Kinderkamer

3 tips om de kinderkamer te pimpen

Mamasopinternet737 x bekeken
3 tips om de kinderkamer te pimpen

De kinderkamer is voor kinderen dé ruimte om lekker te spelen. In alle rust even tot jezelf komen na een drukke schooldag. Iedere leeftijdsfase vraagt weer om een andere inrichting. Hierbij 3 simpele tips om met kleine aanpassingen de kinderkamer van je kind eenvoudig te pimpen.

Denk praktisch

Hoe meer opbergruimte, hoe beter alles te organiseren is. En dit zorgt voor overzicht. Of je nu een kleuter of puber in huis hebt, allemaal hebben ze behoefte aan opbergruimte. Hoe pak je dit slim aan? Kijk bij het uitkiezen van meubilair eens naar de opbergruimte die het meubelstuk zelf al heeft. Zo zijn er bedden met ingebouwde kastruimte. Dit kunnen losse laden onder het bed zijn of kastjes die vast aan het bed zitten. Ook een hoogslaper of een half hoogslaper is een slimme manier om hip en praktisch te combineren.

Een halfhoogslaper is een uitkomst als je jouw kind liever nog niet op een hoogslaper ziet. Ook kan het beter in de ruimte passen. Verder kun je nooit voldoende opbergmogelijkheden hebben. Investeer dus in kasten, ophangmogelijkheden, opbergbakken en afgesloten lades. Het maakt het opruimen ook een stuk gemakkelijker!

Het oog wil ook wat

Het oog wil ook wat

Het vraagt wat afplakwerk en een middagje werk, maar dan heb je wel wat. Met andere muurverf en wat muurstickers zet je een hele andere sfeer neer. Waar menig meisjeskamer eerst roze en prinsessen ademt, kan dit bij het ouder worden als kinderachtig aanvoelen. Dan is het fijn om de kamer een trendy kleur te geven. Bij de bouwmarkt kun je diverse kleurstalen bekijken en meenemen. Een uitkomst zijn ook de verftesters. Voor een klein bedrag kun je de kleur naar keuze in miniverpakking kopen. Even testen op de muur en zo weet je zeker of dit het gave resultaat gaat opleveren!

Verder kun je met zitzakken en opbergzakken ook sfeer brengen in de kinderkamer. Zitzakken zijn er in allerlei kleuren en formaten. Felgroen en een kamer in junglestijl? Of liever meer stoer en een basic kleur?

Finishing touch is het dekbedovertrek

Dit zou je misschien niet verwachten, maar het dekbedovertrek moet je niet vergeten. Bij het opendoen van de kinderkamer is dit echt de blikvanger. Helemaal fijn als het bed strak opgemaakt is. Waar is jouw kind fan van? Paw Patrol, Frozen of Lego? Je kunt van ieder bekend kinderfiguur wel een tof kinderdekbedovertrek kopen. Wat zal dit lekker slapen zo! Combineer dit met een eigen speelhoekje met bijbehorend speelgoed, zo staat het garant voor uren speelplezier!

Je kunt het speelplezier stimuleren door een klein bureautje in de speelkamer te bevestigen. Kinderen spelen graag op hoogte. Puzzelen, lego of met de duplo doen ze liever niet op ‘kale’ grond. Dit is prima op te lossen met een leuk vloerkleed of een bureautje. Zo heeft iedereen een favoriet meubelstuk of speelgoeditem, waardoor de kinderkamer een heerlijke ruimte is.

Wat is jouw onmisbare item voor de kinderkamer?

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer