Cadeaus tot 2 jaarPraktisch

Baby’s eerste verjaardag; wat geef jij cadeau?

Judith2581 x bekeken

De eerste verjaardag van je kindje is een echte mijlpaal. En ondanks dat een eenjarige nog niet snapt waar het nou eigenlijk om draait, probeer je er toch wat gezelligs van te maken. Uiteraard hoort er bij een verjaardag ook een cadeau. Maar ja… wat geef je nu eigenlijk aan een kindje op zijn/haar eerste verjaardag? Of het nu gaat om je eigen kindje of om de verjaardag van een kindje waar je op visite gaat: dit zijn 7 geweldige cadeaus voor de eerste verjaardag!

1. Baby Walker

Een baby walker is, gek gezegd, een soort rollator voor baby’s. Als je kindje net leert lopen, moet hij zich nog aan alles vasthouden. Een baby walker is dan heel geschikt: je kindje kan zich op de goede hoogte vasthouden en er vrolijk mee door de kamer stappen. De meeste baby walkers zijn voorzien van een speelbord met allerlei interessante speeltjes zodat je kindje uren zoet kan spelen.

Let op: er zijn ook ‘babywalkers’ waar je kindje in kan zitten. Dit kan echter zorgen dat het langer duurt voordat je kindje zelfstandig kan lopen en vaak leren kindjes hierin een verkeerde houding aan!

babywalker
Bron: www.mothercare.com

2. Houten speelgoed

Vrijwel al het houten speelgoed is ideaal om op jonge leeftijd te geven. Houten blokken, houten stapelringen en houten puzzels zijn favoriet. Ze zijn zo handig omdat ze heel erg sterk zijn én omdat het natuurlijke producten zijn. Van plastic speelgoed hoor je (vaak achteraf pas!) dat er soms schadelijke stoffen zijn gebruikt. Bij hout is die kans een heel stuk kleiner, terwijl het speelgoed wel sterk genoeg is om mee te gooien, tegen elkaar te slaan of op te bijten.

houten treintje
Bron: www.bluemaize.com

3. Sorteerspeeltjes

Sommige kindjes zijn er vroeger mee, andere later. Maar vrijwel alle kindjes vinden het geweldig om te spelen met sorteerspeeltjes. Hierbij kun je denken aan een ton met in het deksel gaten voor verschillende vormen. Er zijn natuurlijk ook mooie varianten van hout of van plastic met hetzelfde principe. Let wel op dat de blokjes groot genoeg zijn om niet ingeslikt te worden (binnen Europa is dat altijd zo, maar bij speelgoed uit Amerika en China moet je er goed op letten).

sorteerspeeltjes
Bron: www.toys-world.co.uk

4. Activity center

Activity centers zijn leuk voor kinderen vanaf het moment dat ze goed overeind kunnen zitten. Sommige kinderen vinden ze al eerder leuk, maar de kindjes hebben dan nog niet echt de kans om er goed mee te spelen. Kan jouw kindje goed zitten, dan is dit een geweldig verjaardagscadeau. Je kindje vindt dit leuk speelgoed en bovendien is het goed voor de ontwikkeling van allerlei gebieden zoals de fijne motoriek.

Activity center
Bron: www.toysrus.com.au

5. Kartonnen boekjes

Haast elk kind vind voorlezen wel leuk. Maar na een tijdje wil een kindje toch graag dingen zelf doen, zoals zelf de bladzijden omslaan. Op zich geen enkel probleem, behalve dat bij gewone boekjes de bladzijden nogal kwetsbaar zijn. En zo’n scheurend geluid is eigenlijk ook wel leuk… Dus is het beter om als cadeautje te gaan voor kartonnen boekjes. Deze zijn een stuk steviger en kunnen het getrek van kindjes wel hebben.

Kartonnen boekjes
Bron: www.reddit.com

6. Speelmat

Nu de wereld van je kindje een stuk groter wordt, kan het voor jullie beiden fijn zijn als hij/zij een eigen speelplek heeft. De speelkleedjes voor baby’s raken nu echt te klein. Er zijn natuurlijk heel veel mooie speelkleden voor wat grotere kindjes, maar je kunt ook gaan voor een dikkere speelmat. Denk bijvoorbeeld aan een foam puzzelmat. Het materiaal is bijzonder sterk, het is lekker zacht en handig én het ziet er ook nog eens leuk uit. Later kan je kindje van de stukken dingen gaan bouwen en ermee leren lezen.

foam puzzle
Bron: www.toysrus.com

7. Baby fietsje

Je baby kan natuurlijk nog lang niet fietsen. Maar wat je kindje vast wel heel erg leuk vindt, is het zitten op een driewieler terwijl mama (of papa) duwt. Deze driewieler is ook later nog heel praktisch, want dankzij de stang kun je je kleintje snel weer te pakken hebben als hij/zij ervandoor gaat. Het is dus ook veel veiliger dan een gewone driewieler, want als je kindje dan bijvoorbeeld besluit om de weg op te gaan heb je hem minder snel te pakken.

Baby fietsje
Bron: www.bol.com.au

Baby’s geven nog niet om verjaardagen. Ze snappen totaal niet waar het om gaat. Dat is echter geen reden om er niets aan te doen, want baby’s zijn wél dol op cadeaus en taart! Daarom is het altijd leuk om baby’s eerste verjaardag te vieren. Het is ook niet niks: van een baby is jouw kleintje ineens veranderd in een stoere peuter. En met deze cadeaus voelt hij/zij zich helemaal groot en stoer!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer