CadeausCadeaus vanaf 2 jaarKids

8 keer leuk speelgoed voor jongens

Mamasopinternet2955 x bekeken
autootjes cadeau jongetje

Een cadeau bedenken is altijd moeilijk, of het nou voor jong of oud of voor jongens of meisjes is. Voor jongetjes komt het vaak neer op autootjes of de zo bekende nerf guns met de oranje pijltjes. Maar hoe bedenk je nou net dat ene unieke cadeau wat niet na een paar keer spelen op de achtergrond verdwijnt? Door middel van de volgende 8 tips zal het net wat makkelijker zijn om het volgende cadeau te kopen.

1. Lego
Lego doet het altijd goed als cadeau. Het voordeel van lego is dat het enorm duurzaam en eindeloos te gebruiken is. Ook bestaat er voor iedere leeftijd wel een categorie, dus met dit cadeau slaag je altijd. Kijk eens voor Lego bij Lobbes. Een leuke webshop met een uitgebreid assortiment.

Lego cadeau

2. Kinetic sand
Kinetic sand lijkt in eerste instantie op gewoon zand, maar dan net eventjes anders. Het is gemaakt van 98% zand en 2% andere materialen. Dit zorgt ervoor dat het niet plakt en geen stof aantrekt, wat het ideaal maakt om mee te spelen. Met dit binnenspeelzand heb je dus geen zandbak meer nodig! Kinetic sand is ideaal om de fijne motoriek mee te ontwikkelen en is een eindeloze bron van plezier.

3. Magneetpuzzel
Een magneetpuzzel is zelfs geschikt voor de allerkleinsten. Door middel van de magneetjes zijn de stukken altijd in elkaar te zetten, ook door de meest onhandige vingertjes. Je kunt de puzzels eindeloos opbouwen en afbreken. Vaak zijn ze van robuuste stukken hout met magneetjes gemaakt, wat ze haast onverwoestbaar maakt.

4. Autootjes
Een klassiek maar tijdloos cadeau. Het nodigt kinderen uit om hun eigen creativiteit te gebruiken bij het bedenken van verhaaltjes. Kies voor losse autootjes, een hele garage, of inclusief een baan. Je kunt het zo groot of klein maken als je zelf wilt.

autootjes cadeau jongetje

5. Boeken.
Van jong tot oud: boeken zullen altijd een leuk cadeau blijven. Houd hiermee zelf rekening met het niveau en het onderwerp van het boek. Mocht het kind zelf nog niet kunnen of willen lezen, dan is een boek om voor te lezen voor het slapengaan natuurlijk ook altijd leuk.

6. Graaf je eigen dino op
Een pakket waarmee je je eigen dinosaurus kunt uitgraven is natuurlijk moeilijk te weerstaan voor jongens. Het geraamte zit verstopt in een gipsblok. Nadat alles is uitgegraven, is het tijd om de botten in elkaar te zetten. De pakketten bevatten alles wat nodig is om een echt paleontoloog te worden!

7. Goocheldoos
Is de jongen gek op ontdekken? Dan is een goocheldoos misschien wel iets. Na het oefenen van de trucjes, kunnen deze aan toeschouwers worden laten zien. Het is perfect speelgoed om lekker alleen mee bezig te zijn en langzaam maar zeker alle trucjes door te krijgen.

goocheldoos

8. Super soaker
Het lijkt misschien nog te vroeg voor een waterpistool, maar zodra het eenmaal warm begint te worden, wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Wat is er nou leuker voor jongetjes dan achter elkaar aan te kunnen rennen en met water te spelen? De pistolen zijn er in allerlei soorten en maten, dus er zit altijd wel een geschikt formaat tussen.

Met de bovenstaande tips is het een stuk makkelijker om een geschikt cadeau te vinden. Of je nou op zoek bent naar iets creatiefs, leerzaams of om lekker mee buiten te spelen, er is genoeg te vinden voor iedere leeftijdscategorie.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer