CadeausCadeaus tot 2 jaarCadeaus vanaf 2 jaarKids

Aaahhh de Sint is in aantocht en er ligt al zoveel speelgoed!

Mamasopinternet2640 x bekeken

Veel mama’s kennen het probleem, de kinderkamers barsten uit hun voegen door de enorme ladingen speelgoed die er rondslingeren. Veel speelgoed wordt nog uitgebreid mee gespeeld, maar er is ook een heleboel waar nooit naar omgekeken wordt. Heel jammer, want vaak is er best wat geld aan uitgegeven.

En nu met de Sint in aantocht kom je voor een dilemma te staan. Wat gaan we dit jaar kopen en wat doen we met al het speelgoed wat er al ligt?

sint2

Tweedehands speelgoed

Het kopen van tweedehands speelgoed heeft in Nederland best een beetje een stoffig imago, mensen schamen zich vaak om tweedehands speelgoed te kopen voor hun kinderen. Maar dit is helemaal niet nodig. Hartstikke slim juist, want je bent sowieso wat minder geld kwijt rondom al die feestdagen en bovendien doet het ook minder zeer als er na een aantal maanden niet meer gespeeld wordt met het speelgoed.

Probeer zelf ook wat speelgoed te verkopen, marktplaats is hier natuurlijk uitermate geschikt voor, maar ook worden er in veel gemeentes speelgoed beurzen gehouden, waar jij je eigen speelgoed kunt verkopen. Duurzaam speelgoed zoals bijvoorbeeld het Djeco Speelgoed blijft hartstikke mooi  en kan zeker nog een rondje mee. Ook Barbie’s en vele bekende merken zoals Fisherprice en V-tech doen het erg goed tweedehands. Houd er dus rekening mee als je nieuw speelgoed wilt kopen dat je toch voor duurzaam gaat. Mochten ze er niet meer mee spelen, dan kun je het ook nog goed verkopen voor een tweede ronde.

Tips voor het opruimen

Begin vroeg met het opruimen van de kinderkamer. Vaak weet je zelf best waar de kinderen niet zoveel of helemaal niet meer mee spelen. Een handige tip is om dit gewoon uit de kamer te halen voor een paar weken. Missen ze het niet? Dan kan het prima verkocht of weggegeven worden. Want natuurlijk als jij met de kinderen gaat overleggen welk speelgoed weg kan, dan vinden ze alles nog mooi en dat mag zeeeeeker niet weg.

Voedselbank of Kringloop

Wil je het speelgoed niet verkopen? Of er gewoon iemand anders blij mee maken? Kijk dan eens rond in jouw gemeente. De meeste voedselbanken nemen tegen de Sinterklaas tijd ook speelgoed in. Zo kunnen ook de ouders die wat minder te besteden hebben hun kinderen verwennen met Sinterklaas.

Naast de voedselbank is de kringloop ook een prima bestemming.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer