CadeausCadeaus vanaf 2 jaarFeestdagenPraktisch

7 populaire kerstcadeaus voor pubers

Judith3487 x bekeken

December is best een lastige maand. Je moet voor iedereen cadeautjes zien te vinden. De meeste mensen geven wat kleine cadeautjes met sinterklaas en pakken wat groter uit met de kerstdagen. Het vieren van kerst met pakjes onder de boom wordt ook in Nederland steeds gebruikelijker. Maar het is voor de meeste ouders behoorlijk moeilijk om leuke cadeautjes uit te zoeken. Voor kleine kinderen wil dat nog wel lukken, maar wat moet je met een puber? Als je het vraagt krijg je steevast een antwoord waar je niets mee kunt. Hij weet niets te bedenken, ‘het maakt niet uit’ of het is iets dat veel te duur is. Hoe vind je het perfecte cadeau? Dit zijn 7 populaire kerstcadeaus voor pubers.

1. Speltegoed

De meeste pubers spelen spellen op hun computer of spelcomputer. Met name de Playstation is razend populair onder jongeren. Speelt jouw zoon of dochter veel spellen op de playstation? Dan is het leuk om te kijken voor PSN Cards. Dit is speeltegoed dat kan worden gebruikt om meer spellen aan te schaffen of om andere extra’s te kopen. Ook voor andere spelcomputers kun je vaak wel tegoeden aanschaffen, of anders kun je een tegoedkaart van Apple of Android kopen.

2. Sportspullen

Veel tieners hebben een sport waar ze zich mee bezig houden. Sportspullen zijn regelmatig aan vervanging toe. Dus waarom kies je niet voor een mooie nieuwe sportbroek of een bijzonder shirt? Het is ook in om sportkleding te personaliseren door het te laten bedrukken met een eigen tekst of afbeelding. Wil je echt heel low-budget aan leuke sportkleding komen, dan kun je het zelf bedrukken met transferpapier.

3. Bijzondere kleding

Pubers krijgen vaak kledinggeld van hun ouders. Maar als jouw zoon/dochter een beetje modebewust is, is de kans groot dat er iets op het verlanglijstje staat dat niet kan worden gekocht van dat kleedgeld. Bijvoorbeeld een mooie maar iets te dure jas, of een hip paar schoenen. Een mooi idee om dit onder de boom te leggen.

4. Nuttige toiletspullen

Een beetje afgezaagd, maar toch wel handig: nuttige toiletspullen. Een nieuwe elektrische tandenborstel of scheerapparaat bijvoorbeeld. Of je gaat voor een lekker verwenpakket met zeep en shampoo. Een nieuwe toilettas is misschien ook geen overbodige luxe. Voor meisjes is make-up vaak een heel goed kerstcadeau (al moet je dan wel rekening houden met het juiste merk).

5. Waardebonnen voor activiteiten

Weet je echt niets te bedenken, maar wil je wel leuk uitpakken? Dan zoek je naar waardebonnen voor activiteiten. Misschien wil jouw zoon dolgraag een slipcursus meemaken. Of laat je jouw dochter lekker uit eten gaan met haar vriendinnen. Bioscoopbonnen, saunabonnen en zwembadabonnementen zijn ook heel populair als kerstcadeau voor pubers.

6. Een dagje / weekendje weg

Een uitje hoeft niet perse heel duur te zijn. Leg dus alleen kleine pakjes onder de boom en doe er de papieren bij voor een dagje of weekendje weg. Een dagje Parijs of Berlijn is bijvoorbeeld heel goed te doen. En er zijn ook busreizen waarbij je in één dag naar Londen en weer terug gaat. Of jullie gaan met zijn allen een weekendje naar een vakantiepark.

7. Hobby’s en verzamelingen

Het laatste dat heel populair is onder de boom, zijn cadeaus die te maken hebben met hobby’s of verzamelingen. Natuurlijk hangt dit sterk af van wat jouw kind leuk vindt. Als je kind iets spaart is de kerst meestal een goede gelegenheid om hier iets voor te geven.

Kerstcadeaus zijn soms best lastig te vinden. Ze moeten leuk zijn, persoonlijke waarde hebben en passen binnen het budget. En heeft jouw kind een lastige verjaardagsdatum, dan is het nog moeilijk om nog iets leuks te vinden. De een geeft een heel groot cadeau met de kerst, de ander heeft een wat krappere portemonnee. Dat is ook te zien aan deze lijst van populaire cadeaus: welk budget je ook hebt, er is altijd wel iets dat erbij past. Hopelijk heb jij hier iets leuks tussen gevonden voor jouw puber.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer