FeestdagenDIYPraktischTuinWonen

7x gave kerstideeën voor in de tuin

Judith1776 x bekeken

Kerst is een heel fijn en warm feest in de donkere dagen. En natuurlijk is het ook leuk om buitenshuis wat te doen om het gezellig te maken. Wil jij samen met je gezin ook buiten genieten van de feestdagen? Dit zijn 7 gave ideeën om de kerstsfeer in de tuin te brengen!

1. Verlichting aan je huis

Kerstverlichting is ideaal om je huis mee te versieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie ijspegel-lampjes langs de dakgoten? Het is ook erg leuk om lampjes op te hangen rondom de ramen en de deurpost. Zo accentueer je de oppervlakken van je woning en ziet het er van buiten ook super gezellig uit! Natuurlijk moet je dan wel speciale buiten kerstverlichting kopen, want gewone lampjes zijn meestal niet bestand tegen vocht. 

Lampjes langs de dakgoot

2. Guirlandes en kersttakken

Kerstbomen zijn zo mooi omdat ze groen zijn. En dat geldt natuurlijk ook voor guirlandes. Je kunt in deze tijd van het jaar overal kerstgroen aanschaffen, zowel echt als nep. Kunststof guirlandes zijn bijvoorbeeld heel gezellig rond de voordeur of langs het tuinhek. Kersttakken kun je ook gebruiken om je huis mooi mee te versieren.

3. Een krans aan de deur

Bij kerst hoort natuurlijk een mooie kerstkrans. Deze kun je ook heel mooi zelf maken met je kinderen! Wil je de krans buiten hangen? Dan ga je liever niet voor oase als basis, want dat kan niet tegen vocht. Je kunt dan beter een kerstkrans maken van een houten krans of een stro-krans waar je de takken op vast maakt. Je kunt de krans versieren met hulst, besjes, kerstballen en lampjes.

 Kerstkrans aan de deur

4. Kerstman met slee

De kerstman hoort echt bij kerst. Er zijn tuinbeeldjes van te koop, maar er zijn ook mooi opblaasbare kerstmannen. En natuurlijk zijn er ook verlichte kerstmannen met slee te krijgen. Heel leuk om in je tuin te zetten als blikvanger! Overigens kun je ze ook op het dak zetten, als je tenminste geen last hebt van hoogtevrees.

5. Het versieren van bomen en heggen

Bomen en heggen zijn meestal wat kaal in de winter. Het is dan ook leuk om ze te versieren met lampjes om ze op te vrolijken. Een boom kun je meestal het mooist versieren met lampjes slingers, die je met tie-wraps vast zet aan de takken. Struiken en heggen kun je meestal mooier versieren met net-lampjes. Die zitten al vast in een patroon, waardoor je ze alleen nog maar over de heg of struik heen hoeft te hangen.

 Versierde bomen

6. Gebruik lichteffecten

Dit jaar is het voor het eerst dat kleine projectors geschikt zijn gemaakt om kerstverlichting van te maken. Dat komt onder andere omdat ze eerst heel veel energie gebruikten, terwijl je tegenwoordig gebruik kunt maken van LED. Een projector kan prachtige lichtvormen maken op de gevel van je huis, zonder dat je in de weer moet met lampjes en andere decoraties. Lekker makkelijk en toch mooi!

7. Een (mini) kerstboom

Steeds meer mensen zetten niet alleen binnen, maar ook buiten een kerstboom. Je kunt gaan voor een mooi boompje dat je met kluit en al ingraaft. Maar het is misschien ook leuk om een of twee mini-boompjes bij de voordeur te zetten. Je kunt natuurlijk ook je kindproof kerstboom bij het raam zetten, zodat je er buiten ook van kunt meegenieten.

Kerstboom buiten 

Kerstversiering is allang niet meer iets dat je alleen binnen doet. Het is juist zo leuk om thuis te komen bij een vrolijk versierd huis! Ga jij ook kerstversiering in de tuin hangen? Dan heb je nu genoeg inspiratie om lekker aan de slag te gaan!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer