Overige

4 tips om je relatie én je seksleven te verbeteren

Mamasopinternet875 x bekeken
Pep de seks weer op

Het is als ouders best lastig om je seksleven een beetje interessant te houden. Na een lange dag zorgen voor je kind(eren), druk zijn met je werk en ook nog het huishouden doen, schiet de seks er soms bij in. Wil jij graag je seksleven een boost geven? Dit zijn 4 tips voor een betere relatie én een beter seksleven.

1. Een medische oorzaak voor laag libido

Heb jij of heeft je partner regelmatig gewoon geen zin in seks? Soms is er een medische oorzaak voor een verlaagd libido. Zowel bij vrouwen als bij mannen kan dat te maken hebben met de hormoonbalans. Je kunt dit vrij eenvoudig laten testen middels een bloedtest. Heeft je man een te laag libido en blijkt zijn testosteronspiegel te laag? Dan kan Androgel een goede oplossing bieden. Voor dames zijn er ook diverse crèmes, waaronder Progesteroncreme, die helpen om het libido te verhogen. Als het libido laag is door een medische oorzaak, is het op peil krijgen van je seksleven erg lastig.

2. Maak echt tijd voor elkaar

4 tips om je relatie én je seksleven te verbeteren

Kijk eens eerlijk naar je gedrag. Hoe vaak gebeurt het dat je ‘geen tijd’ hebt voor de seks? Vooral bij jonge ouders schiet het er vaak bij in. Toch is ‘geen tijd’ zelden een erg goede reden om geen seks te hebben. Veel vaker is de oorzaak dat je gewoon te moe bent en niet zoveel zin hebt. Dan is het goed om tijd en zin te máken. Seks is tijd en aandacht voor elkaar hebben. Door te vaak ‘geen tijd’ te hebben, gaat ook de kwaliteit van je relatie achteruit. Maak dus meer tijd voor elkaar. Zet bijvoorbeeld elke zondagavond “quality time” in de agenda. Maak het die avond ook echt gezellig met een glaasje wijn en een lekker hapje. Leg telefoons die avond weg en laat de tv eens uit. Je hoeft niet perse het bed in te duiken, maar je zult zien dat het een vaak leidt tot het ander.

3. Pep de seks weer op

Waarschijnlijk was je seksleven vroeger een stuk interessanter en spannender dan tegenwoordig. Heel veel stellen geven aan dat ze meestal dezelfde volgorde van handelingen en dezelfde standjes doen. Simpel, voorspelbaar en praktisch. Maar ook… best een beetje saai! Het is goed om je seksleven regelmatig even op te peppen. Dat kan bijvoorbeeld door een spannend lingeriesetje te bestellen. Kijk ook eens bij andere interessante accessoires en speeltjes. Er zijn zelfs bordspellen die je seksleven een boost kunnen geven!

4. Herontdek je rol

Veel ouders komen er na een tijd achter dat ze een heel andere rol hebben. Het is nu eenmaal anders als je naast ‘echtgenote’ en ‘werknemer’ ook ‘moeder’ bent. Sluipenderwijs raken veel moeders zo gewend aan de rol van ‘moeder’ dat ze hun positie als ‘vrouw’ een beetje vergeten. Praktische schoenen vervangen die leuke hoge pumps, een staart is veel praktischer dan een mooie golf in je haar en de make-up wordt tot het minimum teruggebracht omdat je er geen tijd meer voor hebt. Door dit soort veranderingen voel je jezelf steeds minder sexy en aantrekkelijk. Dus is het goed om je rol te herontdekken. Kijk eens eerlijk naar jezelf en kijk welke dingen jij zou kunnen doen om weer aantrekkelijk te zijn (en jezelf aantrekkelijk te vóelen!). Koop eens nieuwe gewaagde schoenen of een leuk kledingsetje dat stiekem iets te duur is. Koop nieuwe make-up en neem de tijd om jezelf te verwennen. Je zult zien dat je jezelf heel anders voelt als je meer aandacht besteedt aan je eigen uiterlijk. Overigens: ditzelfde geldt ook voor mannen!

Je seksleven lijdt er vaak onder als je kinderen krijgt. Toch betekent dat helemaal niet dat je gedoemd bent tot een seksloos leven omdat je nu eenmaal een gezin hebt. In tegendeel: met deze tips geef je je seksleven weer een boost en voel je je weer helemaal een mooie verleidelijke vrouw.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer