Fun

10 smoezen om feestjes te ontwijken

Judith1489 x bekeken

Als je kinderen hebt, moet je meestal heel wat feestjes langs. Een stuk of drie speciale dingen van school (per kind!), misschien in de kerk nog wat, er wordt wat georganiseerd in de gemeente enzovoorts. Plus je eigen bedrijfsfeestjes, met vervelende collega’s die aangeschoten raken. Doe je vrijwilligerswerk, dan heb je nog veel meer feestjes en kerstbijeenkomsten. Geen zin in? Geen nood, want dit zijn X perfecte smoezen die altijd werken!

1. De oppas is ziek

Nu maar hopen dat jouw oppas niemand kent die naar het feestje gaat.

2. De jongste heeft de kerstboom omver getrokken

En nu is het een puinhoop, alle ballen zijn kapot, de jongste zit onder de naalden, de oudste heeft zich gesneden aan een scherp randje… Begin maar vast, wij komen later.

3. UcheUche, het heerst ook he…

Ergens heerst altijd wel een verkoudheid of griepje rond de feestdagen. Zó vervelend! Maar misschien kan je man wel met de kids (kun jij relaxt in bad met wat leuke tijdschriften en een gezellig muziekje). YES!

4. Een van de kids moet leren

Ze geven nog net de laatste dag voor de vakantie een toets en die telt mee voor het eindexamen… Ik moet thuisblijven om te zorgen dat hij fatsoenlijk leert en geen films gaat zitten kijken.

5. De vlam sloeg in de pan

Weet je nog, dat geflambeerde ijs dat ik mee zou nemen? Nou, de vlam sloeg in de pan en toen ging de rookmelder af en die kreeg ik niet meer uit en toen zaten er roetvlekken op mijn jurk en de buren belden de brandweer zelfs, die natuurlijk kwam toen ik me net aan het omkleden was…

6. Wat? Was er een feestje dan?

De jongste heeft alle blaadjes uit mijn agenda gescheurd en de oudste heeft ze toen netjes weggegooid. Heel lief bedoeld maar ik heb geen flauw idee meer welk feestje wanneer is.

7. Mijn man moest ineens overwerken

Voor feestjes waar je man niet naartoe hoeft: mijn man moest ineens overwerken en ze zijn bezig met bezuinigen in het bedrijf dus als hij het niet doet verliest hij zijn baan… – snif -.

8. De auto heeft een lekke band

En de garage is zo rond de feestdagen heel druk, echt jammer… Je wilt ons komen afhalen? Nee joh, moet je een eind voor omrijden. Nee hoor, wij slaan het dit jaar wel over. Tot volgend jaar!

9. Het fietsstoeltje is kapot

Ik wilde net de kleine erin zetten en toen knapte er iets en nu hangt het los. Nee, ik heb nu geen auto, die staat bij de garage. En ik vind 3 kilometer echt te ver om te lopen met vier kids.

10. Er is een bom ontploft

Ik kwam thuis en toen was het net of er een bom was ontploft. Bleek dat de oudste vergeten was de hond uit te laten en dat beest is helemaal gek geworden. Alles ligt overhoop en de kinderen hebben boven alle kasten open getrokken. Zo kan ik echt niet weg hoor!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer