Fun

10x dingen die jongensmoeders te vaak horen

Judith1392 x bekeken

Ben je moeder van een of meer jongens? Dan heb je al snel ontdekt dat je vaak behoorlijk tactloze opmerkingen krijgt. Vooral met meerdere jongens kun je alles verwachten – van afkeuring tot medelijden. Dit zijn 10 dingen die je als jongensmoeder sowieso weleens hebt gehoord. En waarschijnlijk veel vaker dan je lief is!

1. Jongens zijn altijd smerig

Het klopt dat jongetjes graag vies worden. Maar is dat zo anders als je meisjes hebt? Er zijn genoeg meisjes die net zo graag in de modder rondspringen.

2. Wil je nou niet eens een meisje?

Goh, goed idee. Weet je wat, dat zet ik wel bij de bestelling. Handig dat je dat zo kan regelen.

3. Vind je het niet jammer dat je nu niet hun haartjes kunt vlechten?

Kan nog steeds, al is dat natuurlijk niet erg stoer. Maar even serieus: ik vind het al lastig om mijn eigen haar in model te krijgen, dus eigenlijk best relaxt dat dat van hen zo makkelijk is.

4. Jongens zijn altijd zo druk

De meeste jongens zijn drukker dan de meeste meisjes, maar er zijn wel heel veel verschillen in hoor. Trouwens, ze zijn wel lekker flexibel en vinden alles wel best.

5. Ze zullen je wel de oren van het hoofd eten

Ik ben allang blij dat ze over die ‘ik hoef niet’ fase heen zijn. Heb ik tenminste eer van mijn werk als ik heb gekookt.

6. Je zal wel snel het overwicht kwijtraken als ze groter worden

Oh? Heb ik geluk dat meisjes over het algemeen veel temperamentvoller zijn dan jongens… Trouwens, grootte zegt echt niet alles over wie de baas is hoor.

7. Zit je vaak met ze op de eerste hulp?

Dat jongens wat vaker brokken maken dan meisjes klopt, maar meestal red ik het aardig met een pleister of verbandje. Ik zit niet elke week in het ziekenhuis met kinderen met gebroken botten.

8. Jongens maken altijd hun kleren stuk

Kleren worden in de buurt van jongens inderdaad gauw vies en ze zijn snel stuk. Gelukkig kan ik aardig overweg met naald en draad. En trouwens, shoppen voor jongens is veel makkelijker dan voor meiden.

9. Ach, als hij maar gezond is

GGRRRRR!!!! Ja, natuurlijk heb je helemaal gelijk, maar de opmerking is tenenkrommend. Alsof hij minder waard is omdat het alweer een jongetje is!

10. Je hebt zeker vaak behoefte aan een goed gesprek

Ja, dat klopt dan wel weer. Zucht. Als ik probeer iets te vragen krijg ik vrijwel altijd eenlettergreep-antwoorden. ‘Ja’, ‘Nee’ en ‘Leuk’ passen goed in hun woordenboek. Tenzij het gaat over smerige dingen natuurlijk en dan doet vaderlief vrolijk mee.

Het leven als jongensmoeder heeft zijn ups en downs. Overigens net als dat van elke moeder. Sterker nog, het heeft ook best veel voordelen om moeder van jongens te zijn. Je hoeft bijvoorbeeld weinig na te denken over diepgaande filosofieën, je raakt automatisch bestand tegen woeste energieverspilling en je bent heel wat gewend als het gaat om vuile was en kapot speelgoed…

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer