KraamcadeausBabyshower cadeausCadeausDIY

10x keer originele luiertaarten

Judith10327 x bekeken

Een luiertaart is allang niet meer origineel. Je rolt gewoon wat luiers op, je bindt ze met een lint in de vorm van een taart. Wat kleine cadeautjes erbij, folie eromheen en klaar is kees. Tsja… leuk is anders. Vooral omdat aanstaande moeders eigenlijk ook wel een luiertaart verwachten en dat dus ook niet zo bijzonder meer vinden. Toch kun je best hele leuke originele luiertaarten maken of bestellen. We hebben het al eerder gehad over het maken van een luierscooter. Hier vind je nog 10 ideeën voor super originele luiertaarten.

1. Luierluchtballon

Is de aanstaande vader of moeder gek op vliegen? Dan maak je van je luiertaart gewoon een luchtballon! Je kunt kiezen voor het gebruiken van een grote opblaasbare ballon, of zoals in het voorbeeld voor een rijstpapieren lamp. Nog leuk ook voor in de babykamer.

Luier luchtballon
www.ideas-para.com

2. Luierbaby

Deze baby ligt wel erg braaf te slapen. Het is een leuke manier om een aantal cadeaus te combineren. Je ‘baby’ heeft natuurlijk leuke babykleertjes aan, een fopspeen in het mondje en een lief knuffeltje in bed. Een stuk origineler dan een gewone luiertaart, maar wel dezelfde ingrediënten.

Luierbaby in wieg
www.how-you-sleep.com

3. Luierbeer

Is dit nou geen schatje? Dit beertje is wel heel bijzonder. Het is volledig samengesteld uit nuttige spullen voor de aanstaande moeder. De luiers zijn in elkaar gerold met behulp van lint, hoewel elastiek ook geschikt zou zijn.

Luierbeer
www.livinglocurto.com

4. Luierbloemen

De foto is gemaakt van opgerolde slabbetjes, maar je kunt je voorstellen dat je dit idee ook gemakkelijk kunt uitvoeren met luiers. Je kunt ze afwerken met gekleurde doekjes, slabbetjes of sokjes voor een vrolijk effect.

luierbloemen
www.blogs.babycenter.com

5. Luiergewichten

Deze olifant is een heuse bodybuilder. Hij kan flinke gewichten tillen! Je kunt deze luiergewichten gemakkelijk maken als je een stuk (oude) gordijnroede hebt. Ook een stok, steel of lat kan dienen om de ‘gewichten’ aan te hangen.

Luiergewichten
www.babyneedlists.com

6. Luiergitaar

Deze luiergitaar is wel heel goed gelukt. Zijn de aanstaande ouders muzikaal? Dan is dit een fantastische versie van de luiertaart. Er zitten heel wat luiertjes in, maar ook een zachte babydeken en een grote hydrofiele doek.

luiergitaar
www.care.com

7. Luierkasteel

Jullie kindje wordt natuurlijk een echte prins of prinses. En daar hoort een heus kasteel bij! Deze luiertaart verschilt qua vorm niet eens van een gewone luiertaart – maar de afwerking maak deze veel mooier en extra bijzonder.

Luierkasteel
www.jsluxurybaskets.com.au

8. Luier kinderwagen

Deze stoere kinderwagen is een prachtig cadeau. De basis is een mandje en de kap is van karton gemaakt en overtrokken met luiers. De gezellige strikjes en lintjes maken er een vrolijk geheel van. Wie wil deze luier kinderwagen nou niet cadeau krijgen?

luierkinderwagen
www.diapercreationsbyjocelyn.webs.com

9. Luier olifant

Je kunt heel veel dieren maken van luiers. Wat je nodig hebt is wat creativiteit en fantasie. Of wat mooie voorbeelden natuurlijk! Deze stoere olifant bestaat uit slabbetjes, linten en luiers. Wanneer je even goed naar de foto’s kijkt, zie je meteen hoe je hem zelf kunt maken.

Luierolifant
www.poshmark.com

10. Luierslak

Nog een voorbeeld van een dier dat je kunt maken van luiers: de luierslak. Deze slak is wel heel uitgebreid en mooi vormgegeven en hij verdient dan ook een ereplaats. Een hydrofiele doek, handdoek en luiers zijn de belangrijkste ingrediënten.

Luierslak
www.i.pinimg.com

We hopen dat je met deze 10 voorbeelden meer inspiratie hebt gekregen voor leuke kraamcadeaus met luiers. Weet jij ook nog mooie voorbeelden of heb je vragen over deze luiertaarten? Plaats een reactie in de comments!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer