Tuin

5 tips om te ontspannen in de tuin

Judith1130 x bekeken

Het is heerlijk als je een tuin hebt. Je kunt genieten van het buitenleven. De coronacrisis heeft het nog eens extra benadrukt hoe lekker een tuin eigenlijk is. Veel mensen zijn dan ook aan de slag gegaan om hun tuin eens even flink op te knappen. Tijd om te gaan relaxen. Met deze 5 tips kun je heerlijk ontspannen in je tuin (of op je balkon).

Tip 1. Zorg voor goede meubels

Tuinmeubels zijn lang niet altijd even comfortabel. Ze zijn gemaakt van robuuste materialen en daardoor harder en stugger dan binnenmeubels. Het gevolg is dat veel mensen wel buiten zitten voor een kopje koffie, maar daarna toch liever naar binnen verkassen voor het comfort. Toch is dat niet nodig. Kies je bijvoorbeeld een goede tuinset, dan kun je daar echt wel comfortabel op zitten. Zeker als het tuinset ergonomisch gevormd is en goed past bij je lichaamsvormen. Bij Van der Garde tuinmeubelen vind je hele mooie tuinsets inclusief kussens zodat je er altijd lekker ontspannen op kunt zitten.

Tip 2. Kies duidelijke erfafscheidingen

Als je buiten gaat zitten, wil je niet steeds gestoord worden. Het is dus prettig als je een goede erfafscheiding hebt. Heb je al schuttingen of tuinmuren? Loop ze dan na en controleer of ze nog stevig zijn. Onderhoud de erfafscheiding goed. Staat hij op de erfgrens? Bespreek dan ook met de buren hoe je de scheiding samen kunt onderhouden. Beter een goede buur dan een verre vriend: erfafscheidingen zijn vaak een bron van gekibbel dus kun je er beter op een rustig moment afspraken over maken.

Tip 3. Onderhoud je terras

Kun jij lekker ontspannen als je tuin niet netjes is? Het is natuurlijk fijner als het wel opgeruimd is. Onderhoud vooral regelmatig je terras. Het is even wat werk, maar als je het lange tijd verwaarloosd duurt het nog veel langer voordat je alles weer netjes hebt. Bovendien kun je het jezelf gemakkelijk maken door een elektrische onkruidborstel of onkruidbrander te kopen. Dan heb je in een halfuurtje zelfs een groot terras weer onkruidvrij gemaakt. Behalve je terras maak je ook je borders netjes, zodat je niet voortdurend tegen onkruid en rommel aan zit te kijken. Is wel zo gezellig en bovendien kun je je dan ook beter ontspannen.

Tip 4. Maak lekker wat schaduw

In je tuin zitten in de brandende zon is niet zo prettig. Zeker niet op warme dagen. Kies dus een methode om schaduw te maken in de tuin. Een parasol kan een goede oplossing zijn. Zoek je iets dat schaduw kan maken op je hele terras? Dan kan een schaduwdoek uitkomst bieden. Een vaste buitenzonwering is natuurlijk ook een optie als je veel buiten bent. Het is iets duurder, maar dan heb je wel een goede zonwering die je kunt uitschuiven wanneer je hem nodig hebt.

Tip 5. Buitencomfort

Naast je meubels en een lekker plekje wil je buiten nog wat meer comfort. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vuurkorf voor ’s avonds? Terrasverwarming kan met name in voor- en najaar erg prettig zijn. Comfort houdt ook in dat je het gezellig maakt op je terras. Wat mooie planten of leuke schutting decoraties fleuren je tuin helemaal op. Zo maak je van je tuin een plekje waar je het liefst zo vaak mogelijk wilt zitten. Maak de tuin ook gezellig voor je kinderen, zodat ze er lekker buiten kunnen spelen.

Als je een tuin hebt, wil je daar optimaal van genieten. Dat kun je doen door je tuin comfortabeler te maken. Knap de boel lekker op, kies mooie tuinmeubels en ga voor een gezellige setting. Je mist alleen nog je glaasje sap (of je wijntje) en een leuk boek. Zo geniet je heerlijk van je vakantie in je eigen achtertuin.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer