Zwanger en mamaPraktisch

5x waarom elke moeder jaarlijks een wellness weekend zou moeten nemen

Judith1292 x bekeken

Als moeder neem je meestal te weinig tijd voor jezelf. Je bent al zo druk met je werk, het huishouden en de kinderen dat het er gewoon bij inschiet. Maar dat is best jammer, want je hebt zelf ook recht om er even tussenuit te gaan. Bovendien is zo’n wellness weekendje ook goed voor je gezondheid. En… het kan helemaal geen kwaad voor het gezinsleven! Dit zijn 5 redenen waarom elke moeder 1x per jaar een wellness weekend zou moeten nemen.

1. Even bijtanken

Af en toe moet je even weg van alle drukte om nieuwe energie op te doen. Maar als je op vakantie gaat met het hele gezin, wordt er nog steeds veel van je gevraagd. Veel moeders vinden vakantie wel leuk, maar ze worden er ook moe van. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Door een lekker welness weekend in je eentje te nemen krijg je alle rust die je verdient en heb je weer nieuwe energie om aan de slag te gaan!

2. Leuk voor man en kids

Misschien voel jij je schuldig als je zomaar een heel weekend weggaat. Maar je zult merken dat dat meestal helemaal niet nodig is. Je man zal er waarschijnlijk een lekker makkelijk weekend van maken. Wat betekent dat je kinderen het enorm naar hun zin hebben! Ze mogen van alles wat normaal gesproken niet mag. En jij gaat je daar helemaal niet druk om maken: dat zie je wel weer als je terugkomt.

3. Even weer echt vrouw-zijn

Veel moeders zijn de hele dag aan het rondrennen in de rol van moeder. Op je werk ben je natuurlijk de ijverige en leuke collega. En thuis moet je dan ’s avonds ook nog de lieve echtgenote zijn. Waar blijft jouw eigen rol als vrouw dan? Wanneer kun je eens rustig genieten van een uitgebreid bad? Wanneer kun je urenlang lekker gaan shoppen en je helemaal in het nieuw steken? Tijd om er even tussenuit te gaan en je jaarlijks weer echt helemaal vrouw te voelen.

4. Goed voor je zelfvertrouwen

Misschien vind je het best lastig om je lichaam te laten zien na alle veranderingen van de zwangerschap. Toch is juist de acceptatie van je lichaam heel belangrijk voor je zelfbeeld. Boek dus een lekkere massage en vergeet die striae. Ga voor een uitgebreide make-over en vergeet dat buikje. Door je een heel weekend lang lekker te laten verwennen, kom je weer in touch met je lichaam. Tenslotte heeft jouw lichaam ook kinderen voortgebracht; laat dat maar gerust zien aan de wereld. En zo leer je er weer trots op te zijn en jezelf mooi te vinden zoals je bent.

5. Alleen of samen

Je kunt natuurlijk in je eentje een wellness weekend boeken. Maar dat hoeft niet perse. Je kunt bijvoorbeeld ook je kinderen laten logeren bij familie of vrienden en samen met je partner gaan. Of je gaat met een aantal vriendinnen die ook een weekendje willen relaxen. Zo heb je de tijd voor elkaar en kun je in alle rust samen genieten. Zonder schreeuwende kinderen die je om de vijf minuten komen storen.

Een wellness weekend is meer dan alleen maar luieren. Je komt echt helemaal tot rust. Je hebt geen werk, geen kinderen en geen afleiding in de buurt. Sterker nog: zelfs je telefoon kun je niet gebruiken in een wellness resort. Zo ben je even helemaal afgesloten van de buitenwereld. Wedden dat je je na het weekend weer helemaal fit en opgeladen voelt?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer