Zwanger en mamaPraktisch

Als mama naar de sauna: durf jij het aan?

Judith1470 x bekeken

Heerlijk relaxen in een heet stoombad, genieten van een gloeiende sauna en afkoelen onder de koude stortdouche. De sauna is de perfecte plek om heerlijk te ontspannen. Zeker als moeder heb je af en toe echt je rustmomentje nodig. Herken jij een van deze 10 tekenen dat je teveel stress hebt? Dan is een ontspannend wellness-dagje eigenlijk een must. Toch durft lang niet iedereen zomaar naar de sauna te gaan. Misschien schaam je je voor je uiterlijk, of wil je liever iets doen samen met je kinderen. Toch kun je ook dan naar de sauna! 

Sauna op badpakken-dag

Veel moeders vinden het een drempel om naakt te zijn in het openbaar. In een sauna is meestal iedereen bloot. Door een zwangerschap verandert je lichaam vaak blijvend. Iedereen kan dus ook jouw striae en je uitgezakte buikje zien. Daar hoef je je natuurlijk helemaal niet voor te schamen! Maar vind je het toch echt moeilijk om bloot te zijn, dan kies je voor badpakken-dag. Vrijwel elke sauna heeft wel vaste dagen waarop je alleen met zwemkleding aan naar de sauna mag. Dan is de sauna eigenlijk gewoon hetzelfde als naar het zwembad gaan – alleen een stuk rustiger en meer relaxed.

Goede oppas regelen

Om echt te kunnen ontspannen, moet je zorgen dat je zo weinig mogelijk hebt om je druk over te maken. Zit jij in de stress of je baby wel op tijd zijn flesje krijgt? Of bel je elk uur de babysit om te checken of alles nog in orde is? Dan is de kans klein dat je echt kunt ontspannen in de sauna. Regel dus van tevoren een goede oppas die je 100% vertrouwd. Geef de oppas het telefoonnummer van de sauna door en laat je telefoon thuis. Die kun je toch niet meenemen naar de baden en de sauna’s. Laat het gezinsleven zoveel mogelijk los en richt je even helemaal op jezelf.

Relaxen in een privé sauna

Denk je nog steeds dat de sauna niets voor jou is? Durf je het echt niet aan om met onbekenden een sauna of zwembad te delen? Of wil je echt heel graag je kinderen meenemen als je weggaat? Dan is er nog een goede oplossing: huur een privé sauna met zwembad. Je huurt dan tijdelijk het hele complex af voor jou en een tot drie mensen die je meeneemt. Je hebt toegang tot één of meer sauna’s, een zwembad, een koude stortdouche en een rustruimte. Het is minder duur dan je denkt en je hebt er alle rust en privacy. Je mag bij sommige sauna’s zelfs je kinderen meenemen! Tenslotte is er dan niemand die zich stoort aan de herrie en de drukte.

Naar de sauna gaan is de ultieme manier om lekker te ontspannen. Maar als je heel zenuwachtig bent of als je je schaamt, heb je er niet zoveel aan. Toch zijn er wel manieren om ook dan lekker naar de sauna te kunnen gaan. Zo kun je je heerlijk ontspannen en weer opladen voor de komende tijd. 

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer