Fun

13 ‘moeilijke’ dingen voor een peutermeisje (waar jij stiekem om moet lachen)

Judith1957 x bekeken

Peutermeisjes hebben nu eenmaal af en toe wat gekke dingen. Waar volwassenen al snel denken dat de kleine meid heerlijk onbezorgd leeft als een prinsesje, blijkt al snel dat peutermeisjes het zwaar hebben. Ze hebben heel wat redenen om boos te worden of een driftbui te krijgen – ook redenen waar jij stiekem om moet lachen…

boze peuter
Boze peuter via shutterstock.com

1. De was

Wat doe je als net dat ene shirt dat je aan wilt in de was zit? Precies: dan ga je voor de wasmachine zitten en boos wachten tot het shirt klaar is.

2. Niet het goede

Als klein prinsesje weet de kleine meid prima wat ze wil. En dus ook wat ze niet wil! Geef jij haar een groen schaaltje? Dat had de blauwe moeten zijn! En nee, ze wil geen boterham, maar yoghurt!

3. De kat werkt niet mee

Net nu de peuter besloten heeft om de poes eens mooi te kammen / aan te kleden, besluit het gekke beest daar helemaal geen zin in te hebben. Reden genoeg voor een driftbui!

4. Het aankleden lukt niet

Waar je kleintje het liefst alles al ‘zelluf’ doet, wil het aankleden nog niet altijd lukken. Mouwen die in de knoop raken of schoenen verkeerd om aantrekken geven aanleiding tot heel wat geschreeuw.

5. Wil niet

Och hoe vaak ouders dit niet horen in de peuterpuberteit… Toch kan het hilarisch zijn. “Wil je dat ik voorlees?” “Nee, wil niet!” “Zal ik dan het voorlezen overslaan?” “Neehee!!”

6. Verdwalen

Peuters verdwalen op de gekste manieren. Niet op straat of in een bos, maar gewoon thuis. Wat dacht je van verdwalen in een doos, onder een deken of in een trui?

7. Eten

Peuters stoppen alles in hun mond. Markers, lotions, zeep, lijm… Alles moet even geproefd worden. Wanneer jij uitlegt dat dat niet altijd een goed idee is, kun je de reactie wel raden.

8. Wil wel – wil niet

Je peuter komt naar je toe met de mededeling dat ze iets absoluut wil en wel nú. Wanneer je keurig doet wat ze wil, begint ze te krijsen dat ze het toch niet wil. Tja… Wat moet je ermee?

9. Welles!

Heeft jouw dochtertje een broertje of zusje? Dan zul je urenlang de eeuwenoude discussie moeten horen van welles-nietes. Inclusief geschreeuw en huilbui, hoewel beide kinderen geen idee meer hebben waar het over ging.

10. Douchen

Peuters kunnen ontzettend boos worden als er iets anders gaat dan ze willen. Als jouw peuter heeft besloten in het badje te willen, is douchen niet echt een optie blijkbaar.

11. Au!

Je kindje zal vaak genoeg huilen omdat het au doet ergens. Maar wanneer je kleintje zich meldt omdat het au doet, terwijl ze geen flauw idee heeft waar het dan au doet, mag je natuurlijk niet lachen…

12. Je lacht

Je peuter kan een enorme driftbui krijgen omdat jij lacht. Ongeacht of je lacht om je kleintje of om iets anders: als het niet naar haar zin is, is het reden om driftig te worden.

13. De buurvrouw komt

Nee, mama mag niet met de buurvrouw praten. En eigenlijk ook niet met opa. Of met papa. Sterker nog: eigenlijk mag mama helemaal niet met anderen praten!

Peuters kunnen bijzonder vermoeiend zijn. Vooral peuter meisjes hebben hier een handje van: het kunnen echte drama queens worden. Toch zijn ze vooral grappig, met hun typische driftbuien om helemaal niks. Pas op dat je je lachen wel inhoudt, want anders is dat ook nog een extra reden om driftig te worden! Behalve hilarische redenen voor driftbuien, kunnen kleine kinderen ook erg grappige of zelfs gênante uitspraken doen (liefst in bijzijn van anderen) waar je achteraf ook om zult lachen. Heeft jouw peuter ook weleens een grappige reden voor een driftbui? Deel jouw verhaal en laat een reactie achter!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer