Fun

15 gênante opmerkingen van kinderen

Judith2563 x bekeken

Soms zeggen kinderen gênante dingen die je even liever niet zou horen in gezelschap. Komt dat door een slechte opvoeding? Nee hoor, het komt gewoon omdat kinderen af en toe irritant eerlijk zijn, waar volwassenen hebben geleerd beleefd te zijn. Hier vind je 15 heel eerlijke, maar vrij gênante opmerkingen die ouders liever even niet hadden gehoord.

1. Waarom ben jij zo dik?

Wanneer we een ‘gezette’ persoon tegenkomen die gewoon ‘mollig’ is, zien kinderen dat heel anders. Ouders proberen het angstvallig niet over het gewicht te hebben, terwijl een kindje gewoon naar iemand toestapt en doodernstig vraagt: “waarom ben jij zo dik?”

2. Mama, ik heb in mijn broek gepoept

Zit je net in een restaurant – blij dat je kinderen er rustig bij kunnen zijn – heerlijk te genieten van een lekkere maaltijd, zegt er eentje: “Mama, ik heb in mijn broek gepoept!” En uiteraard wel met zo’n volume dat het hele restaurant weet wat er aan de hand is…

3. Mijn mama vind jou niet lief

De buurvrouw komt weer eens langs voor een gezellig babbeltje en zoals meestal op een ongelegen tijdstip. Je hebt laatst nog verzucht dat wonen op een dorp toch nadelen heeft. En dan zegt je kind ineens heel eerlijk tegen de buurvrouw: “Mijn mama vind jou niet lief, dat zei ze pas nog tegen papa.”

4. Papa heeft haar op zijn billen!

Jawel hoor, het gebeurt best weleens dat jullie kinderen jullie naakt zullen zien. Probeer ze op tijd uit te leggen dat dat niet iets is om over op te scheppen. Anders sta je toch met een rood hoofd terwijl je zoontje omstandig aan een vriendje uitlegt dat “papa haar heeft op zijn billen!”.

5. Mama, je moet toch geen jurk op je hoofd doen?

Laatst zag een kindje een mevrouw met een burka. Het resultaat was de iets te hard gestelde vraag: “Mama, je moet toch geen jurk op je hoofd doen?” Een tikje gênant, vooral omdat bleek dat de betreffende mevrouw blijkbaar erg goed Nederlands kon verstaan en weinig gevoel voor humor toonde…

6. Kijk, die meneer heeft een geit!

Nadat er op school wat plaatjes langs zijn gekomen van mannen met baarden en snorren zal ook jouw kind al snel gaan wijzen en roepen. Dan kun je maar beter hopen dat hij/zij niet toevallig een man met een sikje tegenkomt en roept: “Kijk, die meneer heeft een geit!”

7. Daar is zwarte piet

Erg leuk natuurlijk dat je kindje eindelijk snapt hoe het zit met sinterklaas en zwarte piet. Toch is het iets minder leuke als je in de rij staat bij de kassa en je kind roept ineens: “Kijk mama, daar is zwarte piet!”. Oeps, was je toch nog vergeten uit te leggen dat er ook zwarte mensen zijn die géén zwarte pieten zijn…

8. Die meneer heeft een baby in zijn buik!

Oke, je hebt uitgelegd dat baby’s niet door een ooievaar worden gebracht, maar dat zoon- of dochterlief uit jouw buik is gekomen. Dat betekent niet dat je er blij van wordt als je kind op iets te harde toon zegt: “Die meneer heeft een baby in zijn buik!”.

9. Grote tieten

Sta je in een grote lingerie-zaak rustig een nieuwe BH uit te zoeken, hoor je naast je ineens de doordringende stem van je kind roepen: “Wat een grote tieten hangen hier!”. Alsof dat nog niet erg genoeg is, roept je kind dat buiten ook nog een paar keer – waarschijnlijk omdat jij dan zo mooi bloost.

10. Mama steelt een snoepje

Sta je bij het kruidvat bij de schepsnoep, dan wil je nog weleens onnadenkend een snoepje in je mond stoppen. Dat is natuurlijk al niet netjes, maar als je je kind hebt uitgelegd dat dingen in de winkel pakken zonder te betalen diefstal is, kun je er natuurlijk zeker van zijn dat je kind heel hard roept: “Oohhh, mama steelt een snoepje!!”

11. Mama doet paardjerijden met papa

De opmerking “mama doet paardjerijden met papa” behoeft geen uitleg, alleen een duidelijk advies: doe geen gekke dingen als je kinderen thuis zijn, of hou de slaapkamerdeur hermetisch afgesloten (liefst met een stevig hangslot)!

12. Wat een ******

Wanneer jouw kind ineens keihard “wat een ****” roept, heb je al enig idee waar je het moet zoeken. Dat betekent een minder leuke tijd voor papa, die waarschijnlijk gemuilkorfd zijn voetbalwedstrijden zal moeten volgen – of toch in elk geval zijn taalgebruik ernstig zal moeten herzien.

13. Heb jij poep?

Let op met wat je je kind vraagt als je denkt dat de luier weleens vol zou kunnen zijn. Voor je het weet vraagt hij/zij ineens heel lief aan een wildvreemde: “heb jij poep?”, waarna jij mag uitleggen hoe je kind daarbij komt…

14. Is die meneer ziek?

Toen een klein jongetje voor het eerst in zijn leven een Chinese meneer zag, vroeg hij aan zijn moeder: “Is die meneer ziek, mama?”. Toen de moeder zei dat de meneer niet ziek was, besloot het ventje dat mama het misschien bij het verkeerde eind had. Als ze hem niet had tegengehouden, was hij het waarschijnlijk gewoon gaan vragen.

15. Mijn papa heeft een grote piemel

Samen douchen is natuurlijk prima, daar is niks mis mee. Maar op een bepaalde leeftijd gaan kindjes toch vergelijken wat ze zelf hebben met wat hun ouders hebben. Helaas komen opmerkingen zoals “mijn papa heeft een grote piemel” ook weleens in het openbaar voorbij.

Lig je na het lezen van deze opmerkingen van kinderen in een deuk van het lachen? Dan is het duidelijk dat jij nog nooit in een dergelijke gênante situatie hebt gezeten. Hoop maar van harte dat, als jouw kinderen zo’n opmerking maken, degenen die het horen tenminste gevoel voor humor hebben… Overigens zijn het niet alleen kinderen die gênante opmerkingen maken. Wij vonden ook 12x onbeleefde kraamvisite en 10 dingen die je na de bevalling niet wilt horen.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer