Babykamerbabykamer grijs

10 voorbeelden van een prachtige roze babykamer!

Judith4324 x bekeken

Natuurlijk wil je de babykamer zo mooi en schattig mogelijk inrichten. Maar dat is nog lang niet altijd makkelijk. Ga je bijvoorbeeld voor een gekleurde wand? Of werk je liever met gekleurde accessoires? En wat wordt eigenlijk de hoofdkleur van de babykamer? Misschien vind jij roze in de babykamer wel heel mooi, maar weet je gewoon nog niet of het echt iets voor jou is. Dit zijn 10 prachtige voorbeelden van roze in de babykamer.

1. Een roze wand in de babykamer

Je kunt natuurlijk gaan voor een roze geschilderde muur in de babykamer. Bij voorkeur kies je dan een hele lichte tint, want anders is het roze erg overheersend. Natuurlijk kun je de babykamer verder afwerken met allerlei leuke roze accessoires. Het is ook mooi als je kiest voor maar één roze wand of een deel van een roze wand. Zo wordt het roze niet te overheersend, maar is het wel duidelijk aanwezig.

2. Grijze babykamer met roze vloerkleed

Je kunt roze ook wat subtieler in de babykamer brengen. Zo is roze een perfecte kleur om met donkere tinten te combineren. Deze ouders wilden graag een antraciet-grijze wand in de babykamer. Dat zou de babykamer wel heel donker maken, dus is gekozen om het met lichte meubels en accessoires af te werken. Vooral het roze vloerkleed geeft veel kleur en licht in de babykamer.

3. Oud-roze in de babykamer

Oud-roze is een typische kleur. Het is vooral mooi in een klassieke babykamer, maar wordt ook wel gebruikt in de Scandinavische woonstijl.. Oud-roze in de babykamer wordt meestal toegepast op gordijnen en accessoires zoals kussentjes. Zo krijg je een bijzondere kleur die de hele inrichting anders maakt.

4. Kleine roze accessoires in de babykamer

Heb je een kleine babykamer en wil je het roze niet te opvallend hebben? Dan ga je voor de combinatie van roze en grijs, en kies je kleine roze accessoires. In deze babykamer zie je meteen het roze, maar is het toch niet te opvallend aanwezig. Dankzij de combinatie met grijs is de babykamer rustig en is er een warme en gezellige sfeer.

5. Felroze in de babykamer

Felroze is een mooi tint, maar lastig om mee te werken. Doe je er teveel mee, dan is het een erg overheersende kleur. Daarom is het verstandig om subtiel te werken met felroze in de babykamer. In deze babykamer is dat goed gelukt door slechts enkele kleine roze accessoires erin te verwerken. Het vloerkleed is een net iets minder felle tint roze, waardoor het geheel wel vrolijk maar niet te fel wordt.

6. Wit met roze

Sommige mensen willen wel graag wat roze in de babykamer, maar willen dat liever niet teveel. Het is dan mooi om te werken met een combinatie van wit en roze. Wit en roze passen mooi bij elkaar, waardoor je al met twee of drie duidelijke accessoires genoeg roze hebt. In deze babykamer is gekozen voor een roze stoel en een comfortabele roze deken. Dat is voldoende om de indruk van een roze babykamer te krijgen.

7. Klassiek roze wieg

Deze babykamer is echt klassiek ingericht. De wieg is in een deel van de kast geschoven, waardoor ruimte wordt bespaard. Zowel de wieg als de omgeving hebben veel roze accenten. Zo krijg je een prachtige, echt klassieke babykamer die prachtig roze is afgewerkt.

8. Lichtroze met zwart

In deze babykamer is gekozen voor zwarte meubels. De combinatie zwart en wit is meestal wat te fel en zou in een babykamer niet zo mooi zijn. Daarom is er gekozen voor een heel lichte tint roze om de babykamer af te werken. Zo ontstaat een prachtige, moderne combinatie van roze met zwart in de babykamer.

9. Roze beddengoed in de wieg

Vind je roze accessoires toch weer wat te weinig roze geven? Dan kun je ze combineren met mooi roze beddengoed. Dit is vooral handig als je vooraf het geslacht van de baby nog niet weet. Je kunt de hele babykamer neutraal inrichten en als de baby er is de laatste dingetjes in het roze (of blauw natuurlijk) halen.

10. Scandinavische babykamer in roze met goud

Deze babykamer bevat een combinatie van roze en goud. Dit geeft een heel warme uitstraling en de kleuren passen goed bij elkaar. De kamer is in de Scandinavische stijl ingericht met veel roze en gouden details. De basis van de kamer is wit, waardoor de sfeer rustig blijft. Een prachtige babykamer waarin toch vrij veel roze aanwezig is!

Roze is soms wat lastig om in de babykamer te brengen. Teveel roze kan erg overheersend zijn, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Het is dan ook vaak fijner om te werken met een roze wand of met roze accessoires. In deze 10 prachtige voorbeelden kun je zien hoe je op verschillende manieren roze in de babykamer kunt verwerken.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer