Praktisch

3 punten waarop je moet letten bij de aankoop van een nieuwe fiets

Mamasopinternet1208 x bekeken
Fiets kopen

Sta je op het punt om een nieuw fiets te kopen? Sommige mensen gaan snel over op een aankoop, anderen nemen daar wat langer de tijd voor. Hoe kort of lang je ook doet over het kopen van een nieuwe fiets: het is wel handig om op een aantal punten te letten. In dit artikel noemen we er een paar, waarvan wij adviseren om deze mee te nemen in het aankoopproces.

Budget

Er is niks vervelender dan dat je een mooie nieuwe fiets ziet, maar deze eigenlijk helemaal niet kunt of wilt betalen. Ga daarom pas naar een nieuwe fiets op zoek op het moment dat je jouw budget hebt bepaalt. Voor ieder budget is wel iets te vinden. Zeker online. Of je nou op zoek bent naar een herenfiets, damesfiets, elektrische fiets of een mountainbike.

Specificaties

Na je budget bedenk je wat je belangrijk vind in een nieuwe fiets. Welke specificaties moet jouw nieuwe fiets hebben? Bij een gewone stadsfiets hoef je eigenlijk alleen na te denken over de kleur, het aantal versnellingen en de type remmen. Dat zijn voor dit type fiets de belangrijkste specificaties die kunnen verschillen. Bij een elektrische fiets wil je wellicht op veel meer letten, namelijk: hoeveel kilometer wil je op een volle accu kunnen fietsen, wil je een voorwiel-, achterwiel- of middenmotor, hoeveel ondersteuningsstanden wil je en moet de fiets een lage instap hebben of is dit niet belangrijk. Je ziet het al, meer keuzes bij dit type fiets, dus meer om vooraf voor aankoop over na te denken. Door dit te doen, maak je het jezelf iets makkelijker en ga je voorbereid op pad voor een nieuwe fiets.

Lees ook: Op de fiets met je kind: hoe doe je dat handig?

Aanbieders vergelijken

Heb je jouw budget bepaalt en helder gesteld welke specificaties er op jouw nieuwe fiets moeten zitten? Dan is onze laatste tip nog om aanbieders te vergelijken. Ook al heb je al een fiets gevonden die je wilt gaan kopen. Vooral op internet kun je vaak goede aanbiedingen vinden. Online herenfietsen, online damesfietsen, online elektrische fietsen en online kinderfietsen zijn populaire aankopen op het web. Bij sommigen loopt de korting zelfs op tot 60% korting!

 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer