Fun

4x houd je relatie levend als je kinderen hebt

Mamasopinternet866 x bekeken
4x houd je relatie levend als je kinderen hebt

Als je kinderen hebt, verandert je hele leven. Je bent overdag druk in de weer en ’s avonds plof je uitgeteld op de bank. Vooral in de ‘tropenjaren’, wanneer de kinderen jonger dan 5 jaar zijn, is het best een uitdaging. Vaak is het je relatie met je partner die hier onder lijdt. Je hebt minder tijd voor elkaar, je bent allebei moe en chagrijnig… Dit zijn 4 dingen die je kunt doen om je relatie gezond te houden als je kinderen hebt.

1. Houd het meest van elkaar

Het klinkt heel heftig om te zeggen dat je meer van elkaar moet houden dan van je kinderen. Nu bedoelen we niet dat je dan je kinderen dus maar opzij moet zetten en alleen aandacht moet geven aan elkaar. Maar het is wel belangrijk dat je je herinnert dat jullie relatie de basis van het gezin is.

2. Maak tijd voor elkaar

In de tropenjaren merk je dat je weinig tijd overhoudt voor elkaar. Tussen het luiers verschonen en hapjes voeren heb je weinig tijd. En ’s avonds ben je moe en heb je weinig energie meer om nog vanalles te gaan doen. Toch is het goed om echt tijd voor elkaar te maken. Zet het in de agenda en dwing jezelf ertoe dit ook echt te doen. Leg bijvoorbeeld de kinderen vroeger op bed en dineer samen met zijn tweetjes. Of speel ’s avonds een spel dat jullie leuk vinden.

3. Maak het weer leuk in bed

Het seksleven kan behoorlijk verwateren als je kinderen hebt. Minder tijd, minder aandacht voor elkaar. En ook minder zin in seks waarschijnlijk, zeker als je moe bent. Doorbreek de sleur en de gewoonte in de slaapkamer. Maak er weer iets spannends van. Ga bijvoorbeeld samen een vibrator kopen. Alleen het uitzoeken is al spannend en spicy. En met een mooie Tarzan vibrator in het nachtkastje, wordt het libido ook weer een stukje hoger. Door af en toe iets nieuws te bedenken, blijft je seksleven interessant.

4. Ga er samen op uit

Ga er samen op uit

Je kinderen alleen thuis laten is natuurlijk geen optie. Maar nu de coronacijfers flink dalen, is het weer een stuk eenvoudiger om oppas te regelen. Misschien werkt het voor jullie goed om zomaar spontaan een avondje uit te gaan. Voor anderen werkt het beter om er een vast agendapunt van te maken. Zorg dat je minstens één keer per maand samen iets gaat doen – of dat nu een bioscoopbezoek is of een romantische wandeling met zijn tweetjes, dat maakt niet uit.

Je relatie boeiend houden is best lastig. Ook in het gewone dagelijks leven val je snel weer terug in een vaste sleur. Heb je kinderen, dan gebeurt dat nog veel sneller. Het is lastig om impulsief iets te gaan ondernemen en aan het eind van de dag ben je uitgeput. Met deze 4 tips kun je toch je relatie goed onderhouden, zodat jullie samen de tropenjaren overleven en gelukkig samen kunnen blijven. Is je partner narcist, check dan deze tips hoe je daarmee om kunt gaan.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer