Babyshower cadeausPraktisch

Babyshower: leuke activiteiten

Judith2822 x bekeken

Tijdens de babyshower kun je veel leuke dingen gaan doen. Je kunt thuis van alles organiseren, maar er zijn ook kant-en-klare uitjes voor tijdens de babyshower. Hier vind je 6 leuke ideeën om te gaan doen tijdens de babyshower. En weet je: de meeste dames vinden de activiteit nog leuker dan de cadeaus die ze krijgen!

1. Rompers schilderen

Vertel iedereen dat ze oude kleren aan moeten doen en ga lekker met zijn allen rompertjes beschilderen. Kies voor verschillende maten, zodat er voor alle leeftijden van de baby minstens één is. Gebruik hiervoor textielverf. Je kunt de rompers ook met textielstiften bewerken en er mooie tekeningen op maken. Waar je aan moet denken als je dit thuis organiseert:

  • Witte rompertjes in verschillende maten
  • Textielstiften en/of textielverf (met kwasten)
  • Voorbeelden van leuke rompertjes
  • Iets lekkers voor erbij

2. High Tea

Een High Tea is altijd lekker en leuk. Genieten van heerlijke hapjes, waarbij hartig en zoet wordt afgewisseld. Je kunt thuis een High Tea in American style doen, dan neemt iedereen wat lekkers mee. Dat levert al snel een volle tafel op en niemand heeft veel kosten of veel werk. Wil je het liever nog makkelijker doen, dan kies je een leuke High Tea locatie. De meeste locaties bieden speciale arrangementen voor babyshowers. Waar je aan moet denken:

  • Geen hapjes met rauwe vis of rauw vlees
  • Geen hapjes met gerookte vis
  • Geen rauwmelkse kazen zoals brie
  • Uiteraard geen alcohol

3. Babyvoeding proeven

Een leuk spelletje is het proeven van babyvoeding. Dit is erg grappig en het is nog best moeilijk om te ontdekken wat er in alle hapjes zit. Koop een heleboel verschillende potjes Olvarit. Schrijf met een zwarte stift op elk deksel een nummer. Schrijf dat nummer ook op een schoteltje en schep het hapje in het schoteltje. Vervolgens zet je de potjes weg. Maak voor iedereen een lijstje met nummers en laat iedereen raden welk hapje bij welk nummer hoort. Geef een prijs weg aan de winnares die de meeste hapjes goed geraden heeft.

4. Baby verschonen

Neem een babypop mee. Laat iedereen eerst oefenen om de pop met behulp van een theedoek een luier om te doen. Daarna krijgt degene die het moet doen een blinddoek om. Wie kan het snelst geblinddoekt de pop verschonen? En hoe eindigt de baby dan?

5. Mojito’s maken

Kan dat met een zwangere vriendin erbij? Jazeker! Je maakt gewoon niet-alcoholische mixen. Zoek maar eens naar lekkere drankjes zonder alcohol. Bij veel van de (zoetere) mixjes zul je het verschil niet eens proeven! Kan jouw zwangere zus, vriendin of collega toch lekker meegenieten en even net doen alsof ze toch nog mag drinken tijdens de zwangerschap.

6. Bellypaint

Dit vraagt nogal wat geduld van de andere dames, maar het is wel supergaaf om te zien. Een echte bellypainter gaat aan de slag om de zwangere buik te beschilderen. Uiteraard gebeurt dat met verf die op waterbasis is gemaakt en niet schadelijk is. Er wordt een prachtig schilderij gemaakt op de zwangere buik en uiteraard worden daar ook foto’s van gemaakt. Super gaaf!

Natuurlijk zijn er nog wel meer leuke spelletjes en activiteiten die je kunt gaan doen bij de babyshower. Moet je zelf een babyshower organiseren voor iemand anders? Lees dan hier de tips & tricks!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer