Cadeaus

7 tips voor Sinterklaas cadeaus

Kim de Groot1899 x bekeken

De dagen worden korter, de tijd vliegt voorbij. Pepernoten zijn al vanaf september in de winkel verkrijgbaar maar nu is de decembermaand toch echt in zicht. Nog even en dan is de Sint weer in Nederland. De landelijke intocht is dit jaar op zaterdag 18 november, in de stad Dokkum. Alle kinderen kunnen de avonturen van de Sint en zijn pieten vanaf 13 november iedere avond volgen in het Sinterklaasjournaal (NPO3 om 18.00 uur). Een spannende tijd voor alle kinderen én hun ouders.

  1. Maar hoe voorkom je nu dat je kind elke ochtend om 06.00 uur (of nog vroeger!) door de kamer stuitert om te kijken of er iets in de schoen zit? En dat fanatiek elke bladzijde van de speelgoedfolder in het verlanglijstje verschijnt? Door duidelijkheid te scheppen met deze tips:Prik vaste dagen om de schoen te zetten (bijvoorbeeld maandag, woensdag en vrijdag) en plan het zo in dat het voor iedereen goed uitkomt. Dus niet op zondag als je lekker kan uitslapen… Of kies er juist voor elke dag een schoentje te zetten en doe er maximaal 3 x per week een kleinigheidje in. Dan neem je ook de spanning weg. Doe wat voor jou en je kind het beste werkt.
  2. Het gaat vooral om de verrassing en niet altijd om het cadeau dat in het schoentje zit. Dus een kleinigheidje is al prima. Tips voor leuke schoencadeautjes zijn:

Alleen wat lekkers zoals een kleine chocoladeletter, strooigoed of chocolademuizen kan ook. Wissel het af om het spannend te houden.

  1. Het verlanglijstje: laat je kind 5 cadeaus kiezen uit de speelgoedfolders. Je kind gaat dan goed nadenken wat hij/ zij echt het liefste wil hebben. Dat wil niet zeggen dat je alleen aan dit lijstje moet vasthouden. Een zachte pyjama, fijne potloden en knutselpapier zijn ook altijd goede cadeaus. Kijk hier voor meer creatieve cadeau ideeën.
  2. Koop nu alvast de cadeaus in voor 5 december. Kijk naar aanbiedingen en verspreidt de aankopen over een aantal weken. Dan ben je niet ineens een hoop geld kwijt en geen stress op het laatste moment.
  3. Laat de cadeaus inpakken in de winkel. Veel makkelijker dan zelf aan de slag gaan met papier en plakband. Schrijf de naam op een etiket zodat goed leesbaar is voor wie het cadeautje is.
  4. Sportief kind? Kinderen in de groei hebben regelmatig nieuwe sportkleding nodig. Een nieuw sporttenue of sporttas zijn leuke én praktische cadeaus voor 5 december.
  5. Vergeet niet een paar pakjes voor papa en mama in te pakken. Niet alleen de kinderen zijn lief geweest dit jaar. In december zijn er altijd cadeauverpakkingen van geurtjes te koop en een ook goed boek is altijd leuk om te krijgen.

Kim de Groot
Ik ben Kim de Groot, moeder van 3 kinderen en dol op knutselen. Ook bakken met de kinderen vind ik erg leuk. Op internet zoek ik graag naar inspiratie voor leuke knutselwerkjes en lekkere recepten.

Reageer