FunKidsKinderenPraktisch

8 populaire kinderseries op Netflix

Judith1856 x bekeken

We weten allemaal dat je kinderen niet de hele dag naar een scherm horen te staren. Maar af en toe is het wel heerlijk om ‘nanny Netflix’ aan te hebben. Kun jij eindelijk eens even die dingetjes afmaken waar je niet aan toekomt. Of gewoon eens genieten van een momentje rust zonder kwebbelende kinderen om je heen. Maar waar laat jij je kinderen naar kijken? Dit zijn 8 populaire kinderseries op Netflix.

1. Buurman & Buurman

De serie Buurman & Buurman is al decennia oud. Toch haalt hij nog gemakkelijk de top 10 als het gaat om leukste series (en niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen!). Hoe dat komt?

 • De serie is voor alle leeftijden
 • Er zit geen geweld in
 • Zelfs peuters vinden het hilarisch om te zien hoe dingen vallen, breken en misgaan
 • De buurtjes weten uiteindelijk altijd een oplossing te vinden, zij het zelden een oplossing die normale mensen zouden kiezen

Buurman en buurman

2. Barbapapa

Nog een klassieker: Barbapapa. Deze serie is voor veel mensen pure nostalgie omdat ze ermee zijn opgegroeid. Toch leeft de serie nog steeds en is hij leuk voor alle leeftijden.

 • De serie is voor alle leeftijden
 • Barbapapa is een lieve serie zonder geweld en is dus zeer geschikt voor de kleintjes
 • De bijzondere beestjes kunnen van vorm veranderen, wat heel grappige resultaten heeft

Barbapapa

3. Yoohoo & Friends

Yoohoo & Friends bestaat al langer in Japan onder een andere naam. De serie is enkele jaren geleden overgezet naar een Amerikaanse serie, waardoor de beelden wat herkenbaarder worden. Deze serie is een verhaal over vriendschap, liefde voor de natuur en het redden van het milieu.

 • Hoewel ook kleine kindjes de effecten leuk vinden, is het verhaal pas goed te volgen voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • De serie is gericht op het behoud van het milieu, wat helemaal past in deze tijd
 • Kinderen leren veel over allerlei gebieden van de wereld

Yoohoo

4. Lego series

Er zijn op Netflix diverse Lego series te vinden. Lego Friends is ideaal voor wat kleinere kindjes en vooral meisjes zijn er gek op. Lego Ninjago is juist stoer. Er zijn diverse vormen, zoals Lego Ninjago Superhelden en Lego Ninjago Masters. Daarnaast zijn er diverse films uitgebracht in de vorm van Lego verhalen, zoals Lego Batman en Lego Jurassic World.

Lego

5. Paw Patrol

Een heel bekende serie voor kleuters is Paw Patrol. Een aantal schattige hondjes verricht heldendaden. Dat doen ze met behulp van leuke gadgets. Er zijn veel soorten filmpjes van Paw Patrol. Daarnaast heb je tegenwoordig de nieuwe serie: Paw Patrol Mighty Pups.

 • Paw patrol spreekt erg tot de verbeelding van kinderen
 • Er is heel veel leuk speelgoed rondom de serie gemaakt
 • De serie is voor alle leeftijden, vanaf ongeveer 3 jaar

Paw Patrol

6. Brandweerman Sam

Brandweerman Sam is qua niveau vergelijkbaar met Paw Patrol. Het doet ook een beetje denken aan de serie van vroeger van Bob de Bouwer (ook een aanrader trouwens!). Brandweerman Sam redt mensen regelmatig uit netelige situaties.

 • Brandweerman Sam is een begrijpelijke serie voor jonge kinderen (3+)
 • Kinderen kunnen er nuttige dingen van leren

Brandweerman Sam

7. Fabeltjeskrant

Jazeker, ook de Fabeltjeskrant is te vinden op Netflix! De serie van vroeger is nog steeds hot. De verhaaltjes blijven grappig en de herkenbare karakters zijn erg geliefd bij kinderen. Een ideale serie om te kijken voordat de kids richting hun bedje gaan. Oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker!

Fabeltjeskrant

8. Dragons

Dragons is een serie die eigenlijk start met een film: ‘How to train your dragon’ (in het Nederlands ‘Hoe tem je een draak’. Daarna ontstaat er een hele serie met spannende verhalen over draken.

 • De serie heeft herkenbare karakters, die erg grappig zijn
 • Dragons is een spannende serie met hele mooie effecten
 • Niet geschikt voor heel kleine kindjes, maar voor wat grotere kinderen is hij fantastisch (7+)
 • Er is een versie voor kleinere kindjes, waarin jonge kinderen en draakjes de hoofdrol spelen

Dragons

Natuurlijk heeft Netflix nog veel meer mooie kinderseries. Van eenvoudige series voor de kleintjes, zoals de Teletubbies, tot spannende films en series voor grotere kinderen. De afdeling ‘kids’ bevat over het algemeen onschuldige en leuke films. En als ouder kun je een account aanmaken voor je kind waar alleen films en series op komen in de categorieën die jij kiest. Zo kan je kind toch vrij een serie uitzoeken, zonder dat jij bang hoeft te zijn dat er ineens veel te spannende dingen op het scherm verschijnen.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer