DIYPraktisch

5x Een lamp voor de kinderkamer zelf maken

Judith2167 x bekeken

Zelf een lamp voor de kinderkamer maken is erg leuk om te doen. Het is vaak ook goedkoop en dus kun je af en toe van lamp wisselen. Je kunt zelf een mooie lamp maken, maar het kan ook samen met je kinderen als ze groot genoeg zijn. Welke lamp je wilt maken, hangt af van hoe handig je zelf bent. Van een simpel knutselproject tot een echte timmerklus: hier vind je een aantal leuke voorbeelden van DIY lampen voor de kinderkamer.

1. Een houten lamp voor de kinderkamer zelf maken

Een houten lamp zelf maken is helemaal niet zo moeilijk. Allereerst begin je met een fitting die aan het plafond hangt. Daar kun je een passende lamp voor maken van houten latjes. Je kunt bijvoorbeeld een leuke geometrische vorm maken van wat simpele smalle houten latjes. De lamp hang je aan een haak aan het plafond (nooit met het gewicht aan de fitting!). Doordat het frame open is, zul je waarschijnlijk kiezen voor een wat zachtere lamp, bijvoorbeeld 200-400 lumen.

2. Zelf een lamp maken van een emmer

Deze lamp is op een heel simpele manier gemaakt. Er is een gat in de bodem van een mooi emmertje geboord. Daar past de fitting precies in. Vervolgens zet je de fitting vast aan het emmertje en je bent al klaar met je zelf gemaakte kinderkamer lamp. Je kunt natuurlijk ook denken aan andere items om te gebruiken als lamp, mits ze niet te zwaar zijn voor de fitting.

3. Meerdere kleine lampjes combineren

Het is helemaal in om een aantal kleinere lampjes met elkaar te combineren. Dat kan natuurlijk ook in de kinderkamer. Hiervoor moet je wel een beetje kennis hebben van elektriciteit. Je moet het snoer namelijk verdelen in meerdere snoeren met een eigen fitting. Dat is niet moeilijk, maar je moet net even weten hoe het moet. Je kunt zoveel kleine lampjes ophangen als je wilt. In een mooie bundel, of zoals op de afbeelding verdeeld over een houten frame.

4. Lampjes in een potje

Dit is een leuk project om samen met de kinderen zelf een lamp te maken. Je kinderen kunnen wat glazen potjes mooi versieren. Je kunt ze bijvoorbeeld verven, met wat inkt afbeeldingen spatten, er stickers op plakken en ga zo maar door. Kies ook een leuke afwerking voor de rand van het potje. Vervolgens stop je er wat kleine losse kerstlichtjes in. Deze werken meestal op batterijen. Ideaal als kleine lampjes op de kinderkamer, bijvoorbeeld voor halloween.

5. Een bestaande lamp versieren

Wil je graag zelf een lamp ontwerpen, maar ben je niet zo’n handige doe-het-zelver? Dan versier je gewoon een bestaande lamp. Vooral rijstpapieren lampen lenen zich hier goed voor. Je kunt ze schilderen, maar je kunt ze ook beplakken met afbeeldingen. Rijstpapieren lampen zijn heel veelzijdig en hebben al een vaste vorm. We hebben al eerder een DIY laten zien om zelf een gestrookte lamp voor de babykamer te maken.

Zelf een hanglamp maken is niet moeilijk. Wel moet je nadenken over je materiaalkeuze en wat je wel of niet zelf kunt. Je kunt er een mooi knutselproject van maken. Maar het kan ook een echte klus worden met hout, spijkers en schroeven. Zo maak je zelf een gave lamp voor de kinderkamer!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer