KidsOverigePraktisch

Bakfiets of elektrische fiets, wat kies jij?

Mamasopinternet2255 x bekeken
bakfiets

Fietsen is heerlijk en in de stad is de fiets verreweg het gemakkelijkste vervoermiddel. Als je echter ook nog een of twee (of zelfs drie) kleine kinderen mee moet nemen, wordt de fiets al iets minder praktisch. Al dat extra gewicht zorgt ervoor dat je je in het zweet trapt, terwijl je amper vooruit komt. Gelukkig zijn er verschillende soorten fietsen die het wat makkelijker kunnen maken om al die kinderen te vervoeren. Zo kun je kiezen voor de bakfiets of voor een elektrische fiets. Beide vervoermiddelen hebben hun eigen voor- en nadelen.

Gezellig naar de winkel met de bakfiets

Moet jij altijd de boodschappen op de fiets doen? Dan is de rekensom voor de elektrische fiets al snel gemaakt: een kind voor, een kind achter, dus geen plek meer voor de boodschappen. Als je op de fiets boodschappen wilt doen, met alle kinderen bij je, dan is de bakfiets de enige optie. Wanneer je dan de winkel uitkomt zet je alle kinderen en boodschappen in de bak en je rijdt zo weer naar huis. Het is trouwens wel aan te raden om zowel de kinderen als de boodschappen goed vast te maken in de bak. Je wilt niet dat bij de eerste de beste drempel appels, aardappels én kinderen door de lucht vliegen!

bakfiets
Bron afbeelding: Flickr

Onvermoeibaar uren fietsen op de elektrische fiets

Jonge kinderen zijn klein en schattig. Hoe kan het dan toch dat ze opeens veel zwaarder lijken als ze bij je op de fiets zitten? Fiets je vaak, lang en ver dan is een elektrische fiets de beste oplossing. Zo rijd je moeiteloos door weer en wind, met je kind(eren) voor en/of achterop. Als je tegenwind hebt laat je het motortje gewoon wat harder werken. Zo stap je op de plek van bestemming fluitend en zonder zweet van je fiets af. Met als bijkomend voordeel dat de elektrische fiets wat harder kan dan de fiets zonder motor. Op deze manier bespaar je dus ook nog mooi wat tijd!

Elektrische fiets

De bakfiets neemt bakken met ruimte in beslag

Misschien besluit je aan de hand van bovenstaande gegevens dat de bakfiets het beste bij jouw situatie past. Voordat je overgaat tot aanschaf van zo’n fiets is het echter wel aan te raden over nog een ding na te denken: heb je de ruimte voor een bakfiets? Heb je geen schuur, dan zou de fiets misschien nog afgedekt in de tuin kunnen staan. De vraag is wel of de bakfiets door de smalle brandgang achter het huis de tuindeur door kan. Wanneer dat niet lukt kun je nog overwegen de bakfiets buiten bij de voordeur neer te zetten. Helaas is dan de kans op diefstal natuurlijk ook veel groter.

Bakfiets of elektrische fiets, aan jou de keus!

Ben jij er inmiddels al uit wat het wordt? Het mag duidelijk zijn dat er geen goede of foute keuze bij het kiezen tussen bakfiets en elektrische fiets. Het hangt van jouw situatie af welke fiets het beste bij je past. We wensen je succes met je keuze. Alvast veel fietsplezier toegewenst, samen met je kinderen op de nieuwe fiets!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer