FunTuin

50 prachtige kindertuinen: de ideale tuin voor elk kind!

Judith9501 x bekeken

Ben jij verhuisd of ga je je tuin opnieuw inrichten? En heb je kinderen? Dan zijn deze 50 kindertuinen een geweldige bron van inspiratie. Van tuinen met een bescheiden speelhoek tot tuinen die zijn omgebouwd tot enorme speeltuin: iedereen vindt hier leuke ideeën om de tuin kindvriendelijk in te richten.

1. Hindernisbaan

Deze hindernisbaan kan van elk materiaal gemaakt worden. Door hem steeds te veranderen blijft hij leuk en je kunt hem ook gemakkelijk weer opruimen.

Tuin met blokken
www.frugalfun4boys.com

2. Vogelnest als boomhut

Wil je eens iets anders dan de standaard boomhut? Van wilgentakken kun je een prachtig ‘vogelnest’ vlechten, dat stevig genoeg is om in te spelen.

Vogelnest
www.lushome.com

3. Gekleurd speelhuis / schuurtje

Dit vrolijke tuinhuis is een zelfgemaakt project. Een wand is vrolijk gekleurd en kan gebruikt worden als klimwand. Vanbinnen wordt het huisje gebruikt als schuurtje.

Vrolijk schuurtje
www.viibez.co

4. Watermuur

Dit watermuurtje is ook een project dat je gemakkelijk zelf kunt maken. Het is goedkoop om in elkaar te knutselen en is superleuk voor de kinderen.

Watermuur
www.playingbythebook.net

5. Waterbuizen

Dit is een simpel systeem van PVC-buizen die zijn aangesloten op de tuinslang. Door er hier en daar kleine gaatjes in te boren krijg je een leuk speeltoestel.

Waterbuizen
www.greenwoodhardware.com

6. Waterspeeltuin

Deze waterspeeltuin is hartstikke gemakkelijk op te bouwen. De moeders hebben gewoon allerlei verschillende zwembadjes bij elkaar gebracht, waardoor er voor iedereen wat leuks is.

Waterspeeltuin
www.northmallow.co

7. Watertafel

Dit watertafeltje is eenvoudig zelf te maken. Het is gewoon aan de schutting vast geschroefd, waardoor het weinig ruimte inneemt. Vooral erg leuk voor peuters en kleuters.

Zand- en watertafel
www.digsdigs.com

8. Aparte speelhoek met speeltoestel

In deze tuin is gekozen voor een speciale kinderhoek. Deze is duidelijk gescheiden van de rest van de tuin, maar ziet er wel stijlvol uit. Met dit speeltoestel vermaken de kids zich prima!

Afgescheiden speelgedeelte
www.wikial.com

9. Centraal speeltoestel

Dit speeltoestel staat centraal in de tuin, maar is toch afgebakend. Zo weten de kinderen precies waar ze lekker kunnen spelen en hoeven papa en mama zich niet druk te maken om de bloemperkjes.

Apart speeltuintje
www.howtomeditate.club

10. Autoweggetje van bakstenen

Heb je wat bakstenen en een likje verf over? Dan maak je hiervan een leuk autoweggetje. Hier kunnen kinderen zich uren mee vermaken en het neemt weinig ruimte in beslag.

Autoweggetje
www.fabartdiy.com

11. Ballenbad

Groot en klein is dol op een ballenbad. En waarom niet? Je kunt hele mooie overdekte tenten vinden die prima geschikt zijn als ballenbad.

Ballenbad in de tuin
www.dayoutwiththekids.co.uk

12. Speelhoek met houtsnippers

Deze speelhoek is gemaakt in een ongebruikte hoek van de tuin. De hoek is bedekt met houtsnippers zodat kinderen er comfortabel en veilig kunnen spelen.

Beneden speeltuin
www.hydraz.club

13. Boomhut

Altijd al een boomhut in je tuin willen hebben toen je klein was? Je kunt er zeker van zijn dat je kinderen dit echt fantastisch vinden (en jij waarschijnlijk ook).

Boomhut
www.ovnblog.com

 14. Bowlingbaan

Al eens gedacht aan een outdoor bowlingbaan? Waarschijnlijk niet he. Toch echt een fantastisch idee om ‘s zomers lekker te kunnen bowlen in de tuin.

Bowlingbaan in de tuin
www.playtivities.com

15. DIY buitenkeuken

Herinner je je ons stappenplan om zelf een speelkeukentje te maken nog? Die tutorial kun je ook gemakkelijk toepassen voor een schattig buitenkeukentje.

Buitenkeukentje
www.cuckooland.com

16. Mini kabouterland

Wil je samen met de kids een een project beginnen? Maak dan samen een mini kabouterland. Het is super schattig en neemt weinig ruimte in. Je kunt dit zelfs op je balkon doen.

Mini kaboutertuin
www.homesthetics.net

17. Speelgoed bouwbedrijf

Is jouw zoontje het liefst bezig met zijn graafmachines? Maak dan een speciale hoek met stenen en zand, zodat hij daar in de weer kan met zijn eigen bouwbedrijf.

Bouwbedrijfje in de tuin
www.digsdigs.com

18. Grappig tuinpad

Je kunt de tuin al een heel andere uitstraling geven door je keus voor materialen. Kijk dit grappige tuinpad eens, het geeft meteen een speels tintje aan je tuin.

Grappig tuinpaadje
www.echsolutionsql.club

19. Graafgedeelte

We lieten daarnet al een voorbeeld zien van een gaaf bouwbedrijf. Check ook dit leuke speelgedeelte. Hier is een combinatie gemaakt van grind en modder om stoer in te kunnen spelen.

Grindhoek om te graven
www.beafunmum.com

20. Strakke speeltuin

Deze tuin is omgetoverd in een strakke, moderne speeltuin. Overal is gedacht aan veiligheid. Je moet toegeven: het is een speeltuin, maar het ziet er wel stijlvol uit!

Moderne speeltuin
www.dlingoo.com

21. Zelfgemaakte buitenspellen

Een kindertuin kan ook gemaakt worden voor grotere kinderen, bijvoorbeeld met buitenspellen. Een outdoor schaakspel of 4-op-een-rij bijvoorbeeld.

Grote tuinspellen
www.blog.homedepot.com

22. Hinkelpad

Van stoeptegels of rubbertegels kun je vrij gemakkelijk een prachtig hinkelpad maken. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar je wordt er zelf ook vrolijk van.

Hinkelbaan
www.happinessishomemade.net

23. Peuter speelhoekje

Dit is een schattig klein speelhoekje voor een peuter. Er is een zandbak, een klein glijbaantje en een hobbelpaardje. Later kan dat vervangen worden voor bijvoorbeeld een schommel.

Peuterhoekje in de tuin
www.acepaving.net

24. Buitentafeltje

Wil je graag buiten eten of praten als volwassenen onder elkaar? Je hoeft niet perse enorme speeltoestellen hebben – een klein buitentafeltje geeft je kind ook uren speelplezier.

Kindertafeltje
www.savvymom.ca

25. Afgepaalde zandbak

Deze zandbak is opgebouwd uit grote, dikke palen. Het geeft de zandbak een robuust en stoer uiterlijk en scheidt hem mooi van de rest van de tuin.

Stoere zandbak
www.jeromecrousseau.us

26. Prachtig speelhuis

Dit speelhuis is vrij eenvoudig opgebouwd. Kinderen kunnen er heerlijk in spelen, klimmen en glijden. Bovendien is dit project ook nog eens goedkoper dan een kant-en-klaar speeltoestel.

DIY speeltoestel tuin
www.carriageinn.biz

27. Klimwand

Je kunt vrij gemakkelijk zelf een klimwand voor je kinderen in elkaar zetten. Daarmee creëer je meteen een kindertuin waar alle vriendjes en vriendinnetjes ook willen komen spelen.

Klimwand in de kindertuin
www.mincingthoughts.blogspot.com

28. Speelhoek met krijtbord

Wil je dat jouw kinderen hun creativiteit ook buiten kwijt kunnen? Dan maak je gewoon een groot krijtbord in de tuin. Kun je ook zelf doen met krijtbordverf en een gladde plaat.

Creatieve tuin voor kinderen
www.architecturendesign.net

29. Moestuin voor kinderen

De moestuin is voor veel kinderen fascinerend. Hier kunnen ze jou helpen bij het verbouwen van groenten. Bovendien leren kinderen zo gemakkelijker om groenten te eten.

Moestuin
www.socquiz.club

30. Speel- en eettafel

Wil je met je kinderen in de tuin eten? Dan maak je een mooie, natuurlijke speel- en eettafel. Deze tuin is ontworpen met boomstam hout. Super mooi!

Mooie eethoek
www.digsdigs.com

31. Sfeervolle speeltuin

Deze mensen hebben een flinke achtertuin. Daarvan is een deel gereserveerd voor een prachtige speeltuin van hout met sfeervolle elementen.

Sfeervolle speeltuin
www.apkfast.com

32. Muziekrek

Met wat minder ruimte in de tuin maak je gewoon een muziekrek. Je kunt het tegen de schutting monteren. Haast alles kan dienen om ‘muziek’ mee te maken.

Muziekhek
www.homedit.com

33. Houten speeltuin

Deze speeltuin is opgebouwd met houten elementen. Er is bijvoorbeeld een houten ‘tipi’ die met een simpele doek omgetoverd wordt tot een tent. Boomstammen zijn ook altijd leuk om mee te spelen.

Natuurlijke tuin
www.filterstock.com

34. Opblaastoestellen

Deze gave opblaasbare speeltoestellen zijn ook geweldig. Het is alleen niet erg realistisch in je eigen achtertuin. Maar als buurtinitiatief kun je het wel regelen samen met je buren.

Opblaasbare kastelen
www.homedes.pro

35. Piraten boomhut

Check dit fantastische piratenschip! Welk kind wil dit nou niet in zijn achtertuin hebben? Het is een gave boomhut waar kinderen het liefst mee spelen.

Piratenschip boomhut
www.lushome.com

36. Autobaan

Dit autobaantje is in het gras gemaakt met wat cement. Het is een grappig element en je kinderen kunnen er leuk mee spelen.

Verkeersbaan in de tuin
www.woohome.com

37. Schoolbord in de tuin

Is jouw kind altijd lekker creatief? Dan is dit schoolbord een leuk idee. Verder is er een plankier gemaakt waar je kind ook lekker met andere dingen kan spelen.

Schoolbord
www.themomoftheyear.net

38. Zandbak en speelschip

Wil je graag een zandbak in de tuin? Overweeg dan dit leuke piratenscheepje. Het is een grappig speelschip waarbij je kinderen ook nog eens een zonneluifeltje hebben.

Speelschip
www.cuckooland.com

39. Chique speelhuisje

In een kindertuin hoort een speelhuisje. Dit huisje is wel heel chique. Het heeft zelfs een schattig eigen tuintje rondom.

Chique speelhuisje
www.rroom.me

40. Speelhoek met tipi

Deze speelhoek is gescheiden van de rest van de tuin door palen die op een grappige manier geschilderd zijn. In het speelgedeelte staat een grote tipi en een picknicktafeltje.

Speeltent in speelhoek
www.gardendesignacademy.com

41. Speel- en klimtoestel

Dit speeltoestel is vooral gemaakt om te klimmen. Een klimnet, een houten klimwand en een klimtouw zijn de belangrijkste elementen.

Klimtoestel
www.architectureartdesigns.com

42. Flink speelhuis met schommel

Dit is een flink groot speeltoestel. Er is een speelhuis dat op verschillende manieren bereikbaar is. Ook zijn er diverse schommels.

Speeltoestel met schommels
www.freshouz.com

43. Speeltrein

Een tuin voor kinderen kan ook prachtige elementen hebben. Deze gave trein is helemaal niet lelijk om op uit te kijken vanaf je terras!

Speeltrein
www.junglegym.com

44. Leeshoek voor tieners

Zijn jouw kinderen eigenlijk wat te groot voor een speeltuin? Dan maak je er gewoon een tuin voor tieners van. Met een comfortabele leeshoek natuurlijk.

Tent voor tieners
www.vintagerevivals.com

45. Tipi

Zijn jouw kids dol op indianen? En spelen ze het liefst indiaantje met hun stokpaarden? Dan kan een tipi natuurlijk niet missen in de tuin.

Tipi
www.bellalunatoys.com

46. Toneel

Misschien zijn jouw kinderen wel hele goede toneelspelers. Dan kunnen ze met zo’n prachtig toneel een schitterend toneelstuk opvoeren in de tuin.

Toneel
www.installitdirect.com

47. Tropische tuin

Dit prachtige tuintje is vooral heel leuk voor kleine kindjes. Er is een afdak, zodat er genoeg schaduw is. Het water doet de rest.

Tropische tuin
www.sillyanimals.club

48. Stapel autobanden

Een kinderhand is snel gevuld. En dat geldt ook voor een kindertuin. Een eenvoudige stapel autobanden is al genoeg voor heel wat speelplezier.

Gekleurde autobanden
www.hosting-1.club

49. Gekke hut met grote glijbaan

Deze hut is bewust schots en scheef gemaakt. Niets spreekt meer tot de verbeelding van kinderen dan vreemde en onverwachte vormen. De stoere glijbaan maakt het helemaal af.

Grappig speelhuis met grote glijbaan
www.kwameanane.com

50. Kabelbaan

Een kabelbaan is simpel te maken. Deze baan loopt vanaf een verhoogd vlonder. Zo krijg je lekker veel vaart terwijl je naar beneden suist. Stiekem ook erg leuk voor volwassenen.

Kabelbaan
www.homedit.com
mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer