeven: een peuter kan ook nog niet zoveel zelf. En dus zul je hem of haar moeten bedienen. Eten geven, drinken geven, luiers verschonen, spelen… Maar wist je dat je zwangere vrouw dit ook van je gaat verlangen. Zij heeft het al zwaar genoeg met het dragen van jouw baby, dus kun je best wat doen. Schat, wil je even een rondje stofzuigen? Ik ben zo moe…

7. …houden heel veel van jou

Het is niet allemaal ellende hoor, het leven met een peuter en een zwangere vrouw. Die emotionele houding kan heel vervelend zijn, maar ook wel leuk. Zo kan je peuter volkomen ongedwongen naar je toe komen en jou met een serieus gezichtje zijn liefde verklaren. En ook je vrouw heeft best momenten dat ze graag wil knuffelen of jou laat voelen hoe de baby trappelt. Ze houden echt van je en laten dat ook merken!

8. …slapen veel, maar willen dat niet

Aan begin en eind van de zwangerschap zijn vrouwen vaak moe. Soms is het dan verstandig om een dutje te doen. Maar dat is natuurlijk niet stoer, dus wil je vrouw dat meestal niet toegeven. Je hebt net zoveel werk om je vrouw te overtuigen dat ze een dutje moet doen, als je hebt om je kind in bed te stoppen. En reken maar dat peuters meestal niet vrijwillig naar bed gaan!

9. …hebben ongelukjes

Proberen om niet in je broek te plassen kan soms heel lastig zijn. Peuters doen dit nog weleens per ongeluk. Maar ook zwangere vrouwen hebben soms ongelukjes, bijvoorbeeld als ze een flinke lachbui of niesbui hebben. Het verschil is dat het bij een peuter ‘normaal’ is en bij een zwangere vrouw gênant.

10. …reageren op elkaar

Peuters zijn gevoelig voor de stemmingen van de ouders. En zwangere vrouwen zijn ook erg gevoelig voor de stemmingen om hen heen. Het gevolg is dat beide flink op elkaar kunnen gaan reageren. Bijvoorbeeld als de peuter gaat gillen en schreeuwen. Dan zal de zwangere vrouw er vaak moeite mee hebben om niet gewoon terug te gillen. Als beide op elkaar reageren is dat lang niet altijd positief. Maar… ze reageren ook op jou! Dus als jij lief en relaxt bent, is de kans een stuk groter dat zij dat ook zijn.

Wil je nog meer leuke weetjes lezen over zwangere vrouwen? Lees ook ‘Help, mijn vrouw is zwanger!

Uitgelichte afbeelding vis shutterstock.com

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer