DIYKidsKinderkamerOverige

8 prachtige DIY poppenhuizen – maak zelf een poppenhuis!

Judith39391 x bekeken

Wanneer jouw dochter een jaar of 4 oud is, kan ze graag met een poppenhuis gaan spelen. Veel moeders gaan dan gewoon naar de winkel, kopen een standaard knalroze poppenhuis en voilà: klaar is kees. En daar mag dochterlief dan mee spelen totdat ze er te oud voor is geworden. Op zich geen slechte keuze, maar het zelf maken van een poppenhuis levert veel meer op dan alleen een poppenhuis! Zo kun je je man vragen om het te bouwen als verrassing, of kunnen jullie het als team opbouwen. Daarnaast kun je natuurlijk tientallen hartstikke leuke DIY speeltjes, poppetjes en meubeltjes maken voor in het poppenhuis. Wij geven je 8 voorbeelden van prachtige DIY poppenhuizen.

1. Boekenkast van Ikea

Wist je dat een DIY poppenhuis niet helemaal zelf hoeft te worden getimmerd? Dit poppenhuis is gemaakt van een kleine Ikea boekenkast, waar een deel van is weggelaten. Deze kun je goedkoop aanschaffen of je regelt hem tweedehands. Het levert een prachtige basis voor een DIY poppenhuis!

8 prachtige diy poppenhuizen boekenkast ikea
www.ehow.com

2. Omgetoverd boekenrek

Ook een heel simpel boekenrek kan prachtig dienen om een poppenhuis van te maken. In dit geval is de bovenhelft gebruikt om muren van te maken. Het poppenhuis is aan twee kanten open, zodat er ook twee kinderen tegelijk mee kunnen spelen. Het is een prachtige toevoeging aan de meisjes kinderkamer.

8 prachtige diy poppenhuizen boekenrekje
www.ana-white.com

 3. Poppenhuis met afmetingen

Veel mensen die zelf een poppenhuis van de grond af willen bouwen, vragen zich af welke afmetingen een beetje handig zijn. Een te groot poppenhuis staat natuurlijk in de weg, maar een te klein poppenhuis is moeilijk om leuk mee te spelen. Dit prachtige poppenhuis heeft bijgeleverde afmetingen.

8 prachtige DIY poppenhuizen bouwtekening met afmetingen
www.simplythenest.com

4. Een ‘kaal’ DIY poppenhuis

Om een poppenhuis goed te begrijpen, moet je het eerst ‘kaal’ zien. Dit poppenhuis is daar een prachtig voorbeeld van. Het laat zien hoe eenvoudig je zelf een DIY poppenhuis kunt bouwen. Voor het maken van deuren en ramen is het wel praktisch als je wat precisie-gereedschappen hebt. Het resultaat is een prachtig poppenhuis dat je zelf nog mooi kunt aankleden.

8 prachtige DIY poppenhuizen in aanbouw
www.ana-white.com

5. Aankleding met behangpapier

Een poppenhuis wordt er veel mooier op als het is aangekleed met mooi ‘behangpapier’. Dit kan ook een restje scrappapier zijn dat je nog ergens had liggen. Ook patroonpapier voor het maken van kaarten kan goed gebruikt worden. En natuurlijk is een bijzonder stukje behangpapier ook leuk om te gebruiken.

8 prachtige DIY poppenhuizen, aangekleed met behangpapier
www.hometalk.com

6. DIY poppenhuis in koffer

Misschien heb je in huis niet de ruimte voor een enorm poppenhuis. Dan kun je ook creatief aan de slag om een klein poppenhuisje te bouwen. Heb je ergens nog een grote oude koffer liggen? Ideaal voor een prachtig DIY poppenhuis!

8 prachtige DIY poppenhuizen, poppenhuis in een koffer
www.babyology.com

7. Poppenhuis in grote kledingkast

Heb jij wel een grote speelruimte voor je dochter? Dan mag het poppenhuis ook best een maatje meer hebben. Zoals het poppenhuis dat in een grote oude kledingkast is gebouwd. Het is een prachtige, luxe villa waar je poppen alle ruimte hebben om gezellig te spelen.

8 prachtige DIY poppenhuizen, poppenhuis in de kledingkast
www.buzzfeed.com

8. Villa met dakterras

We eindigen toch weer bij de Ikea, die hier gewoon heel geschikte (en vooral goedkope) kasten voor maakt. Dit rek is bijvoorbeeld omgetoverd in een luxe villa met dakterras voor de poppen. Zo hoef je ook niet moeilijk te doen bij het maken van een schuin dak op je DIY poppenhuis.

8 prachtige DIY poppenhuizen, villa met dakterras
www.crafstster.org

De meeste poppenhuizen worden niet speciaal verlicht. Toch kan dat wel een heel bijzonder en luxe effect geven en is het handig als je kind in de winter met de poppen wil spelen. Je maakt de verlichting vrij gemakkelijk met behulp van wat kleine LED lampjes (bijvoorbeeld van kerstverlichting). De inrichting van het poppenhuis is weer een heel ander verhaal: je kunt standaard poppetjes en meubeltjes kopen of een verzameling aanleggen, maar het is ook super leuk om aan de slag te gaan met leuke DIY ideeën voor het poppenhuis.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer