DIYKidsOverige

6 leuke sinterklaas knutsels om zelf te maken

Judith2838 x bekeken

Natuurlijk ken je wel de sinterklaas knutsels en bouwpakketten die je gratis bij veel supermarkten kunt krijgen. Als ze ingekleurd en uitgeknipt zijn, kun je er een bootje of schoen van vouwen die dan in de winkel wordt gevuld met snoepgoed. De meeste kinderen zijn er dol op. Wil je zelf ook wat leuke sinterklaas bouwplaten voor thuis maken? Of wil je kind graag knutselen  Deze 6 gratis sinterklaas bouwpakketten zijn ideaal om je kinderen lekker te laten knutselen.

1. Pakjesboot vouwen

Onderstaande afbeelding is de helft van het bouwpakket. Op de site waar het idee vandaan komt vind je deze nogmaals plus de andere helft en de aanwijzingen. Hiermee maken jouw kinderen een prachtige pakjesboot! Dit idee is afkomstig van knutselidee.nl.

2. Bouwpakket schoen

Willen je kinderen graag zelf een schoen maken om voor de haard te zetten? Dan is dit een leuk bouwpakketje. Het idee is, samen met andere leuke sinterklaas-knutsels, te vinden op sint.crea-kids.nl.

3. Autosurprise

Ben je dol op surprises en wordt het tijd om te gaan knutselen? Of zoeken de kids nog een mooi idee voor een surprise? Met dit bouwpakket moet dat wel lukken. Je kunt op hobby.blogo.nl allerlei bouwpakketten vinden van bijna alle merken auto’s.

4. Kijkdoos sinterklaas

Op kleuterdigitaal.be vind je een leuk idee om een kijkdoos voor sinterklaas te maken. Natuurlijk inclusief figuurtjes om in de kijkdoos te plakken. Dit houdt je kinderen in elk geval een paar middagen lekker bezig.

5. Sinterklaasmasker

Maskers zijn altijd leuk. Zeker dit gave masker van sinterklaas! De aanwijzingen voor het printen en het maken van het masker vind je op sinterklaasfan.nl. En zoals de naam al doet vermoeden vind je hier nog veel meer leuke sinterklaas knutsels en informatie.

6. Trekpop sinterklaas

Ken je nog de trekpoppen die je vroeger maakte? Met wat splitpennen en touwtjes kon je er een stoere knutsel van maken. Deze sinterklaas is erg leuk om te maken in de dagen voordat de goedheiligman langskomt. Deze sinterklaas en een mooie zwarte piet zijn te vinden op gespotvoorjou.nl.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer