PraktischOverigeWonen

8 dingen die het meest worden vergeten tijdens de verhuizing

Judith1295 x bekeken

Een verhuizing is een drukke tijd. Je moet heel veel dingen onthouden en je leeft een tijdje wat primitiever. Veel spullen zitten al ingepakt, andere moeten pas op het laatste moment in de dozen. Je moet vrij regelen, je postadres veranderen, je verhuizing doorgeven aan allerlei instanties… Kortom: grote kans dat je iets vergeet! Dit zijn de 8 dingen die het meest worden vergeten tijdens een verhuizing.

1. Gas, water en licht

Je moet je verhuizing doorgeven bij de nutsbedrijven. En soms stap je ook over, bijvoorbeeld als een bepaald bedrijf niet werkt in de regio waar je naartoe verhuist. Het is natuurlijk praktisch om dit op tijd te regelen, zodat je op je nieuwe adres meteen voorzien bent van gas, water en licht. Toch vergeten veel mensen dit en moet het op het laatste moment nog snel geregeld worden.

2. Internet, TV en bellen

Het tweede dat vaak vergeten wordt, is het inlichten van de telecombedrijven. Je wilt bijvoorbeeld je internet meenemen naar je nieuwe woning of je wilt overstappen naar een andere aanbieder. Het is heel vervelend als je in je nieuwe woning eerst een tijd geen internet en TV hebt. Of wanneer je nog een poos betaalt voor je oude abonnement, omdat je vergat het op tijd op te zeggen. Het internet & tv van KPN kun je per direct regelen, ook als je het eigenlijk vergeten bent.

3. Oppas of uit logeren?

Kinderen kunnen best helpen bij de verhuizing. Maar het is nog veel handiger als ze even een dagje of twee weg zijn. Je kunt dan een stuk handiger sjouwen en klussen. Vooral bij kleine kinderen is het dus goed om een logeeradres te zoeken of oppas te regelen. Als je dat vergeet, zul je merken dat verhuizen met een peuter of kleuter in huis een stuk lastiger is.

4. Spullen die je niet moet inpakken

Wat vaak wordt vergeten: dat je nog niet alles moet inpakken. Je moet natuurlijk de meeste spullen wel inpakken om ze handig en snel mee te kunnen nemen. Maar sommige dingen heb je nodig tijdens je verhuizing. Spullen als gereedschap, scharen, bestek, kookgerei en dergelijke kunt je nodig hebben tijdens de verhuizing. Verder moet je altijd weten waar je beddengoed gebleven is en zorgen dat alle slaapspullen snel te vinden zijn.

5. Opschrijven wat er in de doos zit

Het zal je verrassen hoeveel mensen bij het inpakken denken: ik weet straks nog wel wat erin zit. Totdat ze er op het nieuwe adres achter komen dat alle dozen overal door het huis verspreid zijn geraakt. Schrijf dus altijd meteen op wat erin zit. En ben je dat vergeten, doe het dan alsnog even zodat je straks de spullen sneller terug kunt vinden.

6. Genoeg hulp regelen

Verhuizen is een flinke klus, die je meestal niet in je eentje doet. Maar hulp regelen kost tijd. Vraag je bijvoorbeeld familieleden, dan zullen die tijd vrij moeten maken. Als je last minute aankomt met je vraag om hulp, zul je merken dat veel mensen niet kunnen op het moment dat jij het nodig hebt. Begin dus op tijd met hulp zoeken.

7. Kinderen krijgen ook stress

Je denk misschien dat jij zelf het meeste stress hebt van een verhuizing. Tenslotte moet jij overal aan denken en alles regelen. Daarom word je helemaal chagrijnig als blijkt dat je anders zo lieve kinderen ineens gaan dwarsliggen. Onthoud: ook kinderen kunnen flink stress krijgen van een verhuizing. Ze voelen jouw spanning aan en reageren daarop. Bovendien moet je niet vergeten dat zij ook naar een nieuwe situatie gaan. Verhuizen met kinderen is daardoor heel anders dan verhuizen als je geen kinderen hebt.

8. Rustmomenten inbouwen

De meeste mensen die verhuizen rennen van hot naar her. Ze vergeten dat er ook best rustmomenten mogen (en moeten!) zijn. Dat is zeker belangrijk als je kinderen hebt. Je bouwt rustmomenten in waarop je even kunt zitten en de volle aandacht aan je kinderen geven. Door hen op die manier ook tijdens de verhuizing je tijd te geven, zullen ze er gemakkelijker doorheen komen – en jijzelf ook.

Als je gaat verhuizen, is het slim om een checklist te gebruiken. Zo voorkom je dat je belangrijke dingen vergeet. Maar zelfs met een verhuischecklist kan het gebeuren dat je bepaalde dingen vergeet. Gelukkig komt dat meestal vanzelf weer goed. Zolang je maar aan deze 8 dingen denkt, want die worden het vaakst vergeten!

Dit is een samenwerking.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer