Wonen

4 tips voor een remake van je badkamer

Mamasopinternet1686 x bekeken
Remake badkamer

Je bent uitgekeken op je huidige badkamer of het sanitair is verouderd. Wat de reden ook is, een nieuwe look in je badkamer creëren is soms gewoon nodig. Zelfs zónder dat je de badkamer helemaal hoeft te verbouwen. Deze vier tips geven je wat inspiratie.

  1. Verander de verlichting

Genoeg gehad van die inbouwspotjes? Door voor een andere lamp of andere soort verlichting te kiezen, kun je al een hele andere sfeer creëren. Vervang een felle spot eens door een ledlamp waarbij je zelf de sterkte van het licht kunt bepalen bijvoorbeeld. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een lichtstrip, of plaats het licht eens in een andere hoek van de badkamer voor een ander effect.

  1. Kies voor ander sanitair

Een andere douchedeur, andere kleur toiletpot of een bad plaatsen in plaats van enkel een douche. Nieuw sanitair, of dat nou het voltallige sanitair is of een enkel onderdeel, kan je badkamer een nieuwe look geven. Ben je nog wel tevreden met de badkamer, maar is hij een beetje verouderd? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om deze met kleine aanpassingen weer als nieuw te laten lijken. Denk aan het kitten van de randen (daarvoor kun je bijvoorbeeld Den Braven kitten gebruiken) of het verwisselen van je wc rolhouder.

  1. Nieuwe accessoires

Nieuwe handdoeken, een andere kleur mat, een ander prullenbakje… nieuwe accessoires kunnen wonderen verrichten. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om, als dat mogelijk is in jouw badkamer, de muur boven de tegels over te verven in een ander kleurtje en bijpassende accessoires te vinden. Een heel ander gezicht zonder dat je de hele badkamer hoeft te verbouwen.

  1. Nieuwe betegeling

Het opnieuw betegelen van de muren of het behang boven je tegels een nieuw kleurtje geven kan al veel verschil opleveren. Zie jij het nog niet voor je om alle tegels eruit te moeten slopen of heb je hier even geen geld voor? Dan kun je ze ook nog altijd oververven.

Heb jij nog andere tips voor de badkamer? Laat het ons weten!

Afbeelding via Shutterstock.com.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer