Babyshower cadeausFunOverigePraktisch

6 leuke babyshower activiteiten

Judith2413 x bekeken

Babyshower activiteiten zijn soms best lastig te bedenken. Je kent vast allemaal wel de spelletjes die je samen kunt doen. Maar wat als eens echt iets anders wilt? Misschien wil de zwangere dame in kwestie juist een actieve babyshower. Of houdt ze gewoon niet van spelletjes. Wat doe je dan? Dit zijn 6 leuke babyshower activiteiten die eens iets anders dan anders zijn.

1. Speurtocht / zelfgemaakte escape room

Is de zwangere dol op puzzels? Dan is een speurtocht een leuk idee. “Zoek de luier” of “zoek de baby” zijn leuke thema’s. Je kunt kiezen voor een wandelspeurtocht met verborgen hints of puzzeldelen. Maar als de zwangere in kwestie niet meer zo ver wil/kan lopen kun je het ook in de vorm van een escape room doen. Bedenk zelf leuke hints of spannende puzzels die samen moeten worden opgelost. Zo heb je een hele gezellige en actieve middag.

2. Lekker varen

Varen is een rustige en fijne activiteit. Dus waarom doe je dat niet met de babyshower? Als je een gemiddelde groep hebt en iedereen doet een kleine bijdrage, kun je meestal wel een motorsloep huren. Die mag je besturen zonder vaarbewijs en hij gaat niet zo hard. Je kunt aan boord lekkere hapjes meenemen of ergens stoppen voor een picknick. Anders dan anders, rustig genoeg en hartstikke gezellig.

3. High tea

Een high tea is al lang niet meer zo origineel. Toch is het altijd een geslaagd idee voor een babyshower. Het is vrij gemakkelijk om zelf een high tea te maken met allerlei lekkere hapjes. Als iedereen wat meeneemt, is de tafel zo vol. Je kunt ook een leuk cafeetje of restaurantje zoeken om de high tea te doen. Die wordt dan keurig voor je verzorgd, wat misschien ook wel heel fijn is.

4. Chocoladeworkshop met thema

Een chocoladeworkshop is voor vrijwel elke vrouw een prima idee. Je mag lekker met chocola aan de slag. Bijvoorbeeld het maken van bonbons of het smelten van mooie vormen. Een chocoladeworkshop kan op een locatie worden gegeven, bijvoorbeeld bij een patisserie. Maar soms kan het ook gewoon thuis in huis of in de achtertuin. Je kunt vaak een thema aangeven. Het is een van de beste babyshower activiteiten voor dames die dol zijn op chocolade!

5. Een quiz

Quizzen is doorgaans rustig en je kunt er alle kanten mee op. Je kunt natuurlijk zelf heel wat vragen verzinnen, maar je kunt ook op internet heel veel kant en klare quizzen vinden. Het thema kan te maken hebben met baby’s, maar dat hoeft niet perse. Doe de quiz in pubquiz stijl en maak er wat moois van. Bedenk ook of het leuk is om het winnende team een prijsje te geven.

6. City game

City games zijn helemaal in. Ze werken meestal online, via een app op je smartphone of tablet. Je kunt kiezen voor meerdere varianten. Zo is het leuk om de city game te voet te doen, maar dan moet de zwangere dame wel in staat zijn om lange afstanden te lopen. Wat later in de zwangerschap is dat misschien niet ideaal, dus dan kies je liever voor een citygame in de auto of met een busje. Je kun de spellen in allerlei stijlen vinden en tussendoor ook gerust even afhaken voor een pauze op een terrasje.

Babyshower activiteiten zijn soms lastig te vinden. De zwangere kan meestal niet alles meer, waardoor veel sportieve activiteiten afvallen. Dat is jammer, zeker als de zwangere zelf doorgaans houdt van actieve dingen. Met deze 6 leuke babyshower activiteiten doe je eens wat anders dan anders en heeft iedereen het naar haar zin! Ga jij de babyshower organiseren? Vermijd dan in elk geval deze fatale fouten!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer