Cadeaus vanaf 2 jaarKids

Top 10 beste cadeaus voor 4-jarige jongen

Judith18045 x bekeken

Cadeautjes zoeken voor kleine kinderen is lang niet altijd makkelijk. Ten eerste is het natuurlijk de vraag wat hij wil hebben. En ten tweede vraag je je af: wat heeft hij eigenlijk al? Kinderen die vier jaar oud worden, hebben meestal al heel veel speelgoed – meer dan je zou denken. Vooral als er oudere broers zijn stapelt speelgoed zich snel op, maar ook zonder broers of zussen verzamelt een kind onwijs veel cadeaus in zijn eerste jaren: sinterklaas, verjaardagen, ‘zomaar iets leuks’… Dus wat kun je dan nog geven dat origineel is, waar een 4-jarige jongen blij van wordt en wat hij waarschijnlijk (hopelijk) nog niet heeft liggen? Hier vind je een top 10 van de beste cadeaus voor een 4-jarige jongen.

1. Hot Wheels Kurkentrekker

Hoewel het al jaren bestaat, blijft Hot Wheels ontzettend leuk voor jonge jongens. Er is een racebaan van beschikbaar, met loopings en spannende bochten. Bij deze gave Hot Wheels set draait alles om snelheid. Wie gaat als eerste over de finish? De baan kan ook uitgebreid worden met andere originele Hot Wheels sets.

Hot Wheels kurkentrekkerset

2. Paw Patrol Team Peuterrugzak

Wanneer kinderen vier jaar worden, gaan ze meestal binnen afzienbare tijd naar school. Omdat kinderen dat meestal heel leuk en spannend vinden, zijn schoolspullen een leuk cadeau. Met een mooie schooltas is een 4-jarige jongen doorgaans super blij. Op stap met je beste vriendjes Chase, Marshall en Rubble: ideaal voor peuters en kleuters.

Paw patrol rugzak voor kleuters

3. Bestuurbare auto Mini Flip

Hoewel de meeste bestuurbare auto’s officieel een leeftijd van 6+ of 8+ jaar hebben, vindt jouw kleuter dit ook fantastisch speelgoed! Deze Mini Flip gaat niet zo snel (8 km/h), wat heel geschikt is voor 4-jarigen. De auto is tweezijdig te gebruiken en is bovendien extreem stevig: heel geschikt voor woeste spelletjes binnen of buitenshuis.

Mini Flip bestuurbare auto

4. Dekbedovertrek

Het klinkt misschien een beetje saai, maar veel 4-jarige jongens zijn apetrots als ze een nieuw dekbedovertrek krijgen – vooral als het hun favoriete figuren bevat! Kies dus voor een stoere print die bij jouw jongen past, bijvoorbeeld zijn favoriete figuren uit Paw Patrol. Dit overtrek is geschikt voor een peuterdekbed: afmetingen 100 x 135 cm.

Dekbedovertrek van paw patroon

5. Tas met tuingereedschap voor kids

Is jouw 4-jarige dol op prutsen in de tuin of wil hij altijd helpen als jij het onkruid staat uit te trekken? Geef hem dan een tuinsetje voor kinderen, zodat hij zelf kan graven en spelen. Sterker nog: doe hem een hoekje van de tuin cadeau en help hem met het zaaien van wat snel groeiende plantjes. Dit set bestaat uit een mooie tas met kinderschepjes en een hark, plus een leuke gieter.

Tuingereedschap setje voor kinderen

6. Lego City vrachtwagen en helikopter

Zelfs als je zoontje al een bak vol lego heeft staan, heeft hij er toch nooit genoeg van. Wat extra aanvulling is altijd welkom en levert hem weer uren speelplezier op. Hoewel er meestal 6+ op de verpakking staat, is het ook voor 4-jarigen al heel leuk met lego te spelen. Zeker als het gaat om een set met een stoere vrachtwagen én een helikopter!

Lego City set met vrachtwagen en helikopter

7. Mini loco

Dit spelletje bevat drie boekjes met ‘puzzeltjes’ en een doosje met plastic plaatjes. Het kind moet het juiste nummer bij de vraag vinden en zo komt er uiteindelijk een plaatje tevoorschijn. Hartstikke leuk, leerzaam en er zijn allerlei uitbreidingen en losse boekjes van verkrijgbaar.

Mini loco basisset

8. Aqua play MegaLockBox

De bekende blauwe waterbaan scoort bijzonder hoog op het verlanglijstje van vrijwel elk kind dat in of rond de zomer jarig is. Het is echter ook geschikt om binnenshuis te gebruiken – mits je beschikt over een paar handdoeken. Ideaal om mee te spelen, met alle bootjes, sluisjes en bruggetjes. De MegaLockBox is ook nog eens handig in te pakken en op te bergen.

Aqua Play waterbaan voor kleuters

9. Kleine aanvullingen

Je kunt altijd eens kijken of er ergens aanvullingen voor nodig zijn. Hoewel jouw boefje misschien nog een half pak stoepkrijt in de kast heeft liggen, is een nieuw pak natuurlijk véél leuker… Dat geldt ook voor nieuwe knikkers, een nieuwe bal of nieuwe knutselspulletjes. Daarmee hoef je niet perse een duur of groot cadeau te kopen om een 4-jarige jongen helemaal blij te maken. Met deze emmer met 27 stoepkrijtjes is jouw kind nog wel even zoet.

Emmer met stoepkrijt

10. Skelter

Hoewel je zoon waarschijnlijk voorlopig zijn rijbewijs nog niet zal halen, is een skelter toch het absolute top-cadeau voor een 4-jarige jongen. Het is een veilige, leuke manier om een jongen te laten rondcrossen. De modernste skelter is de Ezyroller. Dit is een soort kruising tussen een skelter en een ligfiets. Het kind ligt erop en kan met de voeten vaart maken. Het is even oefenen, maar het is super leuk én goed voor de conditie.

EzyRoller skelter voor kids

Met deze top-10 van de leukste cadeaus voor 4-jarige jongens, heb je wel even genoeg inspiratie om de verjaardag door te komen. Ben je op zoek naar cadeaus voor sinterklaas? Klik dan hier.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer