Kinderkamer

5 Musthaves voor in de kinderkamer

Mamasopinternet4441 x bekeken
musthaves kinderkamer

De kinderkamer, de kamer waar je vroeger zoveel tijd door bracht om (met vriendjes en vriendinnetjes) te spelen, te dromen en te lachen. Waar het vroeger zo vanzelfsprekend leek wat je allemaal op je kamer had aan spullen, kan het lastig zijn om dat nu opnieuw te vinden voor je kinderen. We hebben 5 echte must-haves voor je uitgelicht die niet mogen ontbreken in de kinderkamer.

  1. Kinderbed

Het belangrijkste item op iedere kamer waar word geslapen: het bed. Bedden zijn er in allerlei prijsklassen, kleuren, maten en uitvoeringen. Maar waar moet een bed dan aan voldoen? Dat het groot genoeg en altijd wat ruimer moet zijn omdat kinderen in de groei zijn dat weet iedereen wel. Daarnaast moet het bed in het interieur passen en dus, bij de kleuren. Een trend die je veel ziet, is het gebruik van steigerhout. Dit kinderbed van Jos Steigerhout voor de echte kleintjes past daar perfect tussen! Een echte must-have wat ons betreft.

  1. Behang

Behang is voor kinderen misschien nog wel belangrijker dan het bed, het maakt de sfeer in je kamer. Wat de keuze lastiger maakt, is at het verkrijgbaar is in zoveel prints en materialen. We pikken er graag eentje voor je uit: de behangbomen van INKE. Deze creëren een supereffect met de grote prints. Het is ook nog eens super easy om op de muur te bevestigen. Het is namelijk behang in de vorm van een muursticker.

  1. Kast

Om al die rommel, speelgoed en kleding in je kamer op te ruimen is een kast onmisbaar in de kinderkamer. Maar wat voor een kast? We vonden deze knalgele Ikea kast toch wel echt heel gaaf. De kinderkamer wordt er lekker kleurrijk door en de kast kan ook gebruikt worden als bank, ideaal toch? Meer inspiratie nodig voor kasten in de kinderkamer? Lees dan het artikel over de ideale garderobekast voor in de kinderkamer.

  1. Rolgordijnen

Rolgordijnen maken de kamer helemaal af met leuke kleuren en te gekke prints. En niet onbelangrijk: ze zorgen voor een betere woonbeleving door het licht te verdelen. Een must-have is de Star Wars editie van VELUX. Echt helemaal te gek voor een kinderkamer. Dit bewijst dat rolgordijnen niet alleen functioneel zijn maar supercool kunnen zijn. Simpel, kleurrijk en makkelijk te installeren.

  1. Zitzak

Zitzakken bieden kinderen een heerlijke mogelijkheid om te relaxen op hun kamer. Vergeet de zitzakken van Fatboy. De zitzakken die je volgens ons moet hebben zijn de banaan zitzakken van meubelsmarkt.com. Met deze zitzakken fleur je de kinderkamer op.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer