FunPraktisch

5 perfecte kwaliteiten voor een sollicitatie die elke mama heeft

Judith1 comment1439 x bekeken

Je moet een sollicitatiebrief schrijven. En daar moeten altijd ook wat goede kwaliteiten van jou komen te staan. Voor de meeste mensen is het een ramp om dit stukje vol te pennen. Tenminste, het vol pennen lukt wel, maar het moet ook geloofwaardig zijn. En als je op sollicitatiegesprek gaat, moet je ze ook nog kunnen uitleggen. Ben jij mama en ga je solliciteren? Dan kun je gerust zijn: deze 5 kwaliteiten heb jij gegarandeerd!

1. Je bent goed in plannen / organiseren

Al ben je nog zo’n chaoot, als je kinderen hebt móét je wel kunnen plannen. Terwijl jij vanuit je werk naar het voetbalveld racet, app je je man dat hij even boodschappen haalt. Terwijl jij het eten in de pan gooit commandeer je je zoon om de afwas te doen en beveel je je dochter om te gaan douchen. Zodat je aan het eind van de dag een giga-waslijst aan dingen voor elkaar hebt gekregen. En iedereen netjes gewassen en schoren het bed in kan tot de wekker weer gaat. Moet niet zo moeilijk zijn om ook je werk op die manier in te delen. Of te delegeren als dat beter uitkomt.

2. Je bent een doorzetter

Je moet wel. Als er een peuter aan je been hangt in de supermarkt. Of als hij zich dramatisch op de grond werpt tegenover de speelgoedwinkel. Als jij hem uitlegt dat paaseitjes niet meetellen als broodbeleg. Jij leert om voet bij stuk te houden. Maakt niet uit hoe gênant de situatie ook wordt, jij houdt vol. Je moet wel, want één keer ja zeggen betekent maandenlange driftbuien en drama’s. Dat doorzettingsvermogen kun je natuurlijk ook op je werk toepassen als het nodig is.

3. Je kunt vooruitzien

Je leert al vanaf dat je baby er nog maar net is vooruitzien. Zo weet je bijvoorbeeld dat je maar beter geen wit topje kunt dragen als je je baby nog een boertje moet laten doen. Je weet dat je man, uitgerekend als je een keertje níet appt, vergeet je dochter van ballet te halen. Je voorziet precies wat er morgen gebeurt als je je kids nu een uurtje te laat naar bed laat gaan. Het leven van een moeder wordt een stuk makkelijker als je leert anticiperen en vooruitzien. Toevallig heel goede eigenschappen bij een sollicitatie!

4. Je gebruikt je fantasie

Je komt als moeder regelmatig voor onverwachte situaties te staan. En niet alleen omdat je kinderen en je man weleens gekke dingen doen, maar ook omdat je zelf de hele tijd van alles vergeet. Even geen melk in huis? Ach, muesli met yoghurt is net zo lekker. Is je moeder jarig en heb jij nog geen cadeau? Wacht, er ligt nog een boek dat je vorig jaar van iemand kreeg en wat je nog niet eens gelezen hebt. Verjaardagstraktatie? Met wat sateprikkers en stukken komkommer maak jij in een handomdraai een hartstikke leuk tussendoortje. Niemand hoeft te weten dat je het vergeten was, toch?

5. Je leert leidinggeven

Let op: een paar dagen met een peuter in huis en je leert meteen hoe je moet leidinggeven. Jíj bepaalt wat er gedaan wordt en wanneer. Je kinderen horen naar jou te luisteren. En-wel-nu-meteen! Wordt er niet geluisterd? Weet jij precies welke straffen voor jouw kinderen het vervelendst zijn. Je verwacht gewoon dat anderen naar jou gaan luisteren. En pas na een aantal weken besef je dat dat niet alleen geldt voor je kinderen, maar ook voor je man en zelfs voor vreemden. Je kunt de eigenschap ‘leidinggeven’ dus rustig op je CV zetten zonder schuldgevoel.

Moet jij gaan solliciteren en weet je nog niet welke eigenschappen je kunt noemen? Déze vijf eigenschappen heeft elke moeder. Wordt er een voorbeeld gevraagd tijdens je sollicitatiegesprek? Vertel gewoon hoe je het aanpakt met je kinderen – werkt verbazingwekkend goed!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

1 Comment

  1. Wat een positieve blog. Ik denk dat dit het juiste zetje in de goede richting kan zijn voor moeders die nog twijfelen of zij weer aan het werk zouden gaan of niet.

Reageer