WonenKinderkamer

Aankleding van de kinderkamer

Myra Kokke2587 x bekeken
zon wanddecoratie kinderkamer

Met een vrolijke, creatieve en gezellige aankleding van de kinderkamer wakker je de creativiteit van je kinderen aan en geef je ze een plek waar ze helemaal lekker zichzelf kunnen zijn. Een plek waar ze lekker uitbundig kunnen spelen, ontdekken en rusten. Goede inrichting is hierbij van belang. Het is nu eenmaal een ruimte waar ze veel tijd door zullen brengen en veel verschillende activiteiten uit zullen voeren. Van actief rennen en springen tot rust en slapen. Hier vind je inspiratie en tips voor de aankleding van de kinderkamer!

Raamdecoratie

Goede raamdecoratie kan zowel een goede decoratie zijn als dat het een goede functie heeft. Zo kun je insecten buiten houden, privacy creëren en zonlicht verduisteren. Om het nu extra leuk en spannend te maken kun je natuurlijk kiezen voor een creatieve raamdecoratie. Zo is de Disney & VELUX Droomcollectie hartstikke leuk voor de kinderkamer en ook nog eens functioneel. Een verduisterend rolgordijn zal zeker bijdragen aan een goede nachtrust.

droomcollectie Velux

Wanddecoratie

Behalve alle leuke dingen in de kamer is de decoratie aan muren en deuren ook een echte sfeerbepaler. Decoreer met dingen die helemaal bij jou kindje passen en houdt het leuk en creatief. Die saaie witte muren zijn minder interessant om naar te kijken dan kleurrijke posters bijvoorbeeld. Baken een deel van de muur af waar vrij op geverfd en gekleurd mag worden, of bedek een deel van de muur met kurk zodat er leuke tekeningen opgehangen kunnen worden. Zo kun je op allerlei manieren heel wat sfeer toevoegen door leuke wanddecoratie te gebruiken.

zon wanddecoratie kinderkamer

Opbergruimte

In geen enkele kinderkamer kan opbergruimte ontbreken, en ook dit kun je speels en creatief aanpakken. Er zijn genoeg manieren om rommel op te bergen. Of je nu rieten manden, inbouwkasten of afgeschermde rekken gebruikt. Heb je een kleinere ruimte? Schuif opbergmanden dan onder het bed, of schaf een hoogslaper aan om extra (opberg) ruimte te creëren.

opbergruimte kinderkamer

Verdelen

Mocht je voldoende ruimte tot je beschikking hebben dan is het leuk om de kinderkamer in verschillende zones te verdelen. Zo kun je met een speels kleed en opbergmanden met speelgoed een speelhoek aankleden, en met glow in the dark sterretjes, kussens en knuffels de rusthoek aankleden. Door te werken met verschillende zones is het ook makkelijker om de orde te bewaren en kun je duidelijk afspraken maken over het opruimen. Daarbij geeft het de kinderen een gevoel van duidelijkheid, overzicht en rust, wat weer bijdraagt aan het algehele functioneren.

aankleding kinderkamer

Myra Kokke
Schrijven is mijn ding, altijd al zo geweest. Daarom kun je me ook dagelijks vinden op Chapternine.today, waar ik schrijf over het leven, de liefde en geluk. Maar naast mijn eigen schrijven werk ik ook op freelance basis voor verschillende inspirerende online magazines. Met veel plezier voorzie ik je dus ook van alle ins & outs over reizen, wonen en leven! Meer weten? Kijk voor schrijf- social- en online marketing opdrachten eens op www.myrakokke.com

Reageer