Fun

7x waarom jij halverwege de ochtend al moe bent

Judith1539 x bekeken

Hoe sommige moeders het klaarspelen om fris en fruitig op het schoolplein te verschijnen om hun kroost af te leveren, geen idee. Jij voelt je al compleet uitgeput en de dag is nog maar net begonnen. Hoe dat komt? Wij vonden 10 redenen waarom de meeste mama’s al moe zijn nog voordat de ochtend om is.

1. Je moet … keer per nacht je bed uit

Slaapt je kind nog niet door, dan is het mama die eruit moet. Borstvoeding geven, of de fles. Als je geluk hebt maar 1x peer nacht, maar helaas meestal vaker. Grotere kinderen kunnen last krijgen van nachtmerries waardoor je hen moet troosten. Anyway, veel nachtrust is jou niet gegund.

2. Hij is om half 5 al klaarwakker

En daar zit je dan, met een hyperactief kind dat klaar is voor de dag. Terwijl jij rondloopt als zombie. Terug stoppen in bed is een optie, maar dan moet je elk halfuur gaan kijken waar dat gebonk vandaan komt. Je had beloofd om het nóóit te doen, maar ten einde raad parkeer je hem maar voor de TV. Screw de opvoedkundige boekjes.

3. Ik wil…

Veel kinderen besluiten ‘s ochtends op een onmogelijk moment dat ze iets willen. En wel nu. En nee, geen smoesjes en geen alternatief. Wat?? Is de pindakaas op?? Nee, natuurlijk wil ik geen chocoladepasta. Dat eet ik elke dag al. Daarom móet en zál ik pindakaas krijgen.

4. Ik wil niet…

Ik wil niet wakker worden. Nee, ik blijf vandaag in bed. Oke dan, maar ik ga niet mijn tanden poetsen. Nee, ik kleed mezelf niet aan. Ik hoef geen ontbijt. Ik wil niet lopend naar school. Herkenbaar? Niet zo gek dat jij bijna in staat bent om de kinderbescherming te bellen voordat je hem wat aandoet.

5. Waar is…?

Op het laatste moment is er gegarandeerd iets kwijt. Iets waarvan je zeker weet dat je het netjes had opgeborgen. Schoenen, jas, een sok, huiswerk, broodtrommel. Er is iets kwijt, elke dag. En elke dag haal je het halve huis overhoop om het te vinden.

6. Heeft iedereen alles?

Alsof het nog niet erg genoeg is dat je jezelf moet klaarmaken. Je bent ook verantwoordelijk voor de spullen van je man (heb je je broodtrommel, lieverd?) en je kinderen. Inclusief gymtas, zwemspullen, huiswerk, boeken…

7. Je moet jezelf niet vergeten

Hoe vaak je in de ‘tropenjaren’ een uitgeputte moeder op het schoolplein ziet. Die dan in haar haast zelf haar jas is vergeten – of nog erger: op haar pantoffels loopt. Je hebt je heilig voorgenomen om zó niet te eindigen, dus moet je jezelf ook nog toonbaar zien te maken tussen de bedrijven door.

Het is niet zo gek dat jij halverwege de ochtend al op instorten staat. Veel moeders klagen dat ze zelf nauwelijks toekomen aan dingen als ontbijten en douchen. Toch moet je proberen daar wat tijd voor te maken, want anders voel je je alleen maar slechter. Dan doe je maar wat minder in het huishouden – lees ook de tekst ‘Waarom vrouwen zo ‘weinig’ doen op een dag‘!

Foto afkomstig van shutterstock.com

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer