Cadeaus vanaf 2 jaarKids

Top 10 beste cadeaus voor 4-jarige jongen

Judith14745 x bekeken

Cadeautjes zoeken voor kleine kinderen is lang niet altijd makkelijk. Ten eerste is het natuurlijk de vraag wat hij wil hebben. En ten tweede vraag je je af: wat heeft hij eigenlijk al? Kinderen die vier jaar oud worden, hebben meestal al heel veel speelgoed – meer dan je zou denken. Vooral als er oudere broers zijn stapelt speelgoed zich snel op, maar ook zonder broers of zussen verzamelt een kind onwijs veel cadeaus in zijn eerste jaren: sinterklaas, verjaardagen, ‘zomaar iets leuks’… Dus wat kun je dan nog geven dat origineel is, waar een 4-jarige jongen blij van wordt en wat hij waarschijnlijk (hopelijk) nog niet heeft liggen? Hier vind je een top 10 van de beste cadeaus voor een 4-jarige jongen.

1. Hot Wheels

Hoewel dit al jaren bestaat, blijft hotwheels ontzettend leuk voor jonge jongens. Er is een racebaan van beschikbaar, met loopings en spannende bochten. Toch hoef je niet perse te beginnen met een dure racebaan, want er zijn ook losse autootjes van verkrijgbaar waar vierjarige jongens zich prima mee kunnen vermaken.

Hot Wheels Kurkentrekker Crash – Racebaan

Bij deze stuntset van Hot Wheels draait alles om experimenteren en de concurrentie te snel af zijn.

Verkrijgbaar vanaf €54,- bij Bol.com

2. Schoolspulletjes

Wanneer kinderen vier jaar worden, gaan ze meestal binnen afzienbare tijd naar groep 1 van de basisschool. Omdat op die leeftijd kinderen er nog van overtuigd zijn dat schoolgaan leuk is, kun je dus ter voorbereiding daar wat spulletjes voor cadeau doen. Een mooie broodtrommel of drinkbeker bijvoorbeeld, maar ook met een mooie schooltas is een 4-jarige jongen doorgaans super blij.

PAW Patrol Team Peuterrugzak


Op stap met je beste vriendjes Chase, Marshall en Rubble: ideaal voor peuters en kleuters.

Verkrijgbaar vanaf €19,95 bij Bol.com

Schooltas cadeau 4 jarige

3. Bestuurbare auto

Een tof cadeau voor een 4-jarige jongen is een op afstand bestuurbare auto. Dit hoeft niet meteen het duurste of stoerste model te zijn: het gaat erom dat het op afstand te besturen valt. Pas wel op wanneer je huisdieren hebt, want sommige honden of katten kunnen behoorlijk stress ondervinden van zo’n plotseling opduikende herrieschopper die hen achtervolgt. Hoewel de meeste bestuurbare auto’s officieel een leeftijd van 6+ of 8+ jaar hebben vindt jouw kleuter dit ook fantastisch speelgoed!

Sand Buggy Extreme D5 “Green”


De Sand Buggy is een stoer model voor beginners: snel, wendbaar en met een grote actieradius.

Verkrijgbaar vanaf €48,50 bij Bol.com

4. Dekbedovertrek

Het klinkt wel een beetje saai, maar veel 4-jarige jongens zijn apetrots als ze een nieuw dekbedovertrek krijgen – vooral als het hun favoriete figuren bevat! Kies dus voor een stoere print die bij jouw jongen past, bijvoorbeeld figuren uit een leuke tekenfilm, autootjes of vliegtuigjes.

Paw Patrol Dekbedovertrek

Jouw kindje zal heerlijk slapen onder zijn favoriete dekbed van Paw Patrol. Dit dekbed is ideaal voor een peuterdekbed: de afmetingen zijn 100×135 cm.


Verkrijgbaar vanaf €27,95 bij Bol.com

Dekbedovertrek cadeau 4 jarige

5. Mini-tuinier spullen

Is jouw 4-jarige dol op prutsen in de tuin of wil hij altijd helpen als jij het onkruid staat uit te trekken? Geef hem dan een tuinsetje voor kinderen, zodat hij zelf kan graven en spelen. Sterker nog: doe hem een hoekje van de tuin cadeau en help hem met het zaaien van wat snel groeiende plantjes.

EverEarth kinder tuinspullen


Lekker rommelen, graven en ravotten in de tuin? Dat doe je met deze stevige metalen tuinspulletjes.

Verkrijgbaar vanaf €16,80 bij Bol.com

tuinspulletjes cadeau 4 jarige

6. Lego of duplo

Zelfs als je zoontje al een bak vol lego of duplo heeft staan, heeft hij er toch nooit genoeg van. Wat extra aanvulling is altijd welkom en levert hem weer uren speelplezier op. Heb je de keus tussen lego en duplo: duplo is groter en dus nog wat makkelijker, maar met lego zal hij langer kunnen doen – zelfs volwassen mannen vinden dat nog steeds leuk. En hoewel er meestal 6+ op de verpakking staat, is het zelfs voor 4-jarigen al heel leuk om met de blokjes en figuurtjes te spelen.

LEGO City Politie Mobiele Commandocentrale


Tatutatu, daar komt de politieauto! De stoere politieagent rekent snel af met de boef.

Verkrijgbaar vanaf €31,25 bij Bol.com

lego als cadeau voor 4 jarige

7. Mini loco

Dit spelletje bevat een boekje met ‘puzzeltjes’ en een doosje met plastic plaatjes. Het kind moet het juiste nummer bij de vraag vinden en zo komt er uiteindelijk een plaatje tevoorschijn. Hartstikke leuk, leerzaam en er zijn allerlei uitbreidingen en losse boekjes van verkrijgbaar.

Mini Loco Ontwikkelingspellen 


Natuurlijk begin je met een mooi basisspel. Dat bestaat uit drie leuke boekjes (4+) en het doosje met loco-stukjes.

Verkrijgbaar vanaf €36,00 bij Bol.com

mini loco cadeau 4 jaar

8. Aqua play – waterbaan

De bekende blauwe waterbaan scoort bijzonder hoog op het verlanglijstje van vrijwel elk kind dat in of rond de zomer jarig is. Het is echter ook geschikt om binnenshuis te gebruiken – mits je beschikt over een paar handdoeken. Ideaal om mee te spelen, met alle bootjes, sluisjes en bruggetjes.

AquaPlay MegaLockBox


Hoe stroomt het water? Dat leer je op een leuke en speelse manier met dit stoere sluizensysteem. Uit te breiden met alle andere sets van AquaPlay.


Verkrijgbaar vanaf €72,99 bij Bol.com

aquaplay waterbaan cadeau jongen 4 jaar

9. Kleine aanvullingen

Je kunt altijd eens kijken of er ergens aanvullingen voor nodig zijn. Hoewel jouw boefje misschien nog een half pak stoepkrijt in de kast heeft liggen, is een nieuw pak natuurlijk véél leuker… Dat geldt ook voor nieuwe knikkers, een nieuwe bal of nieuwe knutselspulletjes. Daarmee hoef je niet perse een duur of groot cadeau te kopen om een 4-jarige jongen helemaal blij te maken.

Clown Stoepkrijt


Je kunt eigenlijk niet zonder stoepkrijt. Zo’n emmertje krijt is reuze handig en gaat wel even mee.

Verkrijgbaar vanaf €15,94 bij Bol.com

stoepkrijt cadeau 4 jarige jongen

10. Skelter

Hoewel je zoon waarschijnlijk voorlopig zijn rijbewijs nog niet zal halen, is een skelter toch het absolute top-cadeau voor een 4-jarige jongen. Het is een veilige, leuke manier om een jongen te laten rondcrossen en bovendien kan de zogenaamde meegroei-skelter jarenlang mee! De modernste skelter is de Ezyroller. Dit is een soort kruising tussen een skelter en een ligfiets. Het kind ligt erop en kan met de voeten vaart maken. Het is even oefenen, maar het is super leuk én goed voor de conditie.

Ezyroller Blauw – Skelter / Ligfiets 


Het is even oefenen, maar over een paar weekjes is jouw held niet meer bij te houden op zijn skelter!

Verkrijgbaar vanaf €88,95 bij Bol.com

Meegroeiskelter

Met deze top-10 van de leukste cadeaus voor 4-jarige jongens, heb je wel even genoeg inspiratie om de verjaardag door te komen. Ben je op zoek naar cadeaus voor sinterklaas? Klik dan hier.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer