Uncategorized

De beste attractieparken voor peuters in elke provincie 2022

Scott van Ede1050 x bekeken
Beste attractieparken peuters

Attractieparken zijn er voor jong en oud. Hoewel vooral de grote namen zoals de Efteling bekend zijn, zijn er veel meer pretparken in Nederland dan je zou denken. Wij zochten in elke provincie de twee leukste attractieparken voor peuters. Zo vind je altijd een cool attractiepark in jouw regio!

Overzicht van de pretparken

Om meteen een overzicht te hebben van de beste pretparken, hebben we hier een handig overzicht voor je gemaakt. Zo zie je in één oogopslag welk park bij jou in de buurt zit.


Sybrandy’s Speelpark (Oudemirdum, Friesland)

Sybrandy’s Speelpark is een leuk pretpark dat specifiek is ingericht voor jongere kinderen. Kinderen vanaf de peuterleeftijd vermaken zich hier uitstekend! Er zijn maar liefst 40 attracties, van mooie klimtoestellen tot een gave bootglijbaan. Indoor is er een flink speelparadijs met daarnaast speelruimte voor de kleintjes. Het is een prachtig pretpark voor peuters, die zich helemaal moe kunnen spelen.

Duinen Zathe (Appelscha, Friesland)

Duinen Zathe is hét kinderspeelparadijs van Friesland. Officieel heet het het ‘Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe’. Logisch dus dat je er een gaaf verkeerscircuit vindt voor wat grotere kinderen. Maar ook voor kleuters en peuters is er heel veel te doen. Bij Duinen Zathe mogen de ouders ook mee als begeleiding in de meeste attracties. Dat maakt Duinen Zathe ook een ontzettend leuk peuter pretpark.

Dinopark Teraxx (Wedde, Groningen)

Het Dinopark Teraxx is geweldig als je kind gek is op dino’s. Je komt ze overal tegen! Toch is het park niet alleen voor dino-fanaten. Het park bevat heel veel leuke klim- en speeltoestellen. Hoewel het geen traditioneel attractiepark is met veel grote attracties, is er wel heel veel te doen. Ook voor peuters en jonge kinderen.

Landgoed Nienoord (Leek, Groningen)

Familiepark Nienoord is echt een fantastisch attractiepark voor het hele gezin. Er zijn verschillende treintjes, meer dan 50 prachtige attracties en een groot zwemkasteel. Een groot aantal attracties is ook geschikt voor peuters en kleuters (onder begeleiding). Er is zo veel te doen dat je nooit in één dag helemaal klaar kunt zijn. Dit prachtige pretpark is zeer geschikt voor peuters vanaf 2 jaar, maar het blijft zelfs nog heel erg leuk als je al volwassen bent.

Wildlands Adventure Zoo (Emmen, Drenthe)

Wildlands Adventure Zoo

Wie in Drenthe komt op vakantie mag natuurlijk het grote dierenpark in Emmen niet overslaan. Voorheen was Emmen alleen een grote dierentuin. Dat is het nog steeds, maar nu met minder dieren en meer vertier. Het is een echt attractiepark geworden met hele gave attracties. Het is ook een prima attractiepark voor peuters en kleuters, want je kunt het spelen afwisselen met een tocht langs de dieren. Omdat er een dierentuin bij is, is het een ideaal pretpark voor een dreumes.

Drouwener Zand (Drouwen, Drenthe)

Drouwener Zand is een ideaal pretpark voor peuters en kleuters. Het grootste gedeelte van het park bestaat uit attracties die geschikt zijn voor peuters vanaf 2 jaar (eventueel onder begeleiding). Er is ook een gedeelte dat vooral geschikt is voor grotere kinderen. Binnen is er een groot indoor klimparadijs en er is een leuke ezeltjesbaan. Op warme dagen kun je buiten spelen in het kleine waterpark.

Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn is een avonturenpark dat veel volwassenen aanspreekt. Het is echter ook een prima park voor kinderen. Er zijn veel attracties die geschikt zijn voor kinderen vanaf 90 centimeter, dus voor een gemiddelde leeftijd van rond de 2,5 jaar oud. Het is super leuk om samen de attracties te verkennen.

De Waarbeek (Hengelo, Overijssel)

De Waarbeek is een leuk attractiepark voor het hele gezin. De attracties zijn voor een groot deel voor kinderen vanaf 90 cm (dus ongeveer 2,5 jaar). Er zijn ook diverse attracties waar je pas in mag als je minimaal 1 meter lang bent. Naast de coole attracties is er genoeg te doen voor kleintjes, bijvoorbeeld in de grote speeltuin.

Walibi Holland (Biddinghuizen, Flevoland)

Walibi Holland

Bij Walibi Holland denk je vooral aan snelle achtbanen, toch? Er zijn niet veel mensen die weten dat het park ook erg gericht is op jonge kinderen. Er zijn behoorlijk wat attracties waar je kind vanaf 90 cm onder begeleiding in mag. Het is, zeker op rustige dagen, een ideaal park om met het hele gezin naartoe te gaan. Ook met peuters vermaak je je er uitstekend.

Aviodrome (Lelystad, Flevoland)

Aviodrome is niet echt een pretpark. Het is een groot luchtvaartmuseum. Maar… daar is ook van alles te doen! Je peuter zal zich uitstekend vermaken, zeker als hij dol is op alles wat vliegt. Er zijn diverse simulators waar je samen in kunt, je kunt films kijken en natuurlijk de vliegtuigen zien. Daarnaast is er een groot speelpark met gave speeltoestellen in het thema. Niet echt een attractiepark, wel erg leuk om met je peuter te doen in Flevoland.

Amusementspark Tivoli (Berg en Dal, Gelderland)

Amusementspark Tivoli is gericht op gezinnen. Daardoor heeft het park ook een hele reeks leuke attracties voor jonge kinderen vanaf 2 jaar. Er zijn veel attracties waar je peuter onder begeleiding in mag. Op warme dagen neem je het beste wat droge kleren mee, want dan zijn ook de waterattracties geopend. Super leuk om met het hele gezin naartoe te gaan! Amusementspark Tivoli ligt in het plaatsje Berg en Dal, vlakbij Nijmegen.

Het Land van Jan Klaassen (Braamt, Gelderland)

Het land van Jan Klaassen begon natuurlijk als groot poppentheater. Ondertussen is het veel meer dan dat. Het is een prachtig pretpark geworden waar je je kunt vermaken met het hele gezin. Zowel indoor als outdoor zijn er heel veel leuke attracties, speelpleinen en ander vermaak te vinden. Het is een van de beste attractieparken voor peuters, omdat kinderen vanaf 2 jaar al aan heel veel activiteiten mee kunnen doen.

KidZcity (Utrecht, Utrecht)

KidZcity

KidZcity is het grootste indoor speelparadijs van Nederland. Het is een fantastische hal met maar liefst 5000 vierkante meter speeloppervlak. Er zijn diverse attracties, waar je kind bijna overal met begeleiding in kan. Als je er komt met een peuter is het speciale peutergedeelte erg leuk, maar je mag in principe het hele park door met je kindje mee.

Piramide van Austerlitz (Woudenberg, Utrecht)

De Piramide van Austerlitz is eigenlijk een historisch monument uit de tijd van Napoleon. Het is echter prachtig gerestaureerd en er is een kinderspeeltuin omheen gebouwd. Aan de ene kant is een terras met een grote ‘gewone’ speeltuin. Aan de andere kant is een attractiepark voor kinderen, waarvoor ze muntjes nodig hebben die verkrijgbaar zijn bij de kassa. Eigenlijk is het dus een soort kermis en speeltuin in één.

Oud Valkeveen (Naarden, Noord-Holland)

Speelpark Oud Valkeveen is al vele decennia een begrip. Het park bestaat uit een hele grote speeltuin waar allerlei extra’s bij horen. Zo is er een flinke indoor speelhal en zijn er mooie attracties om je mee te vermaken. Voor peuters is er het speciale ‘miniland’, waar ze veilig kunnen spelen.

Sprookjeswonderland (Enkhuizen, Noord-Holland)

Het Sprookjeswonderland is een prachtige wereld vol sprookjes en verhalen. Er zijn heel veel leuke attracties, waarvan een groot deel bedoeld is voor jonge kinderen. Je kunt je hier urenlang vermaken met een peuter of een kleuter. Naast het grote buitengedeelte kun je ook lekker binnen spelen als het regent.

Plaswijckpark (Rotterdam, Zuid-Holland)

Plaswijckpark is een groot speelpark in Rotterdam. Het park bestaat uit verschillende ‘wijken’. In Speelwijck kun je spelen in de grote speeltuinen. Ja, je leest het goed: er zijn meerdere speeltuinen. Zoals de havenspeeltuin, waar je allerlei leuke speeltoestellen met water vindt. Er is ook een grote binnenspeeltuin. In Wandelwijck kun je lekker wandelen, picknicken en genieten van de natuur. En in Dierenwijck zit een heuse mini-dierentuin met allerlei spannende en exotische dieren.

Drievliet (Den Haag, Zuid-Holland)

Drievliet is een echt familiepark. Het heeft tientallen attracties, waaronder ook veel attracties die al leuk zijn vanaf de peuterleeftijd. Drievliet heeft veel attracties waar kindjes al vanaf 2 jaar in mogen onder begeleiding. Daarnaast zijn er ook leuke speeltuinen waar vanalles te doen is.

Deltapark Neeltje Jans (Vrouwenpolder, Zeeland)

Deltapark Neeltje Jans is een park dat in het thema staat van de zee. Hier zie je hoe de deltawerken zijn gebouwd. Maar het is ook een fantastisch speelparadijs voor kinderen. Met een spannende donkere gang, veel speeltoestellen, een waterspeeltuin en zelfs een gedeelte waar shows worden gegeven. Je kunt er dolfijnen en zeehonden zien.

Mini Mundi (Middelburg, Zeeland)

Mini Mundi is een schattig klein attractiepark voor jonge kinderen. Het park heeft allerlei leuke attracties, zoals een kleine achtbaan, een treintje en nog veel meer. Mini Mundi bestaat nog niet zo heel lang en is een combinatie van een flinke speeltuin, een indoor speelhal, een pretpark én natuurlijk Miniatuur Walcheren (een soort Madurodam, maar dan van Walcheren).

Beekse Bergen (Hilverenbeek, Noord-Brabant)

Beekse Bergen

In Noord-Brabant vind je het grote safaripark Beekse Bergen. Hier kun je met je auto doorheen rijden. Maar wist je ook dat er bij het safaripark een enorme speeltuin hoort? De speeltuin is voorzien van allerlei attracties. Het is een ontzettend leuk attractiepark om met je peuter te bezoeken. Er is genoeg te doen! Tip: neem in de zomer ook een setje droge kleren mee, want er zijn veel waterattracties.

Efteling (Kaatsheuvel, Noord-Brabant)

De Efteling is meestal een behoorlijk druk park waar ook heel veel volwassenen heen gaan. Daardoor heeft het niet echt het imago van een attractiepark voor peuters. Toch valt dat wel mee, want er is een gedeelte dat wel voor de kleintjes bedoeld is. Zo zal je kind zich uitstekend vermaken op het plein met alle draaimolens. Overigens is het wel een goede tip om alleen met je peuter naar de Efteling te gaan op rustige dagen buiten het hoogseizoen.

Toverland (Sevenum, Limburg)

Toverland is voor een peuter een ontzettend gaaf park met verschillende thema’s. In elk gebied geldt een thema en dat zie je ook aan de attracties. Er is een speelgedeelte voor peuters, maar ook in heel veel attracties mag je onder begeleiding al mee vanaf een lengte van 90 cm. Dat geldt natuurlijk niet voor de echt grote attracties, zoals de achtbanen. Toverland is een prachtig park voor het hele gezin.

Sprookjesbos (Valkenburg, Limburg)

Het Sprookjesbos in Valkenburg is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters. Het park is het leukst voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Vrijwel alle attracties zijn toegankelijk onder begeleiding, dus ook jonge kinderen mogen bijna overal in. Samen ontdekken jullie niet alleen leuke attracties, maar natuurlijk ook het sprookjesbos met het kabouterdorp.

Attractiepark peuters

Het is ontzettend leuk om met je gezin naar een pretpark te gaan. Gelukkig zijn er hele leuke pretparken voor peuters. Een top 10 pretparken opstellen is haast onmogelijk, want als je gaat zoeken blijken er heel erg veel grote speeltuinen, pretparken en attractieparken in aanmerking te komen. Daarom hebben wij een lijst opgesteld van de leukste attractieparken voor kinderen in elke provincie. Zo is er altijd een leuk pretpark in de buurt om heen te gaan met je kids.

Meer koopgidsen

Bekijk ook onze andere koopgidsen:

Reageer