WonenPraktisch

Badkamertrends 2018: accessoires

Judith1272 x bekeken

Badkamer accessoires wisselen per jaar en per seizoen. Ze zijn belangrijker dan je denkt, want de sfeer en uitstraling van de badkamer worden voor het grootste gedeelte bepaald door de accessoires. Ben jij toe aan wat nieuws in de badkamer? Dit zijn de badkamer accessoire trends van 2018!

1. Handdoekenrek in mat staal

Een handdoekenrek is erg praktisch. Maar het is ook onderhevig aan trends. Enkele jaren geleden waren vooral houten ladders erg populair. Die zie je nu alleen nog maar in de landelijke stijl. De meeste andere stijlen kenmerken zich nu door het gebruik van mat zwart staal met poedercoating. Strak, trendy en minimalistisch.

 

2. Strakke regendouche

De regendouche is al jaren in. Had hij voorheen zachte en ronde lijnen, nu zien we vooral strakke douches. De moderne en strakke look zorgt voor een extra luxe uitstraling. Dat geldt overigens ook voor de afwerking van de douchecabine. Er wordt weinig kunststof toegepast en vooral veel metaalkleuren en matzwart volgens de laatste badkamer trends.

3. Badkamerplanten

Badkamerplanten brengen extra groen en leven in de badkamer. Ze geven een heel bijzondere uitstraling als ze worden gecombineerd met de strakke lijnen. We zien dan ook vooral wat grotere, vrij strak groeiende groene planten in grote potten in de badkamer van 2018.

 

4. Koper wordt goud

Er wordt vrij veel metaal toegepast in de badkamer. Denk maar aan het koperen randje rond de spiegel en de koperen kranen. In 2018 gaan we over op een net wat luxere variant: het koper wordt vervangen door goud. Er zijn heel wat badkamer accessoires die met goud zijn afgewerkt!

5. Warme, zachte handdoeken

Dankzij de minimalistische vormen in de badkamer, ontstaat een luxe uitstraling. Die kun je echter alleen maar compleet maken door ook luxe handdoeken aan te schaffen. Ga voor handdoeken van dik, luxe materiaal zoals je ze ook in hotels ziet. Je mag best gaan voor een duidelijke kleur: okergeel, blauw, papaya oranje en rode kleuren zijn dit jaar erg populair.

 6. Verlichting: hanglampjes

Spotjes zijn nog altijd populair in de badkamer. Maar ondertussen worden ze ingehaald door kleine hanglampjes. Ga voor schattige lampjes met een matte kap, die goed bestand zijn tegen vocht. In elk geval is de grote witte bol van vroeger absoluut not done in een moderne badkamer.

7. Bamboe

Naast metaal is ook bamboe in de mode. Bamboe wordt veel toegepast in de vorm van schaaltjes, bakjes en zeepdispensers. Het heeft een mooie, warme kleur en geeft gezelligheid aan de badkamer. Toch heeft bamboe wel strakke vormen, dus past het naadloos in een modern of minimalistisch interieur. 

8. DIY accessoires

Een beetje gek vergeleken bij de trends die we al hebben gehad, maar in 2018 zijn ook DIY accessoires hip. Met name zelf gehaakte of gebreide accessoires worden veel toegepast. Er wordt gewerkt met dikke wol, maar ook met riet dat je zelf kunt bewerken. DIY handdoekjes, mandjes en houdertjes zijn hartstikke leuk en breken met een (te) strakke inrichting.

De badkamer accessoires die trendy zijn, verschillen per jaar. Zo was het enkele jaren geleden nog helemaal in om de landelijke stijl toe te passen. Je zag veel hout en weinig metaal in de badkamer. Die stijl is ondertussen totaal omgeslagen. Het is nu juist in om veel metaal toe te passen, in allerlei vormen. Dit strakke design wordt afgewerkt met zachte handdoeken en andere accessoires om er meer gezelligheid in te brengen. Tip: vergeet bij het inrichten van je badkamer niet de veiligheid van je kinderen! Sommige moderne ideeën zijn toch niet helemaal ‘kidsproof’…

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer