kleine babykamerBabykamerbabykamer grijsbabykamer wit

6 leuke ideeën en tips voor een kleine babykamer

Judith4102 x bekeken

Helaas heeft niet iedereen de luxe van veel ruimte in huis. En zeker als er een baby bij komt, kan het allemaal wat krap worden. De babykamer is dan ook meestal de kleinste kamer in huis. Tenslotte geeft een baby daar toch weinig om. Maar is het nu echt zo erg als de babykamer klein is? Nee hoor! Deze 6 leuke voorbeelden laten zien dat een kleine babykamer juist erg schattig en knus kan zijn!

1. Weinig meubels

De eerste tip om een kleine ruimte in te richten: gebruik weinig meubels. Deze moeder heeft dat tot een kunst verheven. Er staat niets overbodigs in het babykamertje. En geef toe: ondanks het kleine oppervlak is de ruimte wel gezellig en ziet het er niet eens zo klein uit. Een deel van de reden is ook dat er veel licht binnenvalt, waardoor de kamer ruimer wordt.

Kleine babykamer met weinig meubels
www.tinyme.com

2. Knus combineren

Het is vooral in een kleine kamer belangrijk dat de meubels goed bij elkaar passen. In dit geval is er boven het bedje ook nog een stang gemonteerd om de kleertjes op te hangen. De babykamer is heel erg klein, maar ziet er toch best knus uit. Als baby zou je hier zeker in willen slapen!

Kleine compacte babykamer
www.wallsneedlove.com

3. Prioriteiten stellen

Met een kleine babykamer moet je keuzes maken. Deze moeder besloot om het verschonen in de badkamer te doen. Zo hoefde er ook geen commode in de kamer en was er ruimte genoeg voor een lekkere comfortabele stoel. Zeker in het begin ideaal, want tijdens de nachtvoedingen wil mama ook lekker kunnen zitten!

Kleine lichte babykamer
www.stylemepretty.com

4. Meten voordat je begint

Deze mama heeft alles precies opgemeten. Het bedje en de commode passen precies in elkaars verlengde. Ook deze moeder wilde graag relaxt kunnen zitten tijdens het voeden. Ook fijn om even wat rust en privacy te hebben op deze manier. Het behangetje maakt de ruimte helemaal gezellig!

Kleine lieve babykamer
www.social.popsugar.com

5. Moderne babykamer

Deze babykamer is modern ingericht. De strakke stijl zorgt automatisch voor een opgeruimde look. Het grote raam maakt de kamer licht, dus is gekozen voor een zachte aardetint om kleur in de kamer te brengen. Deze inrichting van een kleine babykamer is erg goed geslaagd.

Kleine moderne babykamer
www.decor-decor.net

6. Scandinavische babykamer

Naast de moderne stijl leent ook de Scandinavische stijl zich uitstekend om een kleine babykamer in te richten. De Scandinavische stijl baseert zich op het contrast tussen twee of drie kleuren, in dit geval zwart en wit. Zo wordt een lichte, vrolijke kamer gecreëerd die ook geschikt is voor iets grotere kinderen.

Kleine Scandinavische babykamer
www.dustjacket-attic.com

Het inrichten van een kleine kamer brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Je moet bijvoorbeeld goed bedenken welke kleuren je wilt gebruiken. Bovendien zijn lichte tinten het verstandigst, omdat de ruimte met donkere of felle kleuren kleiner lijkt. Het is even passen en meten, maar een kleine babykamer heeft ook een groot voordeel: het is al snel knus en gezellig. Dat is bij grote babykamers weer wat lastiger voor elkaar te krijgen.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer