Praktisch

10 praktische zaken die je moet regelen wanneer je aan kinderen begint

Mamasopinternet1674 x bekeken
praktische zaken kinderen

Wanneer je samen besloten hebt aan kinderen beginnen vind je jezelf weer even terug op die grote roze wolk. Alles is baby’s. Namen, geboortekaartjes, kleertjes, speeltjes en leuke kinderkamer behangetjes passeren dagelijks de revue. De voorpret is gewoon ontzettend leuk.

Maar vergeet niet dat er buiten al die leuke voorpret ook nog praktische zaken zijn die geregeld moeten worden. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we de 10 belangrijkste even voor je op een rijtje gezet. Dan kan jij zo weer terug naar de leuke dingen!

  1. Update je zorgverzekeraar

Bevallen is niet gratis. Contacteer dan ook geruime tijd voor de bevalling je zorgverzekeraar om de toekomstige gezinsuitbreiding aan te melden. Laat de kleine meteen op jouw of je partners’ polis bijschrijven om extra kosten te voorkomen. Kijk ook even of kraamhulp in je pakket zit; handig om te weten!

  1. Inboedelverzekering

Met de aanschaf van al die extra spullen stijgt de waarde van je inboedel. Neem dus even contact op met je inboedelverzekeraar om de veranderingen aan te melden.

  1. Uitvaartverzekering

Ook je uitvaartverzekering biedt vaak de mogelijkheid om de nieuwste toevoeging aan het gezin gratis op de polis bij te schrijven. Bij Yarden heeft je nieuwe kindje een gratis uitvaartverzekering tot zijn of haar 21e levensjaar wanneer het kind bij de vader of moeder op de polis gaat. Zo heb je gemakkelijk en goedkoop een uitvaartverzekering voor het gezin.

kinderen praktische zaken

  1. Aansprakelijkheidsverzekering

Kleine baby’s worden groot. Voordat je het weet rennen ze door de gangen en voetballen ze op straat. Bescherm jezelf tegen de extra kosten van die bal door de ruit van de buurman en meldt kinderen aan op je aansprakelijkheidsverzekering.

  1. Rechtsbijstandverzekering

Mocht die buurman het nu niet eens zijn met die bal door de ruit en er moeten gerechtskosten gemaakt worden is het natuurlijk makkelijk als ook je rechtsbijstandverzekering op de hoogte is van de gezinsuitbreiding.

  1. Reisverzekering

Mocht je nu een tripje maken, groot of klein, zorg dat dan ook de jongste gezinsleden verzekerd zijn!

kinderen reisverzekering

  1. Check je financiën

Begin nooit aan een gezinsuitbreiding als je financiën niet op orde zijn. Ga alle vaste lasten en mogelijke extra kosten na om zeker te zijn dat je geen financiële problemen krijgt wanneer de kleine er uiteindelijk is. Zet ook vast maandelijks geld opzij om eventuele onverwachte kosten na de bevalling te kunnen dekken.

Leestip: de kosten van een baby.

  1. Controleer je huis

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zorg dan ook dat je jullie woning en tuin goed gecontroleerd hebt op mogelijk probleemgebieden. Geef jezelf de rust van een baby-vriendelijke woning.

kinderen huis controleren

  1. Verdiep je in de tegemoetkomingen

Als kersverse ouders heb je recht op verschillende tegemoetkomingen. Werk jezelf niet in onnodige extra kosten. Laat je dan ook informeren over de mogelijkheden van bijvoorbeeld de kinderbijslag, het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag.

  1. Plan je rust momenten in

Familie, vrienden en kennissen willen natuurlijk allemaal kennis maken met het nieuwste gezinslid. Bespreek samen welke momenten jullie graag samen, of individueel even uit willen rusten. Plan ook genoeg tijd om samen te zijn. Opa of oma brengt vast maar al te graag een paar uurtjes met de kleine door, zodat jullie er even samen tussenuit kunnen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer