Babyshower cadeausOverige

Babyshower organiseren: waar moet je aan denken?

Judith4492 x bekeken

Een babyshower is een idee dat al jaren geleden is overgewaaid uit Amerika. Dit verrassingsfeestje voor zwangeren wordt doorgaans georganiseerd door een goede vriendin, (schoon)zus of moeder. Er zijn meestal alleen vrouwen uitgenodigd en de zwangere vrouw wordt overladen met cadeaus en lekkernijen. Een fantastisch feestje dus! Wil je echter zelf een babyshower organiseren, dan heb je heel wat om aan te denken. Want welke hapjes ga je regelen? Waar wordt het feestje gehouden? En wie zorgt dat niet iedereen met dezelfde babyshower cadeaus aankomt? Kortom: waar moet je allemaal aan denken bij het organiseren van een babyshower?

7 gouden tips om een babyshower te organiseren

1. Locatie

Waar ga je het feestje organiseren? Spreek dit van tevoren goed af met iedereen, zodat er geen verwarring ontstaat. Denk er vooral aan dat de zwangere vrouw er geen extra werk van moet hebben, dus bij haar thuis is geen goede optie!

2. Wanneer?

Een babyshower organiseren doe je niet als een zwangere nog maar net heeft verteld dat ze zwanger is. Aan de andere kant wacht je ook niet tot de laatste weken, want dan heeft ze waarschijnlijk wel wat anders te doen. Het beste tijdstip is vanaf 28 weken, als de buik duidelijk zichtbaar wordt. Veel dames kiezen voor de eerste week van het zwangerschapsverlof.

3. Tijdstip

Veel dames kiezen voor een ‘high tea’, al dan niet officieel. Dit betekent dat je het feest in de middag houdt. Dit is echter niet voor iedereen praktisch, zeker niet wanneer er veel deelneemsters zijn die moeten werken. Wil je een succesvolle babyshower organiseren, dan moet je zorgen dat iedereen die ertoe doet erbij kan zijn.

4. Hapjes

De hapjes zijn mede afhankelijk van het tijdstip waarop de babyshower wordt georganiseerd. Wel zijn er bepaalde hapjes die eigenlijk altijd terugkomen. Omdat het een vrouwenfeestje is kun je je lekker uitleven met chocolaatjes, kleine hapjes of tapas. Laat als organisator verschillende mensen verschillende hapjes meenemen, zodat je niet zelf de hele dag in de keuken staat!

5. Decoraties

Een feestje is een beetje saai als er niet ook wat leuke decoraties zijn. Weet je het geslacht van de baby al, dan kun je kiezen voor een speciale kleur. Anders is een mengeling van roze en blauw natuurlijk al gauw goed! Ballonnen, slingers, een leuk tafelkleedje, bijzondere servetten en natuurlijk een mooi gedecoreerde taart maken de babyshower een absoluut succes.

6. Cadeaus

Niet iedereen moet aankomen met dezelfde cadeaus. Het beste is dus om van tevoren even door te spreken wie wat van plan is. Je kunt een verdeling maken tussen verschillende categorieën, zoals knuffels, dekentjes, kleertjes enzovoorts. Je kunt ook gewoon een groepsapp openen waar iedereen in plaatst wat ze als cadeautje heeft gevonden.

7. Verrassing

Organiseer dit feestje als een verrassing! Dat betekent dat de zwangere niet van tevoren mag weten wat er gaat gebeuren. Het is handig haar met een smoes naar de locatie te lokken, bijvoorbeeld door te doen alsof het om een gewone high tea gaat.

Een babyshower organiseren is helemaal niet zo moeilijk en het is super leuk om te doen! Er is niets leuker dan iemand van wie je houdt lekker in het zonnetje te zetten. Weet je zo gauw geen leuke cadeautjes om te geven tijdens de babyshower? Dan hebben we hier een aantal handige tips voor je waarmee je je vriendin, zus of dochter gegarandeerd blij zult maken.

 

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer