Fun

15 dingen waar je man gek van wordt tijdens de zwangerschap

Judith1263 x bekeken

Tijdens de zwangerschap krijg je als vrouw heel wat te verduren. Logisch dat je het een en ander afreageert op je omgeving. En raad eens wie er het meest van meekrijgt? Dit zijn 15 dingen waar je man gek van wordt tijdens je zwangerschap.

1. Je bent een tikje onredelijk

Of zeg maar gerust: een valse kat. En natuurlijk bied je daar achteraf niet je excuses voor aan. Hallooo, dat waren de hormonen hoor!

2. Je drijft je zin door

Want jij weet alles beter. Moederinstinct zeg maar. En dus weet je heel precies hoe je de babykamer wilt hebben en je man regelt het maar gewoon zo. Klaar.

3. Je eist meer plek op

Op de bank, in bed, bij het wandelen… Jij bent nu met zijn tweetjes en dus heb je dubbel zoveel ruimte nodig. Je man schuift maar gewoon een eindje op.

4. Je legt regelmatig uit dat híj verantwoordelijk is

Tenslotte is híj degene die jou zwanger heeft gemaakt. En dus dient hij het gepaste meeleven te betuigen als je klachten hebt. En allerlei klusjes op te knappen die jij nu niet kunt doen.

5. Je maakt misbruik van je situatie

Je kunt ineens de boodschappen niet meer dragen. Stofzuigen is wel erg vermoeiend. En bedden verschonen mag hij ook oplossen. Waarna jij vrolijk met een paar vriendinnen de hele middag gaat shoppen, want een beetje wandelen is gezond.

6. ‘Het is goed voor de baby’

Klinkt als een heel redelijk argument. Tot het wel érg vaak voorbij komt, in nogal vreemde context. Zoals ‘Pak eens wat roomijs voor me, schat. Dan slaap ik beter en dat is goed voor de baby.’ Huh!?

7. Je maakt je man regelmatig wakker

Door te liggen draaien met die bolle buik. Omdat je voor de zoveelste keer naar de wc moet. Omdat jij niet kunt slapen en hem dat wilt vertellen. Omdat je ineens honger hebt. Of gewoon omdat het kan.

8. Je krijgt nesteldrang

En daarbij moeten vooral zíjn spullen eraan geloven. Want he, die verzameling oude bierglazen is echt niet van deze tijd. Terwijl jouw knuffelcollectie straks heel leuk is voor de baby.

9. Je wilt niet meer koken

Want je wordt zo misselijk van die kookluchtjes. Dus als hij uit zijn werk komt, gaat hij maar koken. Oh ja en ook de boodschappen doen, want jij bent hartstikke moe.

10. Je hebt allerlei klachten

Misselijkheid, vermoeidheid, last van je darmen, vermoeidheid, last van je bekken, vermoeidheid, bandenpijn, vermoeidheid… En dat wil je graag delen met de hele wereld en vooral met je man.

11. Je hebt aandacht nodig

Voel eens aan mijn buik? Kijk eens hoe leuk deze buikband is? Vind je me eigenlijk nog wel mooi/lief/sexy?   Kom me eens knuffelen? Schaaaaaat?

12. Je maakt drama om niets

Komt je man thuis, vindt hij jou in tranen op de bank. Want je had een lief appje gestuurd en je man heeft er niet eens op gereageerd. Of dat hondje op tv was zo zielig. Of je had honger en je lievelingseten was op.

13. Je komt niet meer toe aan seks

Want ‘s morgens heb je geen zin. En ‘s avonds ben je te moe. Plus dat jij je niet sexy voelt en hij dat misschien stiekem ook wel denkt. Waardoor je dus 9 maanden niet ongesteld wordt, maar ook 9 maanden nauwelijks seks hebt.

14. Je wilt van alles regelen

De babynaam moet je zo snel mogelijk weten. De babykamer had gisteren al af moeten zijn. Heb je wel genoeg kleertjes gekocht? En schat, hebben we eigenlijk wel de juiste verzekeringen?

15. Je bent enorm onzeker

En dat moet hij ontgelden. Allereerst doordat je hem zowat elke dag vraagt of hij je nog wel mooi vindt. Of jij een goede moeder zult zijn. Is de babykamer wel helemaal compleet? Heb je wel genoeg babyspulletjes in huis? Kun je de bevalling wel aan? En als hij slim is, zegt hij overal op de juiste toon ‘ja’ op zonder te aarzelen. Want één aarzelingetje of een fout antwoord en je bent terug bij punt 1!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer