OverigePraktisch

Baby voeden: hoe zit het met borstvoeding in het openbaar?

Judith963 x bekeken

Nederland zou Nederland niet zijn als iedereen ook over borstvoeding in het openbaar allemaal verschillende meningen heeft. Er zijn geen regels die er iets over zeggen. Wil je je baby voeden in het openbaar, dan mag dat. Sommige restaurants of andere openbare gelegenheden hebben een speciale ruimte waar dit kan. Maar hoe denk jij erover om je baby te voeden in het openbaar?

Openlijk voeden

Sommige moeders hebben er geen enkel probleem mee om gewoon openlijk te gaan zitten voeden. Het is iets volkomen natuurlijks dat in principe overal zou moeten kunnen. Deze moeders zien er geen probleem in om het bijvoorbeeld op een terras of op een andere openbare plek te doen. De baby heeft honger, dus voed je hem. Toch?

Voeden onder een doek

Er zijn ook moeders die vinden dat voeden overal zou moeten kunnen, maar niet open en bloot hoeft. Ze hebben bijvoorbeeld een grote doek bij zich die ze er overheen hangen tijdens het voeden. Zo kunnen andere mensen niet meekijken, maar kan de moeder toch in het openbaar voeden.

Borstvoeding in de draagdoek

Heb je een handige draagdoek, dan kan je kindje ook in een draagdoek gevoed worden. Er zijn speciale draagzakken waarbij er een opening op de juiste hoogte zit. Maar als je een gewone draagdoek een beetje handig knoopt, kan je baby ook goed bij de borst. Dan kan eigenlijk niemand zien dat je zit te voeden terwijl je baby aan zijn trekken komt.

Afgezonderd voeden

Er zijn ook tegenstanders van een baby voeden in het openbaar. Zowel mannen als vrouwen vinden dat dit iets intiems is dat niet in het openbaar hoort te worden gedaan. Zij hebben liever dat de moeder zich afzondert tijdens het voeden.

En wat doe jij?

Borstvoeding in het openbaar. Er zijn voorstanders, tegenstanders en daartussenin nog veel meer standpunten. Ieder heeft recht op zijn eigen mening, ook in dit geval. Wat jij doet is dus vooral afhankelijk van waar jij je fijn bij voelt. Misschien vind jij het prettig om een beetje afgezonderd te zijn bij het voeden. Maar het kan ook zo zijn dat jij borstvoeding in het openbaar de normaalste zaak van de wereld vindt. Wat doe jij?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer