FeestdagenPraktisch

5 leuke tips voor vaderdag: van cadeaus tot activiteiten

Judith1136 x bekeken

Vaderdag komt alweer snel dichterbij. Tijd om te gaan bedenken wat je eigenlijk wilt doen. Nu de corona-maatregelen sterk zijn teruggebracht, kun je weer veel leuke activiteiten ondernemen. En wat is eigenlijk een leuk idee voor een cadeau? Hier vind je 5 leuke vaderdag tips, van cadeaus tot activiteiten.

1. Liefde gaat door de maag

Vooral bij mannen wordt wel gezegd dat liefde door de maag gaat. Zelf kun je wel inschatten of dat voor jouw vader of je partner ook geldt. Als degene voor wie je iets wilt doen inderdaad van lekker eten houdt, is de oplossing eenvoudig. Bedenk iets lekkers om te eten:

  • Maak een ontbijtje met een lekker gebakken eitje
  • Koop een leuke chocolade-verrassing
  • Kook iets extra bijzonders

2. Welke gezinsuitjes kunnen weer?

Een gezinsuitje is niet zo heel gewoon meer. Je moet dit even van tevoren voorbereiden. Bedenk eerst wat je leuk zou vinden. Samen naar een pretpark? Een hapje eten in een restaurantje? Of misschien gewoon picknicken in een park in de buurt? Controleer van tevoren of je ergens moet reserveren. En wil je naar een openbare gelegenheid, kies dan een wat rustigere dag. Je bent namelijk vast niet de enige die op vaderdag iets bijzonders wil gaan doen.

3. Bestel een leuk cadeau

Er zijn heel veel leuke cadeaus te vinden voor vaderdag. Diverse websites hebben een speciaal assortiment. Het is natuurlijk het leukst als je weet uit te zoeken wat jouw man of vader het leukste vindt. Misschien kun je iets bedenken dat aansluit bij een hobby. Of je bedenkt een nieuw hobbyproject voor hem. Natuurlijk zijn er ook genoeg gekke, grappige of zotte cadeautjes te vinden.

4. Dagje uit?

In de huidige tijd kopen maar weinig mensen tegoedbonnen voor bijvoorbeeld een uitje of etentje. Toch kan dat ondertussen wel weer. Mocht het uitje niet door kunnen gaan, dan krijg je verlenging van de waarde van de bon of je krijgt je geld terug. Nu veel horeca ondernemingen weer open zijn, kun je gemakkelijker een gezinsuitje regelen. Dus ook in de vorm van een waardebon om later te gebruiken. Een dagje uit in eigen land is goed te organiseren met deze apps.

5. Maak iets zelf

Veel mensen waarderen zelfgemaakte spullen het meest. Het laat zien dat je echt tijd en moeite steekt in iets leuks voor je vader. Bij zelfgemaakte dingen kun je denken aan iets creatiefs, maar ook bijvoorbeeld het bakken van iets lekkers. Maak bijvoorbeeld een mooie decoratie of iets dat je vader nuttig kan gebruiken.

Vaderdag is een leuke dag die je niet wilt overslaan. Wel is het de laatste jaren steeds commerciëler geworden. In dit jaar is het daarom leuk om weer terug te gaan naar de ‘basics’: gewoon een rustige dag met het gezin en wat leuke attenties en lekker eten.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer