Babyshower cadeausCadeaus

De 10 perfecte babyshower cadeaus

Judith11 comments51957 x bekeken
leuke romperset asls babyshower cadeau

Je bent uitgenodigd voor een babyshower, of je organiseert er zelf een. Superleuk natuurlijk! Maar je zit natuurlijk toch weer met het standaard probleem: wat ga je cadeau geven aan de toekomstige mama? De meeste dingen zijn ondertussen behoorlijk saai en afgezaagd aan het worden. Zo kun je echt niet meer aankomen met een simpel knuffeldoekje of een saaie cadeaubon. Wij bieden je uitkomst: we hebben een top 10 van de leukste babyshower cadeaus voor je samengesteld! Ben je zelf niet zo creatief en shop je liever online? Kijk dan bij Greetz of Babykadowinkel.nl voor leuke babyshower cadeaus.

1. Baby groei schema

Als je pas moeder bent geworden, maak je een fikse reeks foto’s. Het is niet ongewoon om er wel 100 in een week te maken van de nieuwe spruit. Echter, na een poosje begint dat wat minder te worden. Achteraf zeggen dan ook veel moeders: had ik maar regelmatig foto’s gemaakt. Het gaat zo snel allemaal… Daarmee kun jij van tevoren al een handje helpen door deze prachtige doek cadeau te doen. Hierop kan de moeder op een leuke manier foto’s maken van de groei van haar baby. Superleuk voor later natuurlijk!

Mijlpalen om foto's te maken

2. Boekenmand

Een babyshower wordt gegeven nog voordat de baby geboren is. De meeste cadeaus zijn dus gericht op de allereerste periode, vlak na de geboorte. Daarom is het juist origineel en leuk als jij een cadeau maakt voor later. Bovendien is dit vaak ook nuttiger voor de moeder, die toch al heel veel babyspulletjes krijgt voor die eerste weken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie boekenmand met voorleesboekjes voor het kindje! Koop een leuk mandje en stop er zelf een aantal leuke babyboekjes in.

Boekenmand

Leuke cadeau ideeën voor in de mand:

3. Bordje met tekst

Vaak als je spulletjes geeft, verdwijnen die binnen enkele weken ergens in een hoekje waar ze pas na tijden weer teruggevonden worden. Dat geldt niet voor een mooie decoratie voor de kinderkamer, de woonkamer of zelfs voor op de voordeur. Een leuk steigerhouten bordje met een creatieve tekst of de naam van de baby trekt de aandacht en blijft leuk, ook na langere tijd.

Steigerhouten bordje met tekst

4. Luierbrommer

We kennen allemaal de standaard luiertaart. Je kunt hier ook eens wat leuks en origineels van maken – of het kant en klaar kopen. Deze luier brommer bijvoorbeeld, ziet er super gaaf uit. Dit is een waar kunstwerk, waarvan de ouders het waarschijnlijk zonde vinden om het uit elkaar te halen…

5. Doekjes pizza

Als moeder heb je nooit genoeg doeken en doekjes. Telkens als je denkt: nu heb ik genoeg doeken, komt er het moment dat ze allemaal in de was zitten of gebruikt worden terwijl je er toch nog een nodig hebt. Daarom zijn doeken altijd handig om te geven als babyshower cadeau. Je kunt zowel grote als kleine doekjes bijvoorbeeld leuk verpakken als een mooie pizza.

Een van de mooiste babyshower cadeaus: een doekjestaart

Maak zelf een doekjespizza met deze set van 10 doeken plus verschoonmatje

6. Kleren mand

Kleertjes zijn een van de meest gegeven babyshower cadeaus. Daarom is het ondertussen niet meer erg origineel om aan te komen met het zoveelste schattige setje. Aan de andere kant is een mand wel een super leuk en lief idee om kleertjes in op te bergen!

Babykleertjes mooie mand

7. Set rompers

Een rompertje raakt snel in de vergetelheid, zeker de kleinste maten. Het is echter wel heel leuk om rompertjes te geven die de moeder-to-be zelf kan versieren. Zo kom je gegarandeerd later een reeks foto’s tegen van de baby in originele en bijzondere rompers. Een nuttig én lief cadeau – en ook later hartstikke leuk om terug te kijken.

Setje rompers om te versieren

7. Romper met tekst

Een pakje gewone rompertjes is natuurlijk vrij saai. Bovendien krijgt de aanstaande mama die waarschijnlijk ook nog genoeg van de kraamvisite. Daarom is het leuk om, als je een romper geeft, in elk geval kiest voor een creatieve en unieke romper. Bedenk een leuke tekst en laat deze op de romper drukken. Kies bij voorkeur een wat grotere maat, want een klein rompertje past een baby niet zo heel lang…

Bedrukt rompertje

8. Overleefpakket voor papa’s

Dit is niet echt een cadeau voor de zwangere vrouw, maar meer voor haar partner. In elk geval zal iedereen er erg om kunnen lachen en wordt hier later nog vaak aan teruggedacht: het overleefpakket voor papa’s. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit erin, van snoepgoed en bier tot paracetamollen voor de hoofdpijn. Je stelt natuurlijk zelf eenvoudig zo’n pakket samen door een leuke mand te vullen met allemaal passende artikelen.

Steunpakket voor papa

9. Originele cadeaubonnen

Soms weet je het gewoon echt niet meer: wat moet je nou geven? Of je wilt de moeder een leuk cadeau geven, maar je wilt graag zeker weten dat het echt haar smaak is. Dan is een cadeaubon toch nog steeds de meest handige oplossing: zo kan ze zelf uitkiezen wat ze leuk vindt. Maar als je dan een cadeaubon geeft, zorg er dan in ieder geval voor dat je die op een originele manier geeft!

waardebonnen op een originele manier verwerkt tot babyshower cadeau

Waardebonnen die je kunt geven:

10. Allerlei cadeaus

Heb je meerdere cadeaus, zoals babyverzorgingsproducten, sokjes, schoentjes enzovoorts? Dan is het het leukst als je er een mooi geheel van maakt. Dat kun je op allerlei manieren doen, zoals het bevestigen op karton of het in een mand verzamelen van de spulletjes. Je kunt er ook luiers voor gebruiken – hebben de ouders meteen een handig pakket luiers voor de eerste periode.

allerlei items samengebonden tot een cadeau

Het vinden van mooie babyshower cadeaus is niet altijd even gemakkelijk. En wil je écht een leuk, persoonlijk cadeau geven, dan zul je daarvoor zelf aan het werk moeten. Gelukkig is het ook erg leuk om te doen en is het absoluut de moeite waard. Ben jij degene die deze babyshower organiseert? Pols dan van tevoren bij iedereen wie wat wil gaan geven, zodat er geen dubbele cadeaus op tafel komen. Heb jij ook nog mooie babyshower cadeau ideeën? Laat dan een reactie achter!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

11 Comments

 1. Ik vind de autoluiers wel leuk, en het Vader pakket ook leuk en het babyboek voor foto’s ik hoor het wel van jou Judith , groetjes Nettie.

  1. Hoi Nettie,

   De autoluiers (luierjeep) komt bij http://www.leukstekraamcadeaus.nl vandaan en kost zo’n €50,-. Je kunt daar ook vinden wat er allemaal in zit en dan kun je proberen hem zelf te maken.
   Het vader pakket is voor zover ik weet tot nu toe vooral in Amerika verkrijgbaar in ‘standaard’ uitvoering, maar je kunt het natuurlijk zelf samenstellen voor elk budget. Haal een leuke mand bij Xenos en vul hem met allerlei leuke dingen die een vader nodig zou kunnen hebben. Denk aan:
   – Paracetamol (voor als de baby zo hard huilt dat hij hoofdpijn krijgt)
   – Oordopjes
   – Lekkere hapjes om te chillen
   – Voorleesboekjes die papa moet voorlezen
   – Bier (om de “ellende” even te vergeten)
   – Chocola (om zijn vrouw weer rustig te krijgen)
   Er zijn ook wel speciale “mannen-manden” te vinden, zoals hier: https://www.deverrassingsmand.nl/cadeau-idee-voor-hem/. Dat zijn algemene manden, maar daar zit vast ook wel wat tussen dat geschikt is voor ‘shell-shocked daddies’ 😀

   De babydoek voor foto’s is lastig te vinden. Het idee komt veel voor op pinterest in verschillende vormen (zoek op ‘baby monthly photo’). Maar ik heb helaas zelf voor mijn mini-meisje ook niet zo’n leuke doek kunnen vinden. Meestal is het toch een beetje een doe-het-zelf project. Gelukkig kun je het wel heel gemakkelijk zelf maken van een laken, een paar foto-lijstjes en een textielstift.

   Ik hoop dat je hier wat mee kunt!

  1. Die kun je bestellen bij vrijwel elke webwinkel die kleding bedrukt. Je moet even zoeken op ‘bedrukte rompertjes’ en dan kun je er zelf de cijfers op laten drukken. De maten hangen een beetje af van de groei van je kindje dus er zijn geen standaard pakketjes voor.

Reageer