PraktischOverige

5 koopjestips die in de herfst geld besparen!

Judith1370 x bekeken

Het najaar is vaak een vrij rustige tijd. Het is de tijd waarin je de winterspullen van de zolder haalt en de zomerspullen weer opbergt. Zelfs nu het nog haast zomers weer is, zal het niet lang duren of de kou komt weer in de lucht. Het najaar is ook de tijd dat je een heleboel nieuwe spullen moet aanschaffen. Maar doe je dat wel handig? Als je het slim aanpakt, kun je flink wat geld besparen. Dit zijn 5 slimme koopjestips die alleen in de herfst gelden!

1. Zomerkleren voor volgend jaar kopen

Zomerkleren zijn nu volop in de aanbieding. Nu de zomercollectie wordt verwisseld voor de winterkleding, komt er veel in de uitverkoop. Maar dus gebruik van de seizoensaanbiedingen en leef je uit met voordelige zomerkleding. Over het algemeen kun je heel goed voorspellen in welke maat je kinderen over een jaartje zullen zitten. Weet je niet precies hoe het loopt, dan helpt deze kindermaten tabel. Natuurlijk ga je in het voorjaar op zoek naar leuke winterkleding, zodat je op elk seizoen kunt besparen.

2. Maak gebruik van singles day

Op 11 november is het elk jaar singles day. Dit is een oorspronkelijk Chinese feestdag, die speciaal gericht is op singles. Zij kunnen op deze dag uitgebreid daten of zichzelf verwennen met luxe spullen. Alle grote webshops hebben enorme kortingen en er worden ook artikelen gratis weggegeven. Zo kom je op een heel goedkope manier aan allerlei leuke nieuwe artikelen. Check singlesdaydeal.nl om te zien welke gave aanbiedingen er langskomen op singles day 2018!

3. Sla je slag op Black friday

Black friday is een bekende dag waarop veel Amerikaanse shops kortingen geven. Het is de dag na Thanksgiving. Oorspronkelijk werd die dag vooral rustig thuis doorgebracht, met klussen bijvoorbeeld. Maar toen besloot een grote winkelketen om mensen met enorme stunts naar de winkel te lokken. Sindsdien is Black friday een vaste dag die elk jaar populairder wordt. Ook in Nederland. Dit jaar valt Black friday op 23 november.

4. Tuinmeubels in de uitverkoop

Tuinmeubels worden meestal in het voorjaar gekocht. Maar wist je dat je ze eigenlijk veel beter alvast in de herfst kunt kopen? Je bespaart zo honderden euro’s omdat je flinke kortingen krijgt. Bij voorkeur ga je natuurlijk voor tuinmeubels en loungesets die goed bestand zijn tegen de winter buiten staan. Op loungeset.com vind je veel informatie over de verschillende typen tuinmeubels. Overigens gelden de aanbiedingen vaak ook voor parasols, speeltoestellen en dergelijke items.

5. Beurzen en markten

In het najaar zijn er vaak veel grote beurzen gepland. Zo heb je bijvoorbeeld de stoffenbeurs, boekenbeurs en ga zo maar door. Er zijn ook grote herfstmarkten en de eerste wintermarkten en kerstmarkten komen weer om de hoek kijken. Op beurzen en markten vind je altijd wel kramen waar je leuke kortingen kunt scoren. De beurzen worden in de zomer vaak stilgelegd omdat dat er geen geschikte tijd voor is. In de herfst begint er weer een nieuwe ronde, waar je dus mooi bij aan kunt haken om goedkoop spulletjes aan te schaffen.

Als je een gezin hebt, merk je al snel dat het leven een stuk duurder is. Het is dan ook verstandig om goed op te letten waar je geld elke maand heen gaat. Veel dingen kun je veel goedkoper aanschaffen als je het juiste moment kiest. Met deze 5 koopjestips kun je in elk geval in de herfst veel geld besparen!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer